מסלול first לאגם bachalpsee
-
בוקר טוב,
מתכנן מספר מסלולים באיזור גרינדלוולד ויש לי מספר שאלות ,אשמח לקבל עזרה.
אני מתכוון לעלות לfirst ולעשות את המסלול ל bachalpsee.
האם ניתן לרדת מ bachalpsee ל- waldspitz ומשם לקחת אוטובוס חזרה לגרינדלוולד?(היכן שהשארנו את הרכב בעלייה לרכבל)
כמה זמן הליכה והאם היא קשה?
האם הרכבל לfirst יש לו תחנת ביניים בה אפשר לרדת?
כמה זמן הליכה (ישראלי )מ first ל bort?מומלץ ?
האומגה מ first לאו היא מגיעה?לאן שהיא מגיעה אפשר לחזור לגרנידלוולד?
עד איזה שעה הרכבות נוסעות באיזור ?מיורן,וונגן,קליינה שיידג?
בעליה מלאוטברונן ל וונגן עם רכבת ,באיזה צד כדאי לשבת ראות נוף יפה?
אשמח לקבל טיפים נוספים על האיזור.
אשמח לקבל עזרה
רוני
-
מסלול first לאגם bachalpseeשלום רוני,
עונה בקצרה על חלק מהשאלות:
1. כן, אפשר - זה מה שאנחנו עשינו: מפירסט הלכנו ברגל לאגם בכאלפ (כשעה וחצי), ממנו ירדנו עד לוולדספיץ (לא זוכרת בדיוק כמה אבל היה די ארוך... אולי 3 שעות) - ומשם באוטובוס חזרה לגרינדלוולד. ניתן היה (ותוכנן במקור) להמשיך לרדת עד בורט - אבל כבר היינו גמורים... (היו איתנו 3 ילדים, הקטנים בני 6). מבורט אפשר לרדת ברכבל או בסקוטרים/קורקינטים מיוחדים, אבל צריך להזמין אותם מראש לפני העליה לפירסט. אפשר גם לחזור ברכבל.
2. תחנת ביניים ברכבל לפירסט - בורט. אבל למה לרדת שם? חובה לדעתי לעלות עד פירסט וללכת לבכאלפסי - זה הדובדבן שבקצפת!
3. רכבת מלאוטרברונן לוונגן - מדהימה! בעקרון צד שמאל הוא הצד של העמק כשעולים (רוב הדרך), אבל האמת היא שהרכבת די מתפתלת, היא גם פתוחה כך שזה לא באמת מאוד משנה איפה תשבו.
-
מסלול first לאגם bachalpseeאגב, האוטובוס מוולדספיץ לגרינדלוולד לא מביא אותכם חזרה לרכבל שעולה לפירסט, אלא למרכז העיירה. מדובר בהליכה (ברחוב הראשי) של כ-10 דקות, למיטב זכרוני.
-
מסלול first לאגם bachalpseeעונה על מה שיודעת.
לגבי הצדדים ברכבת, זה אכן משתנה בעקבות הפיתולים... וצריך לקפוץ בין שני הצדדים פחות או יותר.
הרכבת מקלינה שידג ולקלינה שידג מסתימת בשעה 18:00, מקסימום 18:30, לתשומת לב! אנחנו כמעט נשארנו שם לליילה...
הרכבת לוונגן פועלת עד ממש מאוחר, משהו כמו 12 בלילה (נכון ליולי של שנה שעברה, מקווה שלא השתנה). לגבי מיורן לא יודעת.
-
מסלול first לאגם bachalpseeקצת הרחבה על first ו bachalpsee
האומגה מ first לאו היא מגיעה?לאן שהיא מגיעה אפשר לחזור לגרנידלוולד?
האומגה יוצאת מלמעלה בתחנת הרכבל של first בירידה של 800 מטר ב-45 שניות
ולא ניתן לחזור משם לגרנידלוולד.חוזרים חזרה למעלה ומשם מתחילים את ההליכה לאגם bachalpsee.
ההליכה לאגם בעליה מתונה -First בגובה 2168 מטר ואגם Bachlapsee בגובה 2265 מטר. אנחנו רגילים שלאגמים יורדים וכאן כיון שזה קרחון שהפשיר, הוא גבוה יותר בין ההרים. התמונה שמתגלה מרהיבה, אגם שכתר של הרים לבנים סביבו ומשתקפים בו.
אנחנו עשינו שם הפסקה של אוכל והמון תמונות לאגם דוגמן- חשוב להביא אוכל ושתיה משום שאין שם נקודות מכירה (וטוב שכך)
חזרה מהצד השני עד Bort -הלכנו על צלע ההר במגמת ירידה . כשעה וחצי מתחילת ההליכה הגענו לשלט שהיה רשום עליו Waldspitz -ומספר מטרים אחרי היה שלט הכוונה לבורט 45 דקות. ההליכה עד לבורט היתה משם בתוך יער בירידה תלולה שהם יצרו בו מדרגות טבעיות .
היום הזה בהחלט היה 1 משיאי הטיול - וכמו שנרשם פה האגם זה הקרם דה לקרם
לא לוותר
מצרפת את הגלויה השוויצרית שלנו - תוכלו להתרשם ולגזור רעיונות
שוויץ יפיפיה תהנו
טובה
-
מסלול first לאגם bachalpseeרוני,
יכולה להוסיף ציטוט מסיפור הטיול שלנו (בלי ילדים):
נסענו לחניה ע"י תחנת הרכבל שעולה להר פירסט (FIRST), החניה עמוסה, אך מופנים לחניה רחוקה יותר.
שילמנו כרטיס הלוך וחזור, כשלחזור מהתחנה האחרונה לתחנה אחת לפניה, אנחנו עושים באומגה.
העליה ברכבל אורכת כ-25 דקות. היום נפלא וגם מזג האויר פנטסטי - לא חם לא קר, גם על ההר אפשר לטייל עם חולצה קצרה. בחרנו במסלול אל האגם באכלאפ (BACHLAPSEE), מסלול בשביל מסודר, כולל עלייה נסבלת, - כשעה עד האגם, עם עצירות בדרך לצילומי תמונות שנראות כמו גלויות - ההרים המושלגים , ההרים הירוקים, ולמטה למטה שתולים בתי גרינדלולד.
גם מסביב לאגם, שבעצם הינו 2 אגמים המחוברים יחדיו, עשינו סיבוב שלקח כשעה, וחזרנו באותה הדרך לתחנה הסופית בה ירדנו מהרכבל. את הדרך למטה לתחנה הבאה עשינו באומגה. חוויה מלאת אדרנלין וכייפית, שלצערי, למרות הירידה של 800 מטר בגובה של כ-50 מטר, לוקחת פחות מדקה - הכיף נגמר מהר. המשך הדרך למטה עשינו ברכבל.תהנו,
גליה
-
מסלול first לאגם bachalpseeראשית תודה על התשובות,
נראה לי לרדת עם ילדים ל waldspitz נוותר ,ארוך מידי.
נעלה ל first נלך לאגם bachalpsee ונחזור חזרה לנקודת המוצא first.
כשעולים ל first יש תחנת ביניים?
אני יורד עם האומגה ,סיימתי ,אני צריך לעלות ברגל חזרה ל first ומשם לקחת רכבל לגרינדלוולד?או ,יש רכבל במקום (שסיימתי את האומגה )חזרה לגרינדלוולד?
כדי להגיע ל bort אחר שסיימתי את bachalpsee אני חייב לחזור ל first וומשם לרדת ל bort ומ bort לגרינדלוולד אני יכול לחזור ברכבל או בקורקינט או ברגל ,אני צודק?
אני חופר כי אני עם ילדים ואני צריך לדעת מראש ובמדוייק.
תודה מראש
רוני
-
מסלול first לאגם bachalpseeרוני,
שים לב לתשובה שלי -
אנחנו עשינו את האומגה - ולאחר הירידה מהאומגה, לא חוזרים רגלית למעלה!! אלא פשוט האומגה מסיימת בתחנה אחת למטה, כלומר אחת לפני התחנה הסופית שממנה התחלת המסלול .
לא יודעת מה גיל הילדים - אבל צריך לברר את מגבלת הגיל באומגה.
מצרפת לך קישור שאולי יעזור.
-
מסלול first לאגם bachalpseeוואו וואו וואו ,האתר מושלם.
תודה רבה עזרת לי מאוד.
רוני
-
מסלול first לאגם bachalpseeאופס - אצלנו רק הבנים עשו את האומגה בעודנו יושבות ומשקיפות עם כוס שוקו טעים
אז טוב שגליה תיקנה אותי לגבי התחנה בירידה מהאומגה
טובה
-
מסלול first לאגם bachalpseeטובה,
גם לדעת איפה יש כוס שוקו טעים זה חשוב (ולפעמים אף לא פחות מהמסלול)

רוני - בכיף.
גליה