פריז או אמסטרדם
-
צרות של עשירים...
בספטמבר אני טסה עם בן זוגי ללונדון (מצאנו די מזמן מחיר מציאה באיזי ג'ט). שנינו היינו בלונדון בעבר והחלטנו להיות בה חמישה ימים מלאים ולשלב עם יעד נוסף. לא אלאה אתכם בכל התהפוכות שעברנו, אבל הוחלט שלא ללכת על טיול ארוך יותר באנגליה או בריטניה בכלל, אלא ללכת על ארבעה ימים ביעד אחר.
היינו סגורים בהתחלה על אמסטרדם, שבה טרם ביקרנו ומרוחקת רק שעת טיסה מלונדון. אלא שעכשיו יש רעיון נוסף והוא לקחת את רכבת היורוסטאר לפריז. שנינו היינו בפריז, אבל מזמן. העניין הוא שאני לא מצליחה להחליט אז הייתי שמחה לתובנות

שני דברים שמעסיקים אותי הם יוקר המחיה ביעד (רכבת לפריז וטיסה לאמסטרדם מלונדון דומות מאוד במחיר, אבל למיטב הבנתי פריז יקרה יותר למחיה; וממילא אני מרגישה שהטיול הזה עומד להיות מסחטת כספים מטורפת) ושנית כמובן היעד. שנינו מאוד אוהבים לטייל, גם כנסיות ומוזיאונים אבל גם אוכל טוב, אווירה, שווקים וכו'. נראה שאמסטרדם מתאימה יותר לטיול קצר של ארבעה ימים ושנינו לא ביקרנו שם עדיין, ומצד שני יש משהו קוסם בחזרה לפריז, וגם "זורם" יותר ומסורבל פחות בהגעה מלונדון.
יצא לי מפוזר אבל מקווה שהמסר הובהר, עצות ו/או תובנות לגבי כל אחד מהיעדים יתקבלו בברכה.
-
פריז או אמסטרדםהגעתי כבר לעמוד השני, מקפיצה בנסיון נוסף...
-
פריז או אמסטרדםהיי עדי
לדעתי השיקול הכספי משני הואיל ואמסטרדם לא זולה מפריז בטח לא בצורה דרמטית.
יש אולי יתרון קטן לפריז מבחינת מזג האוויר (גם שיקול משני).
אני אוהב את אמסטרדם יותר ולדעתי העיר לא זוכה להכרה לה היא ראויה. באמסטרדם תמצאו אוכל מצוין, מסעדות גורמה, מוזיאונים נהדרים ואווירה מיוחדת.
שרון
-
פריז או אמסטרדםתודה שרון,
כנראה שבאמת נישאר עם הבחירה הראשונית שלנו שהיא אמסטרדם.