שלום מרומניה התייעצות
-
היי חברים נחתנו אתמול בקלוז קודם כל רומניה מדהימה ויפה ממש שהספקנו להיות. התחלנו לא כלכך טוב הייתה לנו שרשרת של טעיות ששרפה לנו הרבה זמן אבל עכשיו אנחנו במריסל בקבנה מוטילור מקום ממש יפה ושקט. התכנון המקורי היה להיות מחר בהרי האופסני ולצאת לכיוון הרי הרטזאט אך היום בבוקר התעוררנו לסופות רעמים שאמורה להימשך שלושה ימים באיזור קלוז ורטזאט היינו בטורדה היום. אני חייבת לתכנן את ההמשך היום היה גשם רק עד הצהריים ובשאר הזמן היה מעונן שמשי אני לא יודעת אם אפשר לסמוך על זה. גם באזור בראשוב אמור להיות גשם בסוף שבוע. חשבתי לצאת לכיוון ביקאז מחר אבל הדרך ארוכה יש לכם רעיונות למקומות לינה בדרך או מסלול כלשהו עד לשם? אשמח לעזרה! אה ואנחנו זוג עם אוטו שכור.
-
שלום מרומניה התייעצותהייתי ממליץ במידה ויתאים לכם
במקום ביקאז לשקול לנסוע לאזור מאראמורש,באיה מארה סיגטו מארמיציי בית הקברות השמח,ואדו איזה,ברסנה,הנסיעה קצרה יותר מאשר לביקאז
-
שלום מרומניה התייעצותאם אתם נמצאים הלילה בקלוז' ורוצים להתקדם דרמה לכיוון היעד הבא שלכם, קרי ברשוב, הייתי מציע להתקדם לכיוון סגישוארה (דרך טירגו מוראש), את הלינה לקבוע מחר בסגישוארה ולאחר מכן להתקדם לכיוון ברשוב.
מה יש לכם באזור?
בטירגו מוראש: הכיכר המרכזית יפיפייה (piata trandafirilor), בנוסף יש בית כנסת גדול (בכתובת: Strada Aurel Filimon 23), יש אפילו כנסייה מבוצרת קרוב לכיכר המרכזית. קניון גדול שבו הילדים שלנו עשו מירוץ קארטינג בחנייה. יש גם את נחל Mures שחוצה את העיר, אנחנו עשינו בו הפסקת צהריים, ניתן לרדת לגדת הנחל ויש המון מקומיים שעושים קמפינג סביבו.
סובוטה ופראיד: האגם המלוח שהוא אגם טרמו-מינרלי מלוח נקרא גם Lacul Ursu (אגם הדוב), יש טיילת נעימה וגם בתי מלון עם ספא, אנחנו נכנסנו רק לרחוץ באגם ללא מלון ספא. בפראיד מכרה המלח.
סגישוארה: עיר סקסונית עתיקה עם רחובות יפיפיים, מתחם מבוצר שהוא למעשה לב העיר העתיקה, יש מוזיאונים שונים, בית כנסת משופץ שהוא איננו פעיל כיום אך ניתן לבקר בו באדיבות השכנה שמחזיקה במפתחות דלת הכניסה. גם את הבית שבו נולד ולאד צפש המכונה דרקולה תוכלו לראות, במקום יש כיום מסעדה (לא אכלנו בה).
למחרת כשתמשיכו לכיוון ברשוב ממליץ לכם לעבור דרך מבצר רופיה היפיפה.
תוכלו להציץ במסלול בגוגל מפה