נפאל או גאורגיה?
-
שלום לכולם,
אנחנו שלושה חברים שרוצים לצאת בספטמבר לטיול של כחודש. אנחנו מתלבטים בין נפאל לגאורגיה. רצינו לדעת אם יש לכם המלצות איזה יעד יותר יתאים לנו.
אנחנו רוצים טיול שמשלב טראקים פשוטים יחסית, נופים יפים, וחוויות חדשות. התקציב שלנו הוא עד 8000 שקלים.
נשמח לשמוע את דעתכם.
תודה רבה!
-
נפאל או גאורגיה?אין ספק נפאל תתן לכם חוויה משמעותית יותר בכל היבט. לא הבנתי את נושא התקציב זה כוללטיסות? זה לשלושתכם ? ואם נפאל אז עדיף לקראת סוף ספטמבר
-
נפאל או גאורגיה?היי,
תודה על התשובה.
התקציב הוא עד 8000 לאיש כולל הכל (טיסות וכו')
אנחנו יכולים לצאת רק בסוף אוגוסט-תחילת ספטמבר מקסימום עד סוף ספטמבר, האם תאריכים אלה בעייתים לנפאל?
באיזה מובנים נפאל תתן תמורה טובה יותר?
תודה
-
נפאל או גאורגיה?תקציב מספיק גם לנפאל וגם לגיאורגיה. הטיסה לנפאל קצת יותר יקרה אך היא יותר זולה. תבדקו כמה עולות הטיסות וקחו בחשבון כ 50 דולר ליום תקציב תרמילאי לגיאורגיה וחצי מזה לנפאל.
נפאל יותר מרשימה מבחינה נופית עם כל הכבוד לקווקז ויש כבוד אין על ההימלייה, גיאורגיה צורת חיים יותר מערבית נפאל מדינה מרתקת מבחינה דתית אתנית תרבותית שילוב של בודהיזים הינדוהיזים עולם מופלא ושונה.
סוף אוגוסט תחילת ספטבר יכול להיות בעייתי מבחינת המונסונים לטרק בגשם ובוץ ועננות לא כיף. צריך לשקול את זה טוב טוב.
-
נפאל או גאורגיה?גולני מה זה?
טיסה לנפאל קצת יותר יקרה אך היא יותר זולה.
אני הבנתי, ואתה?

-
נפאל או גאורגיה?שלום לכולם,
אני אחד מהחברים הנוספים שאמורים לצאת לטיול...
כמה שאלות:
כמה משמעותיים (ומפריעים לטייל) המונסונים בסוף אוגוסט-ספטמבר? האם לקראת סוף ספטמבר הם נגמרים לחלוטין? האם ניתן בכלל לדעת באופן מדויק מתי יהיו מונסונים ואיפה?
נניח שנחליט כן לצאת בתחילת ספטמבר, יש אזורים שבהם יש פחות מונסונים שאותם כדאי שנראה קודם?
והכי חשוב - אתם יכולים להמליץ על מקום דומה באופי/נוף/אזור גאוגרפי לנפאל שבו כן יתאים לטייל בתקופה הזו? (כלומר מסוף אוגוסט עד סוף ספט') אנחנו לא נעולים על נפאל...
תודה!
-
כן רוניהטיסה לנפאל יותר יקרה אך המחייה התכוונתי יותר זולה...
-
סוף אוגוסט ספטמברתוכלו לנסוע לצפון הודו לאזור לאדאק בשבמדינת הימצ'ל פראדש היבש ממונסונים ולרדת אחר כך לאזורים אחרים בהימצ'ל בתקווה שהמונסוןנים קצת ירגעו לקראת אמצע סוף ספטמבר
-
סוף אוגוסט ספטמברהיי חברים.
בתור מישהי שהייתה בשתי המקומות- טיול לגאורגיה עלה לי לחודש (כולל לינה באוהל בערך 5 לילות ובישול עצמאי לעתים) כ- 1100 דולר כולל טיסה. גאורגיה הייתה מדהימה מבחינת נופים, פסגות מושלגות, המון ירוק, מים, תרבות ואווירה. הטרקים המוכרים היו לא מאוד קשים אבל כמובן שאם רוצים טרקים יותר מאתגרים זה גם אפשרי, יש שם המון אופציות!!! יש קצת בעיה של מפות אבל בטרקים המוכרים זו לא בעיה ובטרקים הפחות גם יש פתרונות. אנחנו מאוד מאוד נהנינו שם והיה זול. חשוב להגיד שגם אנחנו היינו בספטמבר.
לגבי נפאל- אנחנו הגענו לנפאל באמצע ספסטמבר והיינו שם חודשיים עד אמצע דצמבר. בספטמבר יצאנו לטרק האגמים הקפואים ולמעשה רוב הטרק הייינו בתוך ענן. זה די מבאס אם כי לא נורא... בהמשך עשינו את סובב האנפורנה וסובב האוורסט- כל אחד מאלה לקח לנו 16 יום בערך. הנופים מדהימים אבל אחרים- פחות ירוק... הטרקים מאוד מתוירים אז אנחנו באופן אישי קצת פחות חווינו במהלכם את התרבות. ובחלקם כמו באנפורנה גם נתקלנו ביחס מאוד לא טוב כלפי ישראלים. לדעתי נפאל יצא יותר יקר בגלל הטיסה.הטרקים היו מדהימים אבל ארוכים יותר... והטיסה לנפאל לא תצא זולה.
באופן אישי ממליצה על גאורגיה מכל הסיבות האמורות לעיל. אשמח לתת עוד טיפים אם תצטרכו. בהצלחה.
-
נפאל או גאורגיה?ככלל אצבע ניתן לומר שהחצי הראשון של ספטמבר בדרך כלל גשום, בחצי השני של ספטמבר המונסון נחלש, לפעמים גשום ולפעמים לא, ובתחילת אוקטובר בדרך כלל המונסון נסוג והגשם מפסיק. אבל זה משתנה משנה לשנה, ולא ניתן לדעת במדויק מתי ואיפה ירדו גשמים.
המונסון מתקשה לחצות את רכס ההימלייה, כך שבאזורים כמו דולפו, מוסטנג, טרק האנפורנה בין מוקטינאת למננג, עמק נאר-פו ניתן לטרק גם בתקופת המונסון, אם כי הנופים עלולים להיות מעוננים. חלק מהטרקים הללו דורשים פרמיטים יקרים (מוסטנג, דולפו עליון).
אלטרנטיבות יבשות יותר - לאדאק (הודו) שהזכיר גולני היא אופציה מצוינת, וכך גם מונגוליה, וחלקים בסין.
-
נפאל או גאורגיה?קודם כל, תודה רבה לכל העונים!
מה לגבי לאוס מבחינת מזג אוויר בספטמבר? ובכללי - האם הייתם ממליצים על טיול שם?
-
נפאל או גאורגיה?אין לי מה להוסיף על תגובות קודמיי, רק נקודה נוספת שכדאי לקחת בחשבון
מסגרת הזמן
חודש מתאים יותר למזרח.
גאורגיה זמינה יותר, גם מבחינת מרחק (פחות מ 3 שעות), וגם ניתן להקצות לו פחות מחודש, אם תרצו בעתיד.
-
נפאל או גאורגיה?גם לי יצא להיות בשניהם ולכן הוסיף כמה נקודות שאולי יעזרו לכם בהחלטה:
הטרקים בנפל ארוכים יותר
בגאורגיה אפשר לשלב חוויות שהן לא רק טרקים אלא דברים נוספים. נפאל יותר מכוונת טרקים
בגאורגיה אפשר לשלב טרקים באזורים שונים גאוגרפית (קווקז עליון ותחתון)
גאורגיה יותר מתקדמת מבחינת תשתיות פיזיות (לחיוב ולשלילה)
אזורי הטרקים בגאורגיה הרבה (הרבה) פחות מטוילים מאלה של גאורגיה
והכי חשוב - שני המקומות מדהימים ויפים. נפאל מקבלת ציון קצת יותר גבוה בנופים
ויש גם אפשרות שלישית - ההימלאיה ההודית, אבל הודו זה כבר עולם אחר.
-
נפאל או גאורגיה?לאוס מהממת, ויש בה אינספור אפשרויות לטיולי טבע, אבל אם אתם מחפשים טראקים ארוכים ו/או מאתגרים - היא לא הכתובת שלכם. חוץ מזה שמבחינת תקציב היא כנראה תהיה יקרה יותר ולו בגלל מחיר כרטיס הטיסה (לבנקוק ומשם הלאה).
-
נפאל או גאורגיה?אני אישית ממליצה לחשוב על טרקים בסין. אם תרצה המלצות אשמח לתת לך.
-
תקציב לאנפורנהשאלות לגולני
אנחנו זוג מבוגר (50+) ומתכננים את אראונד אנפורנה, בולהבולה-גומסון בשבועיים (נטו לטרק)
1- האם הזמן סביר?
2- כמה אתה מעריך ממוצע הוצאות ליום כולל לינה, אוכל, ו2 פורטרים ?
תודה!
-
תקציב לאנפורנהשאלות לגולני
אנחנו זוג מבוגר (50+) ומתכננים את אראונד אנפורנה, בולהבולה-גומסון בשבועיים (נטו לטרק)
1- האם הזמן סביר?
2- כמה אתה מעריך ממוצע הוצאות ליום כולל לינה, אוכל, ו2 פורטרים ?
תודה!
-
תקציב לאנפורנה14 יום זה בסדר גמור אני טירקתי בלי פורטר(הבן היה הפורטר) וב 2009 עלה לי בממוצע 20 דולר ליום מניח שהמחירים קצת השתנו.תבדקו מחיר פורטר ונדמה לי שלזוג מספיק בדרך כלל פורטר אחד בתנאי כמובן שלא מעמיסים עליו יותר מדי