ההמלצות שלי לברצלונה
-
אז ככה... חזרתי אתמול משבוע מדהים בברצלונה... מה נשאר להגיד? רק לספר חוויות ולשתף אותכם על מנת שתפיקו את המירב בטיול שלכם!
אז כמה טיפים:
1) מלון - לאחר חיפושים רבים ברשת, בחרנו ושהינו במלון Flor Parks שנמצא ממש באמצע רחוב הרמבלה, מדובר במלון 3 כוכבים מאוד חמוד עם שירות מעולה, הוא צמוד למטרו Liceu עם כל שאר המסעדות והאטרקציות באיזור.. אני לא ראיתי המלצות על המלון הזה כמעט באתרים ישראלים ובאתר למטייל בכלל.. לכן חשוב לי לציין שמאוד כדאי ומאוד שווה את המחיר!
2) קניות בברצלונה - מי אמר שלא כדאי? לא רק בחנויות עודפים.. גם בחנויות של המותגים עצמם יש מחירים שווים בהחלט! אני ממליץ על קניון maremagnum שנמצא ממש אחרי הגשר שאחרי עמוד קולובוס. חנויות מומלצות בקניון הזה הן ברשקה, פול אנד בר,לפטיס(מלא מציאות), H&M ולנשים: SHANA.
ממליץ גם על קניון Diagonal mar שבו תמצאו את Primark(בחנות הזאת יש המון בלאגן כמו בג'ונגל, מלא בגדים על הרצפה.. אבל יש מציאות!)
3) אטרקציות - הייתי אומר לא לוותר על:
- סיור ברמבלה(בכל שעות היום יש דברים שווים שכדאי לראות לכן מומלץ מלון ברמבלה כפי שהמלצתי קודם).
- טיול בנמל עד החוף בערב. יש באיזור אופניים עם עגלה שמחוברת אליהם מקדימה הייתי מציע לקחת את זה בחזור וככה להינות מרוח נעימה ונוף יפה ולתת מנוחה לרגליים.
- סיור ברובע הגותי, מקסים כולו.
- מאוד מאוד מאוד ממליץ יום אחד להתחיל משער הניצחון המדהים שנמצא בסמוך לפארק סיוטאדלה ומשם להתקדם לפארק, להינות מהיופי שלו. מאוד מומלץ לעשות שיט של חצי שעה בסירות באגם של הפארק עם כל הברווזים וצבי הים. לאחר מכן הייתי ממליץ להיכנס לגן החיות שנמצא ממש בצד השני של הפארק, יש בו הופעות מדהימות(!!!) של דולפינים וכלבי ים! לא חשבתי שנהנה ככה.
- קניות בברצלונה במקומות שציינתי.
- האקווריום של ברצלונה גם הוא מומלץ בעיניי.
- בסופ"ש ללכת למזרקות הקסם - זה מדהים.
כן הייתי אומר שאפשר לוותר על:
- פארק גואל - הוא נחמד, באמת נחמד.. אבל לא מילא לי את הציפיות.. אם הייתי יודע שאחכה סתם חצי שעה לכניסה ואתאכזב, הייתי מטייל באיזור שעליו אין תשלום שגם הוא יפה.. השאר היה מיותר בעיני.
- הרכבל, אומנם חוויה אבל באמת שלא משהו מיוחד במינו..
- שיט שיוצא מהנמל.. לא רואים מהיאכטה שום דבר מיוחד במינו.. היה נחמד לסגור עם זה את הטיול אבל לא יותר.
עשינו גם את שאר הדברים.. לא משהו שחריג לפה או לשם.. כדאי לטייל ולראות מה שאפשר, כל אחד והטעם שלו כמובן!
4) אוכל - אני נמנעתי מלאכול ברוב המסעדות משום שכמעט בכל מקום יש רגל של חזיר תלויה וריח שאני נגעלתי ממנו. אני כן יכול להמליץ על מסעדת MACCABI הכשרה והטעימה! יש שם בחור נחמד בשם Simo שהוא בעצם הרב מלצרים, הוא מאוד חביב ונותן אווירה מאוד טובה.
פלאפל מעוז הוא פלאפל נחמד..
5) החזרי מס - ממש, אבל ממש לא קשה! סך הכל בסוף כל קניה מעל 90 יורו לבקש טפסים של FREE TAX, לקראת סוף הטיול למלא בכולם את הפרטים עם עט, בהגעה לשדה לפני הצ'ק אין תשאלו לאן לגשת וינחו אותכם, לא עושים בעיות ואתם תקבלו את הכסף מאוד מהר.
6) כייסים כייסים כייסים כייסים - כמה פעמים שמעתם את המילה הזאת???? אז זהו.. אני קראתי הרבה באתר לפני הטיול שלי וכל הזמן ראיתי אזהרות בנוגע לכייסים.
הנחיתה שלי בברצלונה היתה בשעות הערב אחרי השקיעה ויצאתי מהמלון לטייל ברמבלה.. מאחר ובלילה יוצאים כל מיני טיפוסים שרוצים להציע לכם מסיבות/למכור לכם דברים.. הייתי בטוח שכולם רוצים לכייס אותי ופשוט הלכתי עם ידיים בתוך הכיסים וברחתי חזרה למלון מהר חחחחחחחחחחח זה רק אבל רק בגלל הפאניקה שנכנסתי אליה מרוב שקראתי פה על הנושא. יום למחרת טיילתי באור יום והכל התבהר לי..
אז לא, אני לא מציע להיות שאנן ובטח שלא לשים את הארנק בכיס האחורי או את כל הכסף בארנק, האזהרות הן נכונות!!! אני לא מטיל שום ספק באזהרות שרשמו פה... אבל!!! אני מציע לקחת הכל בקלות ולא להיכנס לפאניקה.. אני אישית קניתי חגורת כסף פנימית שהכנסתי מתחת למכנס שבה היה רוב הכסף לאותו יום ובארנק היה מעט.. כל פעם שרציתי פשוט הוצאתי.. חשוב להגיד שכן הייתי עירני וזהיר בזכות אותן אזהרות, רק חשוב לא להרוס את הטיול בגלל פחד מיותר ולהינות מרגעים מדהימים.
היה כיף, היה נחמד.. ברצלונה מהממת! אני בטוח שעוד אחזור.. תהנו!!!!!!!
-
ההמלצות שלי לברצלונהתודה רבה על השיתוף

וברוכים השבים!
-
ההמלצות שלי לברצלונהבייאן וונידו חזרה , איזה כיף , אני בדיוק מתחיל לתכנן מסע לברצלונה שיהיה רק בתחילת החורף בתקופת חנוכה ויהיה מעניין לאכול במסעדת מכבי במהלך החג, שמעתי עליה ביקורות טובות , המחירים שלה סבירים?
-
ההמלצות שלי לברצלונההמחירים לא זולים במיוחד אבל גם לא יהרגו אותך.. מה שאני זוכר למשל: 2 שיפודי פרגיות עם סלט וציפס - 12 יורו. אותו דבר שניצל.
המנה הכי יקרה היא כתף כבש ב23 יורו, אכלתי אותה..
יש גם דגים.. המחירים לא בשמיים בקיצור.. אפשרי!