שבת ברומא - דתיה
-
הי,
אני שומרת שבת ואשהה בסופ"ש הקרוב ברומא, במלון שבין אזור הקולוסיאום לפיאצה ונציה.
ידוע לכם האם מתקיימות סעודות שבת בבתי חב"ד או מסעדות כשרות שפתוחות בהזמנה מראש (קיים בפריז)..
כמו כן, האם ידוע לכם על תפילת ערב שבת המתקיימת באזור בו אשהה (אין לי בעיה לצעוד, אך מרחק הליכה סביר בערב לבחורה לבד..) ישנן קהילות שלא מאפשרות כניסה לבית כנסת ללא הרשמה מראש..
חיפשתי באתר חב"ד ברומא - אך על פני נראה שניתן לתאם מראש ו"משדכים" לך משפחה מארחת שזה פחות הכיוון שלי..
תודה רבה מראש

-
שבת ברומא - דתיהאין לי מושג לגבי כל השאלות שלך, אבל אם המלון שלך הוא בין הקולוסיאום לפיאצה ונציה, אז את במרחק הליכה של כרבע שעה מהרובע היהודי, באיזור הומה אדם ובטוח לצעידה.
-
שבת ברומא - דתיההיינו ברומא בשבת. אני באופן אישי נוהג ללכת לבית הכנסת בערב שבת וברומא ניתן להגיע לבית הכנסת הגדול שברובע היהודי ולהתפלל בו גם מבלי להרשם מראש. הכניסה מותנית בבדיקה בטחונית. יש מאבטח ומאבטחת בכניסה. כמובן שאסור להגיע שבת עם טלפון, מצלמה או אמצעים חשמליים.
יש גם אפשרות להרשם לארוחת שבת בקהילה, אחד מאנשי הקהילה הזמין אותנו בסיום התפילה וסרבנו בנימוס כי היו לנו תכניות אחרות.
כפי שציין קודמי ההליכה לבית הכנסת מאזור כיכר ונציה בטוחה ועוברת ברחובות ראשיים ומוארים.
למעשה זו הדרך בדיוק שאנחנו עשינו, גם המלון שלו היה באזור שבין כיכר ונציה לקולוסאום.
אני לא על המחשב שלי כעת, בהמשך אתן קישורים רלוונטיים במידת הצורך.
-
היי ריף אשמח לעצה ממךהיי ריף ( או שאולי שמך הוא אחר...9,
בכל פעם שאנחנו מתכננים נסיעה אני נתקלת בידיעותיך הרבות והפעם אני רוצה להתייעץ איתך. אנחנו זוג לקראת גיל 40 מעוניינים לצאת באמצע יולי לכשבוע ימים (לא יותר) ומתלבטים בין ברלין מדריד ורומא. אנחנו אוהבים טיולים עירוניים הכוללים מוזיאונים ושאר "אתרי חובה" בשילוב הנאה וקניות.
מה אתה ממליץ?
תודה על ההתייחסות
-
שבת ברומא - דתיהבכל אופן כדאי שידעו המבקרים ברומא שמקום שבעיקר יש מלונות כשרים חנויות מכולת כשרות וכ"ו. הוא בעיקר ליד "פיאצה בולוניה".
שם יש קהילת יוצאי לוב, שהיא דתית יותר מאשר הקהילה של האיטלקים השורשיים שנמצאים באזור בית הכנסת הגדול.
יש מטרו שמגיע מתחנת "קולסיאו" לתחנת "פיאצה בולוניה"
-
שבת ברומא - דתיהקודם כל אני מציע לך לפנות לפורום דתיים ושומרי מסורת נדמה לי שליהודה מנהל הפורום יש מידע שיכול לסייע לך.
לגבי הקהילה של יוצאי לוב . לפני 3 שנים וחצי התגוררנו באזור בדירה והיינו שם בשבת לכתוב שהם יותר דתיים מהקהילה הראשית . מילא... בית הכנסת שלהם היה אולם קולנוע שהפך לבית כנסת ואני הרגשתי כאילו אני באולם תרבות. מדברים בסלולארי באמצע התפילה , קוראים עיתונים ,בקיצור אנשים מגיעים למפגש חברתי.
מה שנכון שיש באזור מסעדות כשרות גם בשרית , חלבית ומכולת .
-
היי ריף אשמח לעצה ממךשני אם אני יכול לענות לדעתי רק רומא. לגרמניה אני משתדל לא לנסוע (מסיבות ידועות)והייתי רק פעם אחת מטעם העבודה ולא בברלין.
במדריד הייתי כמה ימים והיא לא כל כך מענינת ,מוזיאון הפרדו היה אכזבה גדולה מבחינתי רובו תמונות של קדושים נוצריים . יש בעיר קהילה יהודית קטנה באזור שנקרא טרפלגר .אין מה להשוות לרומא מבחינת עושר של אתרים היסטוריים . רומא באמת מיוחדת במינה לפחות באירופה , כי הייתי הרבה באסיה אוקיאניה ואמל"ט.
כל טוב
-
היי ריף אשמח לעצה ממךשני תודה רבה על המחמאות.
אני די נוטה להסכים עם רוני למרות שלמדריד שמורה אצלי פינה מיוחדת בלב.
לגבי ברלין אוכל להמליץ רק בחורף הקרוב.
רומא נפלאה ונהדרת היינו בה 5 ימים ונהננו בה מאוד אני חושב שלא היה מזיק להוסיף אפילו עוד יומיים שלושה.
רומא היא מוזיאון אחד גדול, יש בה אווירה כייפית נהדרת.
מקווה להעלות אותה גם לבלוג שלי.
-
שבת ברומא - דתיהלכן כתבתי "יותר דתיים" הכוונה באופן יחסי ...
-
שבת ברומא - דתיהיש בית כנסת באזור .
ברחוב Via Cesare Balbo, 33, 00184 Roma, Italy
יש קידוש בשבת בבוקר
-
דתיה ברומא - קצת מידעהי לכולם,
תודה על כל האינפורמציה..
אז הייתי בשבת האחרונה ברומא, אכן בביהכנ"ס הגדול מתקיימות תפילות, הבדיקות הבטחוניות שצויינו אינן ממש רציניות: השומר אומר לך שלום ושואל אם יש ברשותך מצלמה/טלפון.
מעבר לכך, שלחתי מייל לבית חב"ד וקיבלתי תשובה כי המשפחות המקומיות המארחות אינן נמצאות בחודשי בעיר לרגל חופשת הקיץ וכי בית חב"ד אינו עורך סעודות שבת. אך ישנן מס' אופציות אחרות :
1. מסעדת Ba'ghetto: מסעדה כשרה (הבשרית, ישנו סניף חלבי הממוקם מס' מטרים ממנה) שפותחת את שעריה לארוחות שבת בעלות של 35 יורו בהזמנה מראש (ניתן להגיע לפני שבת ולשלם או לשלם 37 יורו דרך חשבון פייפל [email protected]).
המסעדה ממוקמת בגטו היהודי, מרחק 2 דקות הליכה מביהכנ"ס הגדול: Via del Portico d'Ottavia 57 .זו האופציה שאני בחרתי - והיה מוצלח, האווירה מאוד נעימה ושבתית (אם כי אני לא בטוחה שהארוחה מצדיקה את הסכום.. אבל בעיני האווירה הצדיקה..)
2. ניתן לעשות TAKE AWAY ממסעדות לפני כניסת השבת:
3. ניתן להזמין ארוחה שתישלח למלונכם ע"י אחד משירותי הקייטרינג הללו:4. מלונות באזור הגטו היהודי
5. בתי כנסת6. מסעדות וחנויות כשרות** כל המידע התקבל במייל מבית חב"ד פיאצה בולוניה רומא**