ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיפ מספר 7 - אמנות

פורום תאילנד
    7
    14
    2775
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גיא j
      גיא j נערך לאחרונה על ידי

על הכפר Ban Tawai שמעתם? מדובר בכפר אומנים בעיקר לחריטות עץ אך בהחלט גם מעבר לכך, שממוקם קרוב לעיר, בערך כ-25 דקות נסיעה.

בכפר יש את האיזור המרכזי, לשם מגיעים האוטובוסים עמוסי התיירים (בעיקר יפנים וסיניים - שהם צרכנים גדולים). האיזור מופלא ביותר וניתן למצוא מתנות נהדרות ממש. יש המון סימטאות קטנות ואפשר לשוטט באיזור יום שלם וגם יותר.
      שיטוט יוביל למקומות שבהם ניתן לראות את עבודת החריטה עצמה.
      מעבר לאיזור המרכזי ולסימטאות שיוצאות ממנו, יש איזור אחר קרוב, כמעט מנותק ממנו, שלא רואה כמעט תיירים והמחירים זולים בהרבה.
      המגזימים יוכלו לשלוח קונטיינר.
      מומלץ להגיע באופנוע אך ניתן להגיע גם בתחבורה ציבורית בשילוב עם אופנוע סירה.
      הכפר מומלץ ביותר גם למטיילים בפעם הראשונה בתאילנד.
      זוכרים את כביש 108 הדרומי? לוקחים מונית צהובה (20 באט) ויורדים בשוק Hang Dong - אותו שוק שממנו ניתן לנסוע למסעדה על הקניון (טיפ מספר 1). משם לוקחים מונית סירה שאותן ניתן למצוא ברחבה של השוק (על הכביש הראשי) ולומר להם Ban Tawai. אם נוסעים באופנוע, אז פונים ימינה ברמזור של השוק, נוסעים ישר עוד כ-3 קילומטר ובמקום להיכנס בכניסה הראשית של הכפר שנמצאת בצד ימין, ממשיכים עוד כ-200 מטר ואז פונים ימינה לרחוב שבמרכזו יש נחל. ממשיכים עד שרואים את החנויות.
      מומלץ להגיע ביום רביעי כי אז יש שוק כפרי מ-ק-ס-י-ם. הוא נמצא מול הכניסה הראשית של הכפר. השוק הוא שוק ערב ומתחיל בסביבות 16:00. טיול בשוק הוא בעצם טיול בכפר עצמו. בשוק ניתן למצוא בעיקר סחורה מקומית וגם אוכל טוב. אם יתמזל מזלכם, תוכלו לראות פיל צעיר מובל ובעלו מוכר בננות ומלפפונים כדי להאכיל את הפיל. 

באיזור יש מוזיאון פרטי של אמנות אסייתית, של אספן סיני עשיר. בין השאר ניתן למצוא שם צלחת זהב בגודל של שולחן, של אחד המלכים התאילנדים, דלת עץ עצומה בגודלה שהובאה מהודו ממקדש מפורסם ועוד. מומלץ לבעלי עניין בלבד.

מפה - https://goo.gl/maps/kIHGe (צד שמאל הכניסה הראשית לכפר. צד ימין - הכניסה היותר מומלצת).
      תמונות של המקום - http://tinyurl.com/ban-tawai2

מוזמנים לשאול שאלות.
      גיא
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • זיקו.
        זיקו. נערך לאחרונה על ידי

טיפ מספר 7 - אמנות

היי גיא 

תודה על הטיפים הלא שיגרתיים שאתה מעלה פה, ויש לציין שגם כתיבתך היא בהחלט משב רוח מרענן כאן בפורום Smile המשך כך no

אפשר לומר אבל שמרבית הטיפים שפירסמת עד כה (וקראתי את כולם) מיועדים לאו דווקא למטיילים אלא לאלו שכבר היו פעם או פעמיים (או שלושים...) בתאילנד ?!
        זאת אומרת שלא תבין לא נכון , הטיפים מצוינים ואני באמת מחכה לעוד ועוד....אבל קשה לי לראות את התייר הממוצע שמגיע לתאילנד ועושה בהם שימוש או מגיע לאותם מקומות שאתה מציין כאן.

אני מניח שבתור תושבי המקום הטיפים הללו בסופו של דבר הם החיים עצמם בשבילכם
        השאלה (החצופה אני מודה) אם יתאפשר לך להעלות עצות/טיפים/הארות יותר מממ...איך נאמר...קלים לעיכול.... שהתייר הממוצע יוכל להפיק מהם תועלת גם אם זה לו הביקור הראשון נניח בצפון תאילנד ?!

בכל אופן המשך להאיר את עיננו ולהכיר לנו את הצפון המקסים !

תודה

• גיא j

טיפ מספר 7 - מה הלאה?

היי זיקו, תודה על התגובה.

תשמע, הטיפים הנוגעים לנושאי הבריאות מתאימים לכולם ובייחוד למטיילים המגיעים לראשונה לאיזור, להם לרוב אין מושג מה נכנס לצלחת. הטיפים של המקומות לא מיועדים לטיילים המגיעים לראשונה אם כי גם אלה יפיקו מהם. טיפים למטיילים חדשים ניתן למצוא ברשת באלפי טונות, אפילו אם נרשום "לאן הולכים בטאילנד" (הטעות בכוונה). אבל מטיילים ותיקים בהחלט צמאים למידע כזה, שכן נראה על פניו שאפשר "למצות" את הצפון ב-5 ימים או ב-10. האמת היא שאפשר גם לטייל רצוף 3 חודשים וגם שנה באיזור ללא שום בעיה. מידע שכזה כמעט ואי אפשר להשיג "מבחוץ" - לא ברשת (אלא אם כן יודעים מה לחפש וגם קוראים תאילנדית) ולא אצל סוכנים.
          הטיפים אמנם לא מיועדים לחדשים, אבל אם אלה הרפתקנים שסולדים (ומולץ לסלוד) מהמסלול השחוק, הם בהחלט מוזמנים לנסות. שום טיפ (בינתיים) לא היה רחוק מדי / קשה מדי. יהיו גם קשים פיסית וגם רחוקים ומרוחקים.

ועכשיו, רוצים לבחור בעצמכם את הטיפ הבא?
          1. Lampang. האם זה רק חוות פילים?
          2. רוצים להיות ארכיאולוגים לכמה שעות? טיול מופלא בכרכרת סוסים, כאן בעיר ממש, באיזור סודי, בין מקדשים שרק מציצים מין האדמה (ושאר החלק קבור) - זהו איזור שרק התגלה לפני 30 שנה ובו מקדשים בני 700 שנים. מעולה להעביר שעה בכיף עם הילדים בשעות החמות ובזול.
          3. מחירים מומלצים על דברים שונים.
          4. שוק יד שניה גדול ומקסים של דברים נהדרים ונדירים, בעיר.
          5. מסעדה צמחונית מעולה שמנוהלת ע"י בעלי חווה. ניתן גם להתארח אצלם וללמוד פרמקאצ'ר.
          6. מקדש מופלא במעלה הר, חלקו בתוך מערה (כ-500 מדרגות) באיזור שקט ומיוחד. לא, ממש לא דוי סוטפ אלא בעיירה צ'יאנג-דאו.
          7. מוזמנים להציע נושא.

בברכה,
          גיא
          • יוסי ל
            יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

טיפ מספר 7 - אמנות

אכן, המקום הוא אתר ל"מתקדמים" ולאלה שזמנם בידם.

מצ"ב כמה תמונות מהמקום

P1030536 (1280x719).jpgP1030546 (1280x719).jpgP1030539 (1280x719).jpgP1030544 (1280x719).jpgP1030545 (1280x719).jpg
            • גיא j

טיפ מספר 7 - אמנות

יוסי, תודה על התמונות. זה כבר נהיה דפוס...

רוצה לפתוח ביחד סוכנות טיולים למתקדמים? Smile
              • יוסי ל
                יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

טיפ מספר 7 - אמנות

גיא,

זהירות, תכף הרוזן יחסום אותנו....surprise

• הרוזן מקוסמוי
                  הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

טיפ מספר 7 - אמנות

חחחחח לקחת לי את המילים מהפה 

גיא , תתחיל לפי הסדר , במילא במוקדם או במאוחר תתקתק את כולם . 

• bankok10
                    bankok10 נערך לאחרונה על ידי

טיפ מספר 7 - אמנות-- לגיא ולכולם

כל הכבוד על הטיפים.אני שמתקרב לפעם עשירית בתאילנד צמא למידע חדש.אהבתי את הטיפ על האומנות ותמשיך כך.הפורום יכול לשמש גם את אלה שפעם ראשונה בתאילנד וגם אלה שהיו יותר.איך אומר לך KUP KHUN MAK KRAP

• lotan.j
                      lotan.j נערך לאחרונה על ידי

טיפ מספר 7 - אמנות

גיא תודה רבה על הטיפים, זה בהחלט עוזר תמשיך ככה! אני הולך להיות בתאילנד בספטמבר אוקטובר ורושם כל יום טיפ חדש ממך למסלול שלי בצפון תאילנד (וגם בודק לגבי ספרים להביא לך).

ולשאלה:

האם אפשר נגיד בבוקר לטייל בקניון שדיברת עליו ובצהריים לנסוע לכפר האומנים המדובר (או הפוך)? 

זה אפשרי לשלב את שתי האטרקציות האלה (ואויל עוד) ביום טיול אחד?

ביום אחר (שבת) אני מתכנן לטייל בבאפלו מארקט שדיברת עליו ולמצוא מה עוד לשלב ביום הזה.

תודה!

• גיא j

טיפ מספר 7 - אמנות

היי לוטן.

בהחלט אפשר לשלב את שתי האטרקציות. כדי לחסוך זמן (וגם להגדיל את הכיף) כדאי יהיה לך להגיע עצמאית עם אופנוע, אם מתאפשר.
                        תתחיל בקניון. תטייל באיזור ותבקר במסעדה (אפילו רק לשייק או קפה כי הנוף שווה). יהיה מסוכן להגיע לפארק שמתואר בטיפ הראשון בתקופה זו בגלל הגשם וההצפות שיש באיזור. אם אתה הרפתקן, לך על זה.
                        משם, זו תהיה נסיעה של כ-20 דקות או פחות לכפר, לא כולל טעויות בדרך Smile
                        אם אתה מאלה שמתפעלים מאמנות איכותית, לא תצטרך לחשוב מה עוד לעשות באותו היום - כל הזמן שלך ילך על הכפר המקסים. הוא גדול ויש מליון סמטאות. אם אתה מתעקש על משהו נוסף, תגיע ביום רביעי ולך לשוק הצמוד.

ספר מה אתה מחפש בטיול, איך אתה מטייל (לבד, אופנוע, חבורה, ילדים) ואני אנסה לכוון את הטיפים הבאים בהתאם.

גיא
                        • lotan.j

טיפ מספר 7 - אמנות

תודה גיא

אני ואישתי טסים לירח דבש והתוכנית היא להיות שבוע, שבוע וחצי בצפון שזה אומר כמה ימים בפאי וכמה ימים בצ'אנג מאי. שנינו כבר היינו בתאילנד ואני הייתי כבר יותר מפעם אחת. אנחנו מתכוונים לראות את תאילנד האמיתית והפחות תיירותית (ובעיקר לא את זו שמוכרת לישראלים).

בנתיים הטיפים שלך קולעים בול Smile

ומה זאת אומרת יהיה מסוכן להגיע לקניון? אני אוהב אתגרים וספורט אתגרי אבל לא מוכן להסתכן בשטפונות והצפות

• נדב הרגיל
                            נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

טיפ מספר 7 - אמנות

גיא, תודה רבה על הטיפים!
                            אני מאוד נהנה מכתיבתך המהנה על נושאים שאינם שגרתיים בנוף התיירות בתאילנד.wink

• גיא j

טיפ מספר 7 - אמנות
                              לא מסוכן להגיע לקניון. מסוכן להגיע לפארק הלאומי. הדרך לפארק חלקלקה ביותר בעונה הזו. מכאן הסיכון, בעיקר על אופנוע.
                              ההגעה לקניון קלילה ביותר.

הערה קטנטונת: פאי יפה אך היא בהחלט בין המקומות היותר מתויירים בתאילנד. לא הייתי מגדיר אותה תאילנד האמיתית בכלל. למרות זאת, כיף שם, בייחוד אם רוכבים על אופנוע. אם אתה רוכב מנוסה, תוכל גם לנסוע את כל הדרך לשם על אופנוע (תצטרך משהו חזק יותר מה-125 סמ"ק המקובל) ואז תוכל לעצור במלא מקומות בדרך.
                              • lotan.j

טיפ מספר 7 - אמנות

ידוע לי שפאי מתויירת, אנחנו הולכים לשלב גם וגם. הרי למרות הכל נהיה גם באיים (קופנגן קוסמואי) ובעוד כמה מקומות (קאו לאק וקאוסאק). הרעיון הוא לשלב בטיול משהו אחר ולא רק את המסלול הקבוע שכולם עושים בתאילנד. בפאי נטייל על אופנועים וגם עם אופניים. אני יודע שיש אופציה לנסוע על אופנוע מצ'אנג מאי לפאי ולמרות שלאישתי יש רשיון לאופנוע אני מעדיף לוותר על זה. אם הייתי לבד אז אין ספק שהייתי עושה זאת. הדרך הזו לא הכי סימפטית. למרות שהייתי שמח לעשות אותה עם איזה רכב ספורט מענין עם הנעה אחורית במיוחד לסיבובים שבדרך Wink

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון