איך להסתדר עם כסף בהודו?
-
שלום,
לפני שאני מתחיל אני רוצה להגיד שקראתי כאן הרבה פוסטים וכתבות לפני שפרסמתי את ההודעה.
יום ראשון הקרוב אני טס להודו ונתקלתי בדילמה של איזה אמצעי תשלום לקחת איתי.
תכננתי לטוס להודו עם תקציב של כ-500$ לחודש פלוס מינוס ותכננתי להשתמש בטרוולס צ'ק ובויזה בינלאומית שעשיתי דרך הבנק כדי למשוך כסף. היום בבוקר, כשהגעתי לסניף הדואר, אמרו לי שהם כבר לא עושים טרוולס צ'קס ובמקום זה הם הציעו לי את הוויזה שלהם.
השאלה שלי היא האם כדאי לי להסתמך רק על הויזה של הבנק? או שבנוסף אני אקח גם את הויזה של הדואר? יש דרכים אחרות להתנהלות שם עם כסף? (מלבד המזומן שאני לוקח איתי לתחילת הטיול).
ושאלה נוספת, כשטסתי לתאילנד הזהירו ישראלים שלא להגיד לתאילנד עם פאקטים של סיגריות שנקנו בדיוטי פריי כי אז מקבלים קנס או משהו בסגנון..התכנון שלי להודו הוא לקנות כמה חפיסות של טבק לגלגול מהארץ ולקחת איתי שיהיה לי למהלך הטיול. האם יעשו לי עם זה בעיות?
תודה
-
איך להסתדר עם כסף בהודו?קחי אתך שני כרטיסי אשראי ושימי כל אחד במקום אחר. כדי שאם אחד יאבד תוכלי להשתמש בשני. אם את יכולה לקחת כרטיסי אשראי רגילים - שניים, אז עדיף . אם לא - אחד של הדואר ואחד של הבנק.
לגבי השאלה השנייה - לא יודעת. הצעה: אולי תפסיקי לעשן?
-
איך להסתדר עם כסף בהודו?פנינה - קוראים לה אסף.
אסף - מה פנינה אמרה זהמדוייק. קח גם גם כ 700$ במזומן. תוציא רופיות בכספומטים (היה גם אחד שרוצה לפתוח חשבון בנק בהודו, אבל לא תספיק לשמוע חוויות ממנו) ואל תבהל מהעמלות.
למה לך לקחת טבק ו/או סיגריות מכאן. שם הכל הרבה הרבה הרבה יותר זול. חבל על הכסף.
-
איך להסתדר עם כסף בהודו?קודם כל תודה פנינה ורוני על התגובות
היום הייתי בדואר ותוך 10 דקות בערך הוצאתי דרכם ויזה נטענת.
השוותי עמלות בין הויזה שיש לי של הבנק לבין הויזה של הדואר ומסתבר שהוויזה של הדואר לוקחת פחות עמלות כשזה נוגע למשיכת דולרים דרך כספומטים.(נרשם לאנשים שבעתיד יקראו את הפוסט)
לגבי הסיגריות.. הבנתי מאנשים שחזרו משם שהסיגריות\טבק המקומי לא משהו ושהסיגריות שתוצרת חוץ הם בערך במחיר של הארץ. בגלל זה חשבתי שאם כבר אז יהיה לי כדאי להביא משהו מוכר וטוב במחיר הדיוטי פרי.
מישהו יודע לענות לי לגבי הבעיות כניסה של סיגריות להודו? -
איך להסתדר עם כסף בהודו?חוקי המכס דומים ברוב העולם. פקט שניים מקסימום. ומה תעשה כשיגמר. אני דווקא הייתי מבסוט מהקופסה בחצי דולר.