טיהור מים ומה שמסביב..
-
מישהו יכול לעשות לי סדר בכל מה שקשור בטיהור מים - כדורים או טיפות, איפה קונים, איך מטהרים והאם אני באמת צריכה את זה...
תודה תודה!
-
טיהור מים ומה שמסביב..בגדול אין צורך. בקטן, זה תלוי.
בארגנטינה וצ'ילה אפשר לשתות מים מהברז או מהנהר הסמוך.
בבוליביה ופרו שותים רק מים מינרלים. במסלולי הליכה ארוכים אי אפשר לקחת כמות מים מינרלים גדולה כל כך, ולכן שם יש צורך לטהר מים. אבל, רוב המטיילים יוצאים למסלולים שכאלה עם סוכנות שמארגנת הכל. אם יש בכוונתך לצאת למסלולים כאלה באופן עצמאי (אכן מומלץ) תצטרכי לדאוג בעצמך לטבליות טיהור. אני רכשתי כאלה בלה פאז, והן עבדו מצויין.
באקוודור וקולומביה המצב זהה לבוליביה ופרו, אבל שם רוב מסלולי ההליכה קצרים יותר ולכן אין צורך.
ובכל אופן, מים מינרלים/מטוהרים/מי שתייה נמכרים בכל המדינות הללו במחירים זניחים.
-
טיהור מים ומה שמסביב..קודם כל תודה! זאת בדיוק התשובה שחיפשתי...
טבליות טיהור זה משהו שקל למצוא בדרום? במידה ואני אטוס בלי ובסוף אצטרך?
-
טיהור מים ומה שמסביב..איפה שצריך, אפשר למצוא דיי בקלות. אני אמנם דובר את השפה אז אולי היה לי יותר קל, אבל בתי מרקחת וחנויות טיולים מכרו טבליות כאלה. אני אישית קניתי חבילה בלה פאז וחבילה בקוסקו, וראיתי פה ושם עוד מקומות שמוכרים כאלה.
-
טיהור מים ומה שמסביב..מניסיוני לפני שנתיים, עדיף לקנות בארץ טבליות שמאפשרות טיהור של כמות קטנה יחסית של מים (1.5 ליטר). הטבליות שאני הצלחתי למצוא בהוארז (וחיפשתי בכל בתי המרקחת והחנויות הרלוונטיות שם) היו טבליות לטיהור כמויות גדולות (20 ליטר).
בכל אופן, מומלץ להסתובב עם בקבוק 1.5 ליטר אחד לפחות, שיאפשר טיהור במהלך הטרק.
*האמור מתייחס לפרו ולבוליביה.