היער השחור למשפחות-מאורגן
-
שלום,
מעונינים בהמלצות לטיול ביער השחור של 7/8 ימים.
אנחנו 2 מבוגרים וילדה בת 10.
נשמח לשמוע על מישהו שהתנסה עם חברה טובה/ מדריך מומלץ!
תודה מראש, מור
-
היער השחור למשפחות-מאורגןיש בפורום, בבלוגים, בכתבת ובטיפים כל כך הרבה מידע על איך לתכנן טיול מוצלח ביער השחור, שלדעתי זה יהיה חבל ובזבוז לקחת טיול מאורגן.
היתרון הבולט של היער השחור נעוץ בכך שהשטח לא ממש ענקי ומרוזות בו אטרקציות אין ספור.
מה שצריך זה לקרוא, להבין ולקחת כמה טיולים קיימים ומהם לבנות את הטיול שלכם.
אם לא בא לכם התעסקות , למרות שההתעסקות הזו בשבילי (ולעוד רבים) היא כיפית לא פחות מהטיול עצמו, יש ספרים, מובנים עם מסלולים מדויקים.
שניים מצוינים שאני יכול להמליץ עליהם:
1. המשפחה המטיילת של שלומית יפת-ביאליק

2. מדריך היער השחור ודרום גרמניה - הלונלי פלאנט (בעברית) בהוצאת העולם

יש עוד ספרים אבל את אלו אני מכיר.
לשם התרשמות מציע לכם לקרוא בבלוג שלי על הטיול שעשינו בקיץ 2012, אחרינו נוספו עוד סיכומים של עוד הרבה חברים, כדי לקרוא רק ללחוץ על החתימה שלי למטה.
-
היער השחור למשפחות-מאורגןמצטרפת לריף. ממש לא מבינה מדוע צריך טיול מאורגן. כל הכיף הוא להתאים את הטיול למשפחה, למה שבא, למזג האוויר. היער השחור הוא מקום מעולה לטיול משפחתי ראשון (?) בחו"ל. יש כל כך הרבה מידע, אין לי ספק שתסתדרו. דרך אגב, גם הפאשלות וה"הליכה לאיבוד" הם חלק מהחווייה...
-
היער השחור למשפחות-מאורגןגם הדעה שלי שאפשר לטייל בכייף לבד ביער השחור.
אבל...אם תחליטו על מאורגן,רוצה להסב את תשומת לבכם לנקודות חשובות בבחירת חברה.
1.כדאי לקרוא היטב את המסלול ומה הוא כולל,לשים לב לדקויות האם כל הפעילות כלולה במחיר או יש ימים פתוחים ובהם "ניתן" להצטרף לטיול=תוספת מחיר.שעות הפעילות,מתי חוזרים למלו?
אין שום בעיה בימים או אטרקציות נוספות בתשלום בתנאי שאתם מודעים להם,ולמחיר.
2. חשוב לברר בחברה מי המטיילים,גילאים. לא תמיד מוכנים למסור פרטים אלו ,אך כדאי להתעקש.
האם יש עוד ילדים בקבוצה,האם בני 5 או 15...אנשים בוגרים ,גילאיים?התנהלות של אחרים משפיעה גם אליכם בטיול מאורגן.
3.מדריך/ה עם נסיון בקבוצות עם משפחות?שמו? ותעשו קצת בירורים בגוגל עליו.
4. ופרט חשוב נוסף...למרות שבטיול מאורגן לוקחים ומחזירים את המטיילים לכול מקום ולא אתם נוהגים...כדאי לבדוק מיקום מלון,היכן הוא?מה יש סביבו.לבדוק את סביבתו בגוגל מפות.
מלון נהדר אבל בסוף העולם שמאלה,יכביד על נסיעות(זמן אוטובוס) .
תזכרו שהפלוס שאתם באוטובוס לכול מקום,גם חסרון אם בערב בא לכם לצאת ואין לאן...בגלל תחבורה לא זמינה.
טיילנו במאורגנים עם ילדים. לפעמים אנשים מעדיפים מאורגן בגלל חברותה ולא רק חששות להסתדר לבד.
מצד שני עם לא תנסו איך תדעו?
והיער השחור באמת יעד קל להתחיל בו טיול משפחתי/זוגי עצמאי.
אמה
*ובשקט...אם רוצים אפשר גם להתנייד בתחבורה ציבורית. נכון,לא רואים כל שביל ומפל,וצריך יותר לברר אבל...אפשרי גם.
-
היער השחור למשפחות-מאורגןאני מבין את הצורך בטיול מאורגן.
רבים רוצים שיקחו אותם מנקודה לנקודה עם הסברים, שידאגן להם ללינה תחבורה וכו.
חבר שחיפש לאחרונה טיול מאורגן לו ולבתו מצא כי אין כמעט טיול מאורגן שמתמקד
ביער השחור באופן קלאסי כמו שאנשים עושים עצמאית.
רובם משלבים את פריז או שוויץ וכו...
החבר הזמין לבסוף טיול דרך רימון עם שילוב שוויץ, עברתי איתו על הפרטים
והיה נראה שיחסית הטיול סגור כמעט ללא ימים פתוחים.
הטיול יצא ב 07.07 במידת הצורך אבדוק מולו איך הטיול היה.
יש טיול "מאורגן עצמאי" קצת אחר שמשלב אירגון מלא מצד סוכנות נסיעות כולל תוכנית נסיעה מידע על כל מקום והם דואגים לכל הלוגיסטיקה(טיסה,לינה,רכב)