ברלין לא ברלין כן
-
ברלין לא אבלאיזה כיף לקרוא תיאור טיול שלך. כמו שקית צבעונית של ממתקים... עם כמה חמצמצים בפנים.... באוגוסט, גם אנחנו נוסעים עם הבנים, ואין אשליות...
לגבי תצפית, אני דווקא חושבת אחרת לגבי התצפית מגג הבונדסטאג/רייכסטאג. אני חושבת שהיא היתה לא פחות ממדהימה. אולי בגלל המבנה המיוחד. אולי בגלל שבדיוק התבהר לנו מזג האויר. בכל אופן, לדעתי, לא לוותר.
-
ברלין לא אבלבית קפה מקסים ביותר בהמלצה של אוסי. כמה חנויות מעוצבות. שקט. מיעוט מבורך של אנשים. אפילו חנות קטנה של H&M וג'ינסים ב-10 יורו. הנסיך מודד 80 זוגות בוחר אחד ומכריז אבל אני לא נסחב עם זה כל היום. את רוצה, תקני לי ושימי אצלך בתיק. באמת? הג'ינס נשאר בהופה ואנחנו ממשיכים.
-
ברלין לא ברלין כןחנות הסוכריות של בון-בון מאשרי. קונים שקית קטנה. מתי סיור הדגמה? ב-14:00 ועכשיו? אוף רק 12:30. לפני שנמשיך אני חייבת הרהור קטן. קראתי כל מה שנכתב בפורום על ההופות האלה. הרוב המוחלט התלהב, חוץ מאיריס. ובכן, אני מצטרפת אליה. זה לא שזה לא חמוד. זה לא שלא נעים לשבת פה בבית קפה. אבל בחיאת, זה הרי לא סימטת נילס יארד בלונדון שבא לך לחיות ולמות בה, זה לא סמטת רומר הקצרצרה בעיירת קופשטיין שאת עוברת אותה בשבע דקות וחוזרת מייד להתחלה כדי שוב ושוב לחוות את האושר הזה. נכון שיחסית לכיעור הכללי של העיר החצרות האלה הן פנינה. בעצם הכול הרי יחסי. אז לבקר בשלושת ההופות? כן, בטח.
-
ברלין לא ברלין כןואנחנו בדרך למוזיאון החפצים המשונים או בשמו המלא מוזיאון סוריאליסטי לאמנות תעשייתית. מה זה החרא הזה? אפשר לנסוע לחנות סאטורן במקום? לא. אי אפשר. כעבור חמש דקות ואנחנו בפתח המוזיאון. בדיוק יוצאת משם קבוצה קטנה של גרמנים ואנחנו נכנסים לתוך מערת אלי-באבא או כפי שהאיש המוזר שהקים את המקום מכנה אותו – המעבדה של ד"ר פרנקנשטיין. האיש מתחיל לדבר באנגלית, אני קוטעת אותו ושואלת אם אפשר ברוסית (כמובן שקודם קיבלתי או.קי מהוד מעלתו).
האיש מחייך ועובר לרוסית צחה. כעבור שנייה הוא אומר "את יודעת מה, אני אנעל את הדלת שלא יפריעו לנו". והוא מתחיל להסביר. לא, להסביר זאת לא המילה הנכונה. הוא חופר, הוא נכנס לעומקים ולסיבובים מטורפים של אסוציאציות, הוא מספר סיפורים, פולט עובדות, מגלה בוז וסלידה לעידן הדיגיטאלי, מתבדח, זורק שאלות ומצפה לתשובות חכמות (ממי בדיוק?) וממשיך וממשיך וממשיך.
-
ברלין לא ברלין כןאני מעיפה מבט מודאג על הנסיך ומגלה ילד מהופנט ונלהב. במשך שעה שלמה האיש מוביל אותנו בין החדרונים העמוסים של המעבדה הזאת. חדרון אחד מוקדש לעבודות צילום שלו (מוזרות מצחיקות מתריסות מאתגרות). כל שאר החפצים פה היו פעם פונקציונאליים. כל בורג כל מקל כל פרופלור היה פעם בשימוש והדוקטור המטורף אסף אותם ובנה את המוצגים כיד הדמיון הטובה שלו. דמיון חסר גבולות, לעתים עם ניחוח קל של פרוורטיות, אבל דמיון של אמן גדול. אני חוזרת על המילים האלה טירוף דמיון מוזר אמן - כי זאת התחושה שמתלווה למקום הזה. זה הרבה יותר מרתק מהמלבן השחור של מלביץ' או כל מיני יצירות מודרניות נפוחות. מדהים? מדהים לא מתחיל לתאר את זה אפילו.
-
ברלין לא ברלין כןאומג!
בשלב של נועל את הדלת הייתי מתחילה להילחץ...
(בינתיים רשמתי: כן - שופינג, אסיסי, חצרות; לא - תצפית, מוזיאון חפצים)
-
ברלין לא ברלין כןוהנה כמה מעבודות צילום שלו. כדי שתהיו בטוחים שהשפיות כבר מזמן עזבה את הבניין הזה.
-
ברלין לא ברלין כןברוכים השבים.
חייבת להזהיר אותך שכשמנהל הבנק שלי יבוא בטענות אני אשלח אותו אליך

ברלין שלך נקראת ונראית נהדר. פעמיים הייתי שם ולא ראיתי חלק גדול מהדברים שאת ראית. חייבת לנסוע שוב (מזל שיש לי גיס שם, יש איפה ללון).
-
ברלין לא ברלין כןבתחילת הסיור ד"ר פרנקנשטיין מראה לנו חפץ כלשהו ומבקש שבסוף נגיד לו מה זה לדעתנו. כמובן שאין לנו מושג. אחרי שהוא מגלה לנו אנחנו מרגישים די דבילים איך לא חשבנו על זה קודם.
זאת המטרה של המקום הזה, אומר הדוקטור - לגרום לכם לצאת מפה יותר חכמים ועם דמיון הרבה יותר מפותח. לא בטוחה שהשגנו את המטרה אבל נהנינו בטירוף. אני יודעת שגלוש התאכזבה מהמקום בעיקר בגלל שהיו עוד מבקרים והיא לא זכתה לסיור פרטי. המלצה שלי, תבואו מוקדם או אם אתם רואים שיש בפנים מישהו, תשאלו מתי לחזור כדי לזכות במלוא החוויה. לא תצטערו.
-
ברלין לא ברלין כןאנחנו יוצאים מהמוזיאון ונזכרים שבשעה 14:00 יש סיור במפעל הסוכריות השעה עשרה לשתיים. בריצה קלה נכנסים למפעל והסיור מתחיל. טוב, לא ממש סיור. איש נאה למדי מכין סוכריות לנגד עינינו. משהו כמו רבע שעה. אם אתם בסביבה תקפצו לראות. ילדים קטנים בוודאות יתלהבו. לא בטוחה ששווה לנסוע במיוחד.
-
ברלין לא ברלין כןאלונה,
חשבתי שאני נשענת לאחור ורק נהנית מהסיפורים כאילו שבעוד שבוע כעת חיה אני לא בברלין. אז חשבתי.... בכל זאת יש עוד שאלות פרקטיות: בעניין הבון בון (שאני מתעקשת לקרוא לו מאכרי לזכר המקור המתוק של המאכר, שכיום מייצר אצלנו רק קומבינות
עם עזרה של התרגום של גוגל הבנתי שבאתר שלהם כתוב שהם בחופשה ביולי-אוגוסט. נמלאתי בקנאה (בחופשה של חודשיים) ומחקתי אותם מהרשימה. האומנם הייתם ביוני? -
ברלין לא ברלין כןאלונה,
כנראה כתבנו במקביל וכאילו קראת את מחשבותי וענית, שההפסד על החופשה של הבונבונאים אינו ענק.
שלא כמו שירלי, מוזיאון החפצים הביזריים נכנס מהר לרשימה.
-
ברלין לא ברלין כןלאן עכשיו? עכשיו ננסה לשוטט לכיוון אוריינבורג שטראסה ופרידריכשטראסה. כי מזמן לא שוטטנו סתם.
-
ברלין לא ברלין כןבדרך חולפים על פני מבנה כמעט הרוס עם כתובת על הקיר שבוודאות אני אמורה לדעת מה זה. אבל אני לא. רק בערב אוסי מזכירה לי שזה שאריות של בניין תכל'ס. עצוב שלא זכיתי לראות אותו בשיא תפארתו. אבל גם היום, הקירות ההרוסים מעידים כי פעם היה פה משהו מיוחד, משהו בלתי רגיל. למרות שכל העיר הזאת זה בלתי רגיל אחד גדול.
-
ברלין לא ברלין כןטוב זה כבר מאוחר,אבל תאמיני לי ארוחת ערב הכי טעימה או בוקר....זה קפיר של מולר וסלסלת פירות יער השונות. פשוט וטעים.
הכנת סוכריות מזכירה את סוכריות קרקוב.
תראי,הקשה הופה יחסית לברלין הבנויה זכוכית,וברזל-שונה מאוד.אולי בשל כך התלהבה על המטיילים. גם ניקולייב וורטל(פינת ניקולייב) בסגנון שונה מעיר הזכוכית.
הדבר הכי טוב בארקדן זה הגליגה וחנות אדידס! כול היתר באמת ענק שונה ולא דומה לגרמניה בטיוליינו הקודמים.
ממתינה להתרשמותך על אלקסנדר פלטץ.
-
ברלין לא ברלין כןמסעדה עם שירות זוועתי ואוכל לא רע ואנחנו ממשיכים לתוך פרידריכשטראסה. רחוב גדול רועש וסליחה, מכוער. אוקספורד סטריט זה לא. למרות שאנחנו כמובן נכנסים לחנויות וכמובן יוצאים עם שקיות. איכשהו מגיעים כמעט עד לצ'ק פוינט צ'רלי כשאני נזכרת שפה בסביבה אמורה להיות כיכר ג'נדרמריאן ולא ראינו אותה. מה כיכר מה יש שם בכיכר הזאת מה כפת לי מהכיכר הזאת. אנחנו חוזרים במטרו תחנה אחת, עולים לרחוב ושוב אני לא מוצאת. עד שאני מתאפסת על המפה נשמע אני לא הולך. אני יושב פה ומחכה לך. אני רצה לכיכר רק כדי לגלות שהיא כולה חסומה ומוקפת גדרות כי יש פה אופרה בערב. הנסיך מרוצה. אני הרבה פחות.
-
ברלין לא ברלין כןמכאן שני צעדים לחנות השוקולד ריטר ספורט ובית קפה שבה. משהו כמו השוגר האגדי בבודפשט רק בלי השירותים המעוצבים. אבל עוגת שוקולד עם פטל הייתה מעולה. אגב, למחזיקי כרטיס ABC - הנחה על העוגות. שלא תגידו שלא הזהרתי.
-
ברלין לא ברלין כןועכשיו למלון. יום ארוך היה. כמעט כולו מושלם. רגע, בירה ופירות יער. עכשיו באמת מושלם.
ברלין לא: כיכר ג'נדרמריאן המגודרת. חפירות אינסופיות ברחבי העיר. קבצנים שעולים לקרון המטרו מפעילים מוסיקה בפול ווליום מזייפים פזמון ועוברים עם הכוס לקבץ נדבות. לא נראה טוב, לא נשמע טוב, לא מרגיש טוב.
ברלין כן: מוזיאון החפצים המשונים. שוטטות בשלושת ההופות. שוקו עם קצפת בבית קפה של אוסי.
-
ברלין לא ברלין כןעם ילדות חסרות סבלנות שלא מבינות אנגלית (או רוסית) זה פשוט נראה לי חופר ומיותר.
אבל שמעתי שפתחו את הפרימארק

-
ברלין לא ברלין כןאלונוש,
התחלתי לקרוא. להפעיל אזעקה בברלין....

ולנקות רגליים....
וכמה מוכר לי ה"זה רק.... יורו". רצתה גלקסי משהו, כי יש לה רק אייפון 4s ולכולם יש....
יופי ששרדת. יופי שנהנית. יופי שנהניתם.
אורנה