אוסלו- פיורדים קרובים
-
שבוע טוב,
נוסע לנורבגיה (אוסלו) לפגישה, יהיה לי בערך 48 שעות מיותרות, רוצה מאד לראות את הנופים המטורפים.
איזה אתרים אפשר להספיק? האם יש דרך להוזיל קצת את מחיר הרכב?
אין לי בעיה לנהוג למרחקים, חולה הגה.
תודה מראש.
-
אוסלו- פיורדים קרוביםהפיורדים של אוסלו הם 'רחוק' מלהיות עם 'נופים מטורפים'. הם רחבים ושטוחים (לא בין הרים כמו הפיורדים המערב נורבגיה.)
עצתי לך: סיימת באוסלו, טוס לברגן עם נורבגיאן באותו ערב (מחירים זולים אם מזמינים באינטרנט) השאר את המזוודה בשדה אם אתה יכול. עשה 'סיבוב' פיורדים באזור וחזור בטיסה לאוסלו להמשך הבייתה.
אפשרות אחרת: טוס לסטבנגר, למחרת השכם בבוקר צא לסלע המטיף. למחרת צא להפלגה לאותו פיורד וחזרה בטיסה לאוסלו.
48 שעות במכונית, לא נראה לי שתספיק הרבה ותראה הרבה מכונית ולא פיורדים.
-
אוסלו- פיורדים קרוביםתודה איתן,
האם אפשר לנהוג ברכב מאוסלו?
אם כן, מה האתרים המומלצים ביותר?
האם כדאי להזמין מלון/צימר מראש?
-
אוסלו- פיורדים קרוביםהיי לייבל
שמי אינו איתן, אבל בזה אינך אשם..... (ואולי שמך גם הוא אינו לייבל)
נהיגה מאוסלו לחוף המערבי (במהירות ממוצעת 50 קמ"ש ולמרחק של 500-600 ק"מ, תוציא אותך מדעתך. הפתרון: טוס וסע! טוס לברגן, שכור שם רכב וסע! גמרת לנסוע, טוס חזרה לאוסלו! (למשל מאולסונד) אתה חוסך בזה יומיים. (יום הלוך מאוסלו ויום חזור)
מכוון שלא ציינת את מועדי הביקור שלך שם, לא אוכל לתת עצה לגבי לינה. בקיץ (יוני-ספטמבר) התפוסה ברוב המקומות היא מעל 100 אחוז.
-
אוסלו- פיורדים קרוביםכל מרחק אל הפיורדים המשמעותיים של נורווגיה יחייב ימי נהיגה מלאים.
כלומר אם רוצים לראות את הפיורדים-צריך לטוס או לא לראות.
יש לך 48 שעות- זה לא ריאלי ברכב.
(וגם כבישים מחורבנים,מעבורות וכו)
-
אוסלו- פיורדים קרוביםהי
החופש הגדול לתלמידים מסתיים ב-15.08, לכן מ01.08
הכל ריק, יש המון לינות זמנות , הרבה חניה, ואין צפיפות באתרים.
בהצלחה
-
אוסלו- פיורדים קרוביםאישית-לו היו לי 48 שעת הייתי עושה את "נורבגיה בקליפת אגוז" מאוסלו וחוזרת ברכבת מברגן. לדעתי-בהחלט מאפשר להתרשם מנורבגיה ויש בטיול כזה ריכוז של נופים מהממים.
-
אוסלו- פיורדים קרוביםתודה לכולם.