חיסון לנסיעה ליער השחור
-
אתמול פורסמה כתבה על בחורה המאושפזת עקב עקיצת קרציה ביער באוסטריה. דובר על חיסון מסויים שניתן לנוסעים לאיזורים מיוערים באירופה כולל היער השחור. אנחנו נוסעים בעוד שבועיים עם הילדים, בלישכת הבריאות אומרים שיש להתחיל חודש לפני הנסיעה ואין לנו חודש.. קצת מלחיץ.. אשמח לעצות או טיפים בנושא.
-
חיסון לנסיעה ליער השחוראם את מעוניינת להתחסן תנסי לשאול במרפאת מטיילים האם לקיחת שתיי המנות הראשונות אפקטיבית לטווח הזמן הקצר פרטיי מרפאת מטיילים בבלינסון ימים ב' , ה' בין 16:00 ל 18:00 \[email protected] 03-9378215
אם לא ..היו באשכול מאתמול המלצות להגנה באמצעות תכשירים ובגדים ארוכים כשמטיילים בטבע.
גם אנחנו נוסעים לשם בקרוב , מקווים לחזור הביתה בריאים ב"ה.
-
חיסון לנסיעה ליער השחורלמיטב הבנתי הסיכון נמוך (אך תמיד היה קיים). מניחה שאפשר להזהר - במסלולים ביער ללכת בשביל, ללבוש מכנסיים ארוכים וכו'. אני חושבת שהחיסון חשוב בעיקר למי שעושים טרקים רציניים וישנים באוהל.
-
חיסון לנסיעה ליער השחורגם אנחנו נוסעים בקרוב ונלחצתי מזה.
ממה שקראתי הבנתי שרק 1/3 מהאנשים בנעקצים מקבלים תופעות לוואי. ורק אחד מכל 10 מגיע לסיבוכים מאוד קשים.
למרות שסטיסטיקה לא משנה הרבה לאלה שכן יש להם תופעות, עדיין הסיכוי קטן (אני מאוד מקווה), אבל אני שוקלת ברצינות לבטל את המסלול לרגלים יחפות, למרות שמאוד מאוד רציתי בו.
-
חיסון לנסיעה ליער השחוראישית-הייתי מוותרת על המסלול לרגליים יחפות ומשתמשת בתכשירים מתאימים נגד קרציות, בנוסף לבדיקת הגוף. תכשירים מומלצים הם אלו המכילים DEET.
לגבי החיסון-אכן שבועיים לא מספיק .
ועוד דבר לגבי "הסיכון תמיד היה קיים": בשנים האחרונות עם שינויי האקלים השתנו גם השכיחות/כמות והפיזור של הקרציות. בתי הגידול שלהן התפשטו והגיעו למקומות גבוהים יותר וצפוניים שנחשבו "נקיים" ו"בטוחים".
-
משהו לא מסתדר בעניין הקרציה....לא ברור למה דווקא מסלולים לרגליים יחפות הם המסוכנים. הרי הקרציה חיה על העצים והשיחים. מוזר...
-
משהו לא מסתדר בעניין הקרציה....הקרציות חיות גם על עשבים ודשאים, ונמצאו גם בגנים מטופחים. כיסוח הדשא מונע במידה מסויימת את הימצאותן אבל עדיין ניתן להיתקל בהן. יכול מאד להיות שאם המסלול חשוף לגמרי הוא יותר בטוח, אבל עד כמה הוא מרוחק באמת מעשבים ושיחים? מודה שהייתי נלחצת...
אגב-אין כמעט קרציות על העצים עצמם אלא על הצמחים הנמוכים יותר שמתחתם (תת יער).
-
חיסון לנסיעה ליער השחור/אוסטריה - נגיף TBE קרצייהאשכול בנושא עם המלצות לכללי זהירות
בעקבות הכתבה על הבחורה המאושפזת, נכנסתי לאתר משרד הבריאות..
החיסון עולה כ400 שח לילד, כ500 שח למבוגר
למשפחה שלמה יוצא סיפור יקר של כ2000 שח
אני חושבת שהחיסון ניתן ב3 מנות במהלך 21 ימים.
לפני טיול יש להגיע למרפאת מטיילים - כחודשיים לפני היציאה מהארץ.
-
חיסון לנסיעה ליער השחור/אוסטריה - נגיף TBE קרצייהלא צריך להלחץ. אני מסתובב כבר שנים בשבילי מרכז אירופה ומקפיד על הכללים:
1. לנעול נעליים סגורות (לא סנדלים או יחף) 2. ללבוש מכנסיים ארוכות וחולצה עם שרוולים ארוכים. 3. לא להתחכך בשיחים או בעצים. 4. לא לשבת על גדמי עצים ולא לשכב על הקרקע (גם לא על דשא).
לכולם טיול מהנה ובטוח.
-
הקרציה של הפורום - עכשיו אצל יעל דן בגל"צזה כבר לא סוד שלנו

האמת נשמע מפחיד התיאור שהבחור תיאר שם על מצבה של בת זוגו..
-
הקרציה של הפורום - עכשיו אצל יעל דן בגל"צההמלצה ללבוש בגדים ארוכים כשחום אימים בחוץ.....קצת בעיתית.
נדמה לי שיש גם המלצה לבדוק מאחורי האוזניים ובעורף באיזור גבול קו השיעור. הקרציה מתיישבת באיזורים הללו.