ירח דבש - ארה"ב
-
שלום לכולם,
אני ואישתי לעתיד התחלנו לתכנן את ירח הדבש שלנו בארה"ב.
בגדול המסלול הוא - ניו יורק - מפלי הניאגרה וטורונטו - וגאס - אורלנדו - מיאמי - קרוז בקאריביים.
השאלה הגדולה שלנו היא כיצד לשלב את וגאס בטיול אם בכלל.
האם שווה לנחות מת"א בלוס אנגלס ובעזרת קונקשן להתחיל את הטיול בוגאס או לחילופין לסיים את הטיול שם. הזמן שאותו נגדיש לוגאס הוא 3 ימים והשאלה האם שווה לטוס במצטבר יום שלם (לוגאס ומוגאס כולל קונקשנים למיניהם) ולבזבז כסף על טיסות תמורת 3 ימים בוגאס או להימנע מוגאס ולהוסיף בחוף המזרחי למשל את וושינגטון, בוסטון, אטלנטיק סיטי???
תודה רבה לכל העוזרים!! ושיהיה לנו המשך שבוע טוב

עדן,
-
ירח דבש - ארה"בקודם כל הוספת וגאס זה לא יום שלם אלא יותר מזה. הטיסה מערבה לוקחת למעלה מחצי יום. הטיסה מזרחה לוקחת יום שלם.
האם שווה? זו שאלה אישית לחלוטין.
בור נתחיל במה כן חשבת. יש לך רשימת מכולת של יעדים. כמה זמן חשבת לבלות בכל מקום. כמה זמן חשבתם לתקצב בכלל לחופש וכו'. זה ישפיע על התשובות.
וכמובן גם - ביקור ראשון בארה"ב? מה אתם רוצים? מה אתם אוהבים? וכו'.
ומתי הטיול?
-
ירח דבש - ארה"בשלום רב ותודה על העזרה!
הזמן שחשבנו להקדיש לכל מקום -
ניו יורק - 4 ימים
טיול מאורגן לטורונטו ומפלי הניאגרה - 3 ימים
וגאס - 3 ימים
אורלנדו - 7 ימים
מיאמי - 3 ימים
קרוז - 7 ימים
התקציב לזוג למשך כחודש הוא 55K כולל הכל.
בגדול אישתי אוהבת מאד את דיסני וכל מה שקשור לזה!
לי זהו ביקור שני בארה"ב, את הביקור הראשון עשיתי בגיל 13. לאישתי זהו הביקור הראשון.
פחות מדבר אלינו הימורים ומסיבות. יותר מדבר הופעות, טבע, דיסני, קניות.
שוב פעם, המון תודה על העזרה!
עדן.
-
ירח דבש - ארה"בשכחתי לציין שהטיול מתוכנן לאפריל-מאי 2015.
תודה!
-
ירח דבש - ארה"בלוחות הזמנים סבירים
המסלול מאד נפוץ ושחוק פה בפורום ולכן חיפוש קריאה בסיסית תעזור לכם למצוא הרבה מידע.
אני מודה שלמסלול כזה ה'קפיצה' לודאס לא משתלבת. יחסית הרבה זמן (וגם קצת כסף) מבוזבז בשביל מעט זמן.
באופן גס המרחק מהחוף המזרחי לוגאס דומה למרחק מישראל לפריז או לונדון. הייתם קופצים ללונדון ל-3 ימים? אני לא פוסל את זה ויש מי שעושה את זה.
ובלי שקר לדעצי האישית - עוד זמן בניו יורק יתקבל בברכה
-
ירח דבש - ארה"בתודה רבה על העזרה!

-
ירח דבש - ארה"בבמידה ואכן נשלב את וגאס בטיול, מהי הדרך הטובה ביותר לשלב אותה?
מבחינת סדר הערים/טיסות בטיול.
תודה רבה!
-
ירח דבש - ארה"ביש כמה שיקולים בבניית המסלול:
מזג אויר - לא סגור על מה ואיך.
חסכון בזמני נסיעה / טיסות. למשל יש הרבה טיסות לניו יורק אז הגיוני שהיא תהיה באחת משני הקצוות וכו'
סדר טוב לטיול מבחינת עייפות, ג'טלג וכו'. למשל לאורך הטיול יש עייפות שמצטברת. אז אולי קרוז בסוף זה טוב. אני לרוב בעד ניו יורק בתחילת הטיול כי זה מאפשר לחוות את הג'טלג והעייפות )ואי הוודאות) במקון שאנחנו נמצאים בו כמה ימים.
וכמובן שיקולי עלויות לסוגיהם.
חשוב גם לבדוק תאריכים ואירועים מיוחדים. אילו חגים נופלים על התקופה המדוברת ומה המשמעות של החגים.
כך שאין תשבוה אחת נכונה.
על פניו הייתי הולך על:
ניו יורק
נסיעה ברכב (לא מאורגן) לניאגרהטיסה מבאפולו ללאס וגאס
טיסה לוגאס לפלורידה
אורלדנו וקרוז (הסדר פה לא בהכרח חשוב)
טיסה לישראל.
אבל זה באמת לא נראה לי מחייב.
מה שכן הגיוני בעיניי הוא שניו יורק + ניאגרה הולך טוב ביחד עם נסיעה ברכב בינהם (כך שוגאס לא יכולה להכנס באמצע)
וכן שאורלדנו, מיאמי, קרוז הולכים טוב ביחד.
בעבר לזה יש הרבה גמישות
-
ירח דבש - ארה"בעוד שיקול לאמץ את ההצעה של "אנשים טובים", הוא שמבאפלו יש טיסות ישירות לוגאס עם חברת SOUTHWEST.COM שמאפשרת לקיחת שתי מזוודות הכלולות במחיר הכרטיס.
-
ירח דבש - ארה"בהיי
מכיוון שכתבתם "פחות מדבר אלינו הימורים ומסיבות. יותר מדבר הופעות, טבע, דיסני, קניות" ומכיוון שאתם טסים באפריל, אישית הייתי ממליץ על הרחבת אזור דרום פלורידה (עוטף מיאמי) לכמה ימים באזור אברגליידס ואולי אזור Naples, כנראה על חשבון וגאס (הופעות תוכלו להשלים הן בניו יורק והן באורלנדו)
שיקול נוסף שכדאי לקחת זה מזג אוויר - ככל שתאחרו בחלק הצפון מזרחי (ניו יורק, ניאגרה) כך ישתפרו הסיכויים למזג אוויר נוח, ובפלורידה זה קצת הפוך - ככל שתאחרו כך יגברו הסיכויים לעומסי חום, אבל כמובן שזה רק סיכויים, אין כל ביטחון.
מצד שני תשתדלו להמנע מלהגיע לאורלנדו בשבוע של חג הפסחא.
-
ירח דבש - ארה"בתודה רבה לכולם!!!
אחנו כנראה נילך על המסלול:
ת"א - ניו יורק - באפלו - לאס וגאס - אורלנדו - מיאמי - קאריביים - ת"א
בנסיעה העצמית מניו יורק לבאפלו, פרט למפלי הניאגרה כמובן, דרך אילו עוד מקומות שווה לעצור? והבנתי שדווקא הצד הקנדי הוא העדיף במפלים ולכן האם ישנה בעיתיות כלשהיא במעבר מארה"ב לקנדה עם רכב שכור?
תודה רבה על העזרה!
-
ירח דבש - ארה"בלא אמורה להיות בעיה לחצות לקנדה עם רכב שכור
יש בעיה לשכור בארה"ב ולהחזיר בקנדה. אפשרי אבל יקר יותר. אבל אם טיסת ההמשך היא מבאפולו אז לא צפויה בעיה רצינית.
תעשו לעצמכם טובה ותקראו הרבה שאלות (ותשובות), מסלולים וסיפורים פה בפורום. אפשר לנתחיל למשל עם חיפוש המילים ניאגרה, אורלדנו, וגאס וכו'.
המסלול שלכם נפוץ יחסית ותראו הרבה התייחסויות.
בכל מקרה הצעה - אל תנעלו את עצמכם לשום דבר כרגע. אולי אחרי שתקראו תגיעו למסקנה שעדיף לוותר על מקום X, להוסיף את מקום Y, או להוסיף זמן ב Z
יש עוד זמן. תשקיעו אותו בללמוד.
בכל מקרה אני מציע בין היתר את המדריך שלי לתכון טיול לארה"ב
-
ירח דבש - ארה"בתודה רבה לכולם על העזרה!