ברלין לא ברלין כן
-
ברלין לא ברלין כןהיי אלונה,
סוף סוף הגעתי אליך.
אפילו אזעקה נשמעת עכשיו ברקע, ויש יירוטי הידד לכבוד האשכול שלך!
אני מתפעלת כתמיד מיכולת הכתיבה שלך ומן הכנות האין סופית.
בעיניי ברלין היא אחת מן הערים המרתקות בעולם, וכול אחד מאיתנו חש אותה אחרת בשל מורכבותה וייחודה.
נילי
-
ברלין לא ברלין כןחחח...

נילי, את כל כך צודקת בקשר לריבוי הדעות כלפיה בגלל מורכבותה. לכן כשאני אומרת למשל, ששער ברנדנבורגר והסביבה יפים בעיני ואלונה אומרת שהמקום עורר אצלה אסוציאציות לא נעימות (שלא עלו בי), ותבוא מישהי שלישית שתגיד אחרת, הכל יהיה במקום...
-
ברלין לא ברלין כןאזעקה בשמונה בבוקר? כשהילד בחופשה? שוב ושוב שואלת את עצמי למה חזרתי. לא בטוחה שאצליח להמשיך לטייל היום אבל קצת יחס חייבת.
תמי, ראיתי את החנות והיא מדליקה לגמרי. צודקת במאה אחוז.
טובה'לה, פרינצ'יפסה נשמע באמת יותר טוב. קראתי כמובן את הטיול של ליאור והתלהבתי גם מהסיור שהוא עשה. בכלל אני חושבת שאם נופלים על חברה לא ממוסחרת עם מדריכים שהם חלק מהעשייה זאת חוויה נהדרת.
אמהצ'קה, את יודעת כמה אני אוהבת אותך. אבל לגבי פרימרק אנחנו לא מסכימות.
זיוצ'קה, חיכיתי לך. שמחתי לקרוא שחלק מה"תובנות" שלי מקובלות עליך. את יודעת כמה אני מעריכה את דעתך. לגבי ראש פתוח או לא פתוח - את הרי מבינה שזה עניין של בחירה, של זווית הראיה, של מצב רוח ומזג האוויר. זה לא משהו שנולדים איתו. והסיפורים שלך אגב מלמדים שוב ושוב על ראש פתוח לרווחה.
גלינוש, הימים בברלין ארוכים והתחבורה הציבורית יעילה עד קנאה כמו שזיוה אמרה, את תוכלי לשלב את כל התוכניות שלך ועוד יישאר לך זמן לבירה.
למטייל המתמיד, מחזיקה לך אצבעות!
קיפודה, גם אני תהיתי לעניין "מיניות האדם שמגיעה למקומות לא שגרתית" כי מה כבר אפשר להמציא בתחום הזה?
תרשמי לך את הסיור והסדנה לפעם הבאה. ואני חותמת בשתי ידיים על מה שכתבת לגבי שער דרנדנבורג ומה שכל אחד מאיתנו רואה בברלין ולוקח איתו בלב מברלין. איתנין, חובב האקסטרים שכמוך, איך הנופש באשקלון? לגבי שיער פנים, הילד פוט התעצל לקחת את כל אבזרי הגילוח לברלין.
שמוליק, או להפך

נילוש, ראיתי שהייתה לך חופשה מדהימה, שמחה כל כך. לעניין ברלין, היא בוודאות העיר הכי מרתקת שראיתי לפחות בעשר השנים האחרונות. עד עכשיו אני לא מצליחה "להשתחרר" ממנה.
יקיריי, כאמור לא בטוח שאצליח להמשיך היום. תישארו בסביבה, אלא אם תהיה אזעקה. וגם אם תהיה, אחרי 10 דקות ניפגש פה שוב לבירה. או.קי?
-
ברלין לא ברלין כןשיואו ! אני לא מאמינה שיש סיפור שלך כאן כבר כמה ימים ורק עכשיו הגעתי !
תמשיכי , תמשיכי , אני אוהבת אותך כשאת במיטבך !
ואני יכולה לחוש שברלין עשתה לך רק טוב ולא ממש חשוב אם זה היה שייך ל"לא" או ל"כן" ...
-
ברלין לא ברלין כןטלגלינה - רק כדי להוסיף לך להתלבטות לגבי מאוורפארק, אני הייתי שם בסוף מאי בשעות אחה"צ. היתה אווירה מאד כייפית, ובהחלט יש פוטנצאיל לשמוע מוסיקה נחמדה ואולי אפילו לשמוע מישהו שבעוד 10 שנים תוכלו להגיד, אני הייתי בהופעה שלו עוד לפני שהיה מפורסם
אבל ההופעה המרכזית באותה שעה היתה של זמר ששר קאוורים של פרנק סינטרה. באופן אישי, אני היגעתי בכל מקרה לפרנצלאואר ברג כדי לפגוש בן משפחה שגר באזור (ואכלנו במסעדה המקסימה והשכונתית הזו http://www.fraumittenmang.de/ ), אבל לא הייתי נוסעת במיוחד למאורפארק. -
ברלין לא ברלין כןאלונוש,
כמוך, בעקבותייך ובעקבות זיוה, אני מתניידת בין ה"כן" ל"לא". אהבתי את הסיור בין האומנים. את המראות. אבל אולי הייתי נמנעת מלצאת לסיור כזה. אולי בגלל הביזאריות. ממש לא יודעת למה.
אורנה
-
ברלין לא ברלין כןציידת - תודה על ההתייחסות שלך. זה מאותם מקרים נדירים שבהם אני מחליטה שלא להחליט לגבי לאן נלך ומעבירה להתייעצות עם גורם בכיר, שמעדיף שאפתיע אותו

-
ברלין לא ברלין כןאלונוש,
איך זה פספסתי אותך בפורום במשך חמישה ימים תמימים?????
לפחות קיבלתי מנה הגונה של ברלין בבת אחת. זה לא קל, אבל שווה כל דקת קריאה.
אסקפיזם אורבני מחוספס - מתאים בהחלט לימים טרופים אלו.
אוהבת מאד את הקונספט של 'ברלין לא, ברלין כן'. מעבר לכך שהוא כתוב משעשע (כרגיל) ואמיתי (כהרגלך), זה גם עזר לי להחליט שברלין לעת עתה לא...אבל, מי יודע, אולי בהמשך.
ואיזה חבל שלא נשארתם שם לגמר המונדיאל?
-
ברלין לא ברלין כןאיך שישבתי להמשיך לספר הגיעה האזעקה.
עדי, ברלין עשתה לי רק טוב, המון טוב כולל הכן והלא. צודקת לגמרי.
באפי, תודה על החיזוק.
אורנה'לה, למרות שהתגבשתי כבר על התשובה הסופית, עדיין מדי פעם נקרעת בין שני הקצוות של כן ולא. ולא חייבים סיור גרפיטי. יש להם גם סיור פאבים. מה רע?
גלינוש, את מודעת לזה שזה ש"מעדיף שיפתיעו אותו" בעצם אומר לך "תעשי מה בא לך אני מצטרף".
מיקוש, הרבה תודה על ההמלצה על מוזיאון המחשבים. לא היינו מגיעים אליו בלעדיך. ואל תמהרי לחרוץ את דינה של ברלין. חכי עוד קצת.
יאללה, פרינציפ אנחנו נמשיך לטייל. מוכנים? קדימה, לדרך.
-
ברלין לא ברלין כןעל חתולים וליצנים
בתשע בבוקר אנחנו כבר בשערי סאטורן עם האוזניות. אבל הוא נפתח רק ב-10. שעה של עצבים מאוד מתוחים. בעשר בול אנחנו בחנות. ב-10:15 יוצאים ממנה עם 250 יורו ובלי אוזניות. מכאן הדרך לוקחת אותנו לגן חיות. ביליתי פה המון ימים בביקור ההוא שלי. כרטיס ABC מעניק הנחה של 5 יורו (אגב הכרטיס באמת מצוין) ואנחנו מתחילים לשוטט. גם פה אגב יש חפירות ועבודות בניה. אנחנו מתעכבים ארוכות ליד כל חתול. מיצי תמיד עושה לנו את זה, לא חשוב מה הגודל שלו. על אקווריום הוחלט לוותר הפעם. שלוש שעות של שוטטות וגלידה. גן חיות מטופח, מוצל, זמני האכלה מדויקים, בקיצור יופי של פסק זמן.
-
ברלין לא ברלין כןאחר כך ארוחת צהריים נהדרת שוב בהארד רוק קפה ולמלון. יש לנו שעתיים וחצי עד להופעה. גלוש שהייתה בברלין חודש לפנינו קנתה לנו כרטיסים לבלו מן גרופ. כי רציתי תאריך ספציפי, שעה ספציפית ומקומות מאוד ספציפיים. אז גלוש קנתה ואני שמרתי אותם בכספת ולקחתי אותם בתיק עלייה למטוס כי אם חלילה המזוודה תיעלם לפחות הכרטיסים יישארו. והם כבר שבוע שוכבים בכספת במלון והיום סוף סוף נממש אותם.
בארבע וחצי יוצאים מהבית אל הפוץ-פלאץ. ככל שאני רואה אותה יותר אני גם מתרגלת יותר לכיעור שלה, ולא נעים לי להודות, גם מתחילה להתאהב בה. קדימה לאולם בלו-מקס.
בזמן המופע אסור לצלם כמובן אבל לפני כן אני מגניבה כמה תמונות. אנחנו יושבים במקומות הכי יקרים אלה שנקראים פונצ'ו ומקבלים מעין מעיל גשם כזה דק. כחול כמובן. נגד השפרצות של צבע, מים ומשהו בריח בננה. האולם מחשיך והקסם מתחיל. שעה וחצי של צחוק, מחיאות כפיים, קריאות WOW, אינטראקציה בין הקהל לבמה, עוד צחוק ומחיאות כפיים, ועוד ועוד ועוד.
-
ברלין לא ברלין כןהנה האתר של המופע ותוכלו לראות סרטונים אבל גם הם לא מסבירים ממש במה מדובר. ובכן, מדובר בסך הכול במופע ליצנות. במקצוע העתיק הנפלא הזה שהולך ונעלם ביחד עם קרקס. מי שראה ליצנים בקרקס בבודפשט - איך הם מדברים ביניהם, את הבעות הפנים שלהם, את השטויות שהם עושים, את הטריק הזה כששניים צוחקים על השלישי וכולם צוחקים על הקהל, זוכרים? מכירים?
בלו מן גרופ הם שלושה ליצנים מדהימים, מקצועיים, מלוטשים, עם בימוי מושלם, תאורה מושלמת, כוריאוגרפיה מושלמת. אבל קודם כל הם ליצנים, הם כאן כדי לבדר את הקהל, לשעשע את הקהל, לצחוק עם ועל הקהל. יש להם מסיכות כחולות אבל בקלות אפשר לדמיין אותם עם אף אדום. הם אדירים. הם לקחו את הליצנות צעד אחד (או חמישים) קדימה. מזירות הקרקס הנודד אל אולמות היי-טק מפוארים. המהות אותה מהות, העטיפה מרהיבה. בידור נטו.
לא חייבים לקנות כרטיסים מראש ולשלם 80 יורו לשורות הפונצ'ו. האולם בנוי כך שרואים מצוין מכל שורה. בהצגה של שש בערב היו כמה וכמה מקומות ריקים באולם. אל תתקמצנו. תרשו לעצמכם ערב של כיף אדיר.
-
ברלין לא ברלין כןאנחנו יוצאים מהתיאטרון ואני מציעה אוכל. אבל הנסיך כבר מיצה את כל מטען טוב הלב שלקח איתו לברלין ומודיע שהוא רוצה הביתה. רבעק, הכיכר רק מתחילה להתמלא באנשים, בתי קפה, מסעדות, במות עם נגנים. הביתה! אני מצליחה להושיב אותו לארוחה די מיותרת בפיצה האט רק כי אני רוצה להישאר פה עוד קצת. עוד סיבוב בסוני סנטר, עוד אחד בכיכר. נפרדת ממנה שוב ושוב, מצלמת שוב ושוב את המגדלים המכוערים שלה, שוב ושוב אומרת לה שאני עוד אחזור. מאוהבת לגמרי.
ברלין לא: היום הזה כולו ברלין כן.
ברלין כן: גן חיות בכיף לכמה שעות שוטטות. כיכר פוץ-פלאץ שוב ושוב ושוב. וכמובן הליצנים הכחולים. תפרגנו לעצמכם ואל תוותרו עליהם.
-
ברלין לא ברלין כןבימים מעצבנים שכאלה פשוט תענוג ופשוט נחת לקרוא את סיפור ברלין שלך..
שבת שלום

-
ברלין לא ברלין כןאלונוש,באהבה אמיתית לא צריכים תמיד להסכים

אני מקבלת את הדעה שלך על חנויות גדולות והמוניות, למדתי שלכל מקום יש את העתוי שלו,שינוי קטן יכול לשנות ממעולה לבלתי נסבל.ממצב הרוח ועד שעת ביקור.
יום מוצלח באמת,ומה מעל שלט הכחולים??? TK MAXX ,לא נכנסת??
ביטלו אומנם את מבחני הבגרות בשל מצב כאן,אך שם לא היה לך מצב חרום...

ברלין בכללי והכיכרות שלה,שלרגע ראשון נראות לנו שונות כל כך ,במיוחד אולי ממה שציירנו לעצמינו,יום יומיים אחרי מתחילים לאהוב אותן,להתרגל ולהרגיש בנוח...
ומאוחר יותר כבר חושבים על נסיעה הבאה...
אמה
*דרזדן,מתמונות של איריס,אורנה מצטיירת אחרת.
-
ברלין לא ברלין כןסיפור שלך זה תמיד כן כן ןכן
ברלין שלך עושה לי חשק ללכת למחסן,להוציא מזוודה וכבר מחר לעלות על מטוס
לבדוק אם אני כן או לא?
נראה לי שבראשון בערב המקום הכי טוב בעולם (אחרי המרקאנה) לראות את גמר המונדיאל זה בפאן זון בשער בראנדרבורג. וכן, אני מניח שהמתבגר שלי ישמח להיות שם לצידי....
אז קראתי הכל , בשקיקה , ברחתי מהר מהשדים של הפאקמן (איזו נוסטלגיה)
וכל כך נהניתי מהאוכל......
זה כמובן לא נגמר אבל כיף גדול כאן.
שבת שלום
ג'מוס
-
ברלין לא ברלין כןאלונה, הסיפור שלך אדיר. פשוט אדיר.
ברלין הסטנדרטית כביכול, מקבלת צבע שונה לגמרי. ממש מקנא ביכולת הזאת שלך למצוא את המקומות המיוחדים, שעושים את כל האווירה לכ"כ שונה ומיוחדת. וגם ליפול על ברלין, בזמן מונדיאל, זה כבר באמת מקצוענות.
כ"כ שונה מהברלין שאנחנו היינו רק בסוכות האחרון, שבמוקד שלו היה פרנצלאואר ברג (המדהימה בפני עצמה).
יש לי רק שאלה. יש כ"כ הרבה דברים שאנחנו לא יכולים לעשות כי יש לנו פעוטה קטנה בת שנתיים וחצי. האם כל הפעוטות בסוף גדלות להיות מתבגרות שמאפשרות לעשות את הדברים המיוחדים האלה (למרות כל הקיטורים)?

באמת מקנא בבחור שלך. אחרי זה הוא יבין את כל מה שהרוויח בטיולים איתך.
-
ברלין לא ברלין כןבוקר אור יקיריי
תרשו לי כמה מילים על "המצב". ובכן המצב הוא כזה שהמזגן בחדר עבודה לא עובד. ואני בדיסוננס כמעט קוגנטיבי - לשתות את הקפה ולמות מחום או לא לשתות את הקפה וסתם למות. אבל מכיוון שממילא אף איש מזגנים לא עובד בשבת אנחנו נמשיך לטייל. למרות ששיאי הטיול כבר מאחורינו מקווה שתלוו אותי עוד קצת. מבטיחה לא להעמיד את הסבלנות שלכם למבחן קשה מדי.
אמבר, תודה יקרה שלי, על כל מה שנאמר בפומבי וגם מאחורי הקלעים.
אמהצ'קה, את כל כך צודקת. ברלין זאת לא עיר שמתאהבים בה מהקפה הראשון. היא חודרת לנשמה לאט לאט אבל נשארת שם לנצח.
ג'מוסי, הדאגת אותי. חיכיתי כמעט שבוע עד שתבוא. מצד שני מה זה שבוע בין חברים? אתה לא מדמיין לעצמך מה הפאקמן הזה עשה לי, בזמן שהנסיך דגם משחקים בתלת ממד אני השתלטתי על פאקמן ביחד עם שלושה יפנים קטנים. כמובן שהם ניצחו. ואני לא רוצה לדבר על גמר המונדיאל בפאן זון. אתה תדבר עליו, נכון?
קודון, תודה מכל הלב על המילים. אני כל הזמן בהרגשה שאני לא מצליחה להעביר עד כמה הטיול הזה באמת היה אדיר. וכן, הם גדלים. ואז אתה פתאום מגלה סכין גילוח ג'ילט במקלחת ואומר לעצמך "זה בוודאות לא שלי". ואז אתה שומע מוסיקה בפול ווליום מהחדר הסגור ואומר לעצמך "זה מוסיקה? ואם כן למה צריך לשמוע אותה בפול ווליום?". יש לך עוד כמה שנים טובות עד אז, נצל אותן!
ועכשיו, עכשיו אנחנו נטייל. חם בגבעה, חם בברלין אבל כבר אמרתי, אין כוח שימנע מאיתנו לטייל. קדימה, לברלין.
-
ברלין לא ברלין כן30 מעלות בצל
חם נורא מהבוקר. מזל שלקחתי מלון עם מזגן. שבעה ימים לא הדלקנו אותו וישנו עם שמיכות פוך עבות. אבל היום הוא מציל אותנו. ובכן. יום אחרון שלנו ואין לי שום תוכנית. כלום. היום הזה נשאר ריק בכוונה להשלמות במידה ויהיו. סימנו V על כל התוכנית למעט איסד סייד גלרי אבל ב-30 מעלות היא תחכה לביקור הבא שלי. הנסיך אומר אני נשאר במלון ואת תעשי מה בא לך. מה בא לי זה קודם כל לקנות גבינות לחמותי לשעבר. יוצאת שורפת ונשרפת כשעה בחוץ. חוזרת. הוד מעלתו שוכב במזגן ומשחק בטלפון. אחרי חילופי מילים (זה המקום לצנזר) הוא מועיל בטובו לקום.
יש היום פסטיבל בינלאומי ה-38 של תיבות הנגינה שיימשך שלושה ימים בכיכר שליד אירופה סנטר. אנחנו יוצאים להיפרד מקודא'ם. כלומר אני יוצאת להיפרד מקודא'ם והנסיך יוצא להרוס לי את הפרידה מקודא'ם. סטארבקס, חנות אפל, קצת מזכרות כי שכחנו לגמרי שצריך. הכיכר שליד אירופה סנטר מלאה בדוכנים ובירות. פה ושם כמה תיבות נגינה.
-
ברלין לא ברלין כןמגיעים עד KDW וזהו, אחורה פנה. כל כך חם שממילא אי אפשר להסתובב ואת השופינג שלי סיימתי כבר לפני יומיים. שוב ארוחת צהריים בהארד רוק קפה ולמלון לארוז.