ברלין לא ברלין כן
-
ברלין לא ברלין כןפעם ראשונה שאנחנו אוהדי גרמניה... כבר הודעתי לפרינצסה שגם אנחנו הולכות לעודד את 11 הארים. איזה כיף!
-
ברלין לא ברלין כןאיזה יום נפלא
התכנון היה פסטיבל בגשר ומשם לאיסט סייד גלרי. אבל גיליתי בבוקר שהפסטיבל איננו. כלומר הוא ישנו אבל רק ביום ראשון הקרוב. בהברקה של רגע מציעה לנסיך להצטרף לסיור שנקרא "אמנות רחוב" של החברה הזאת. ומייד מקבלת מה פתאום מה אני דביל להסתובב עם אנשים זרים במקומות משעממים. האמת שאם היה סתם אומר שלא בא לו הייתי מוותרת ונצמדת לתוכנית המקורית. אבל האנטי הזה גורם לי להתעקש.
הסיור יוצא מאלכסנדר פלאץ ב-12 בצהריים. מגיעים חצי שעה קודם, הורגים רבע שעה בסטארבקס ועוד רבע שעה הילד תופס WIFI ומקבל עצות מהחברים בארץ. כולם מספרים לו שהסיור הזה סיוט. הם כמובן לא עשו אותו אבל יודעים בוודאות (כמוהו) שזה סיוט. חלקם לצורך העניין גם מעולם לא היו בברלין. אבל כאמור קובעים חד משמעית שהוא הולך לסבול קשות.
ב-12:00 הסיור יוצא לדרך. המדריך שלנו, בן מניו זילנד, מקועקע כמעט כולו, אמן גרפיטי בעצמו מוביל אותנו לשכונות ומקומות שבחיים לא הייתי מגיעה לשם לבד. התחנה הראשונה בקרויצבר. עכשיו בלי פסטיבל ג'ז זה נראה כמו פרברי עזה. גם האוכלוסייה בהתאם. אבל בן מספר על אמני רחוב, על שיטות העבודה שלהם, על ההיסטוריה של אמנות רחוב, שזה לא רק גרפיטי אלא הרבה מעבר לזה. הוא לא חופר עם עובדות, הוא פשוט מספר על משהו שקרוב לליבו, עם הרבה ידע וכבוד לאמנים.
-
ברלין לא ברלין כןמכאן שוב למטרו ולתחנת וורשאואר שטראסה, סוף הקו הירוק. אמא'לה גם האזור הזה לא משהו בכלל. בן מוביל אותנו לבית חרושת נטוש שמשמש כבית מלאכה של אמני רחוב. אפשר להתרשם מהעבודות, לראות אמנים בפעולה. הוא מסביר את ההבדלים בין סטיקרים לשבלונות לציורי קיר ענקיים. לוחץ ידיים לכמה אמנים שמציירים משהו מדהים על הקיר הריק. מוביל אותנו בין שרידי המפעל לעוד ועוד פינות מצוירות.
-
ברלין לא ברלין כןעכשיו תשאלו איפה הנסיך ולמה לא שמעתם ממנו עד עכשיו? ובכן, הנסיך פה, לצידי והוא מרותק, מוקסם, מהופנט, בולע כל מילה של בן, מצלם בלי הפסקה את ציורי הקיר, מתפעל, מתלהב, בקיצור – מי אתה ומה עשית למתבגר המקטר שלי?
-
ברלין לא ברלין כןעוד קצת תמונות ונתקדם
-
ברלין לא ברלין כןאנחנו עולים על עוד חשמלית ואחר כך על עוד אחת ויוצאים אי שם ברחבי פרנצלאוור ברג אל הסטודיו של הקבוצה של בן. הבניין מאכלס כמה וכמה צוותים כאלה. לכל צוות מרחב עבודה משלו. כאן בבית המלאכה שלהם אנחנו מתיישבים לגזור לנו שבלונות ואחר כך בן מראה לנו איך לצבוע, איך לייבש, איך ליצור. ת-ע-נ-ו-ג.
חוויה נהדרת, שונה מכל סיורי נדב (כבודו במקומו, חלילה מבלי לפגוע). העלות 15 יורו למבוגר, 10 למתבגר. ואין הרבה הליכות. ממליצה מאוד מאוד לילדים מתבגרים ולהורים עם ראש פתוח. אבל ההמלצה לראש פתוח תקפה לכל העיר הזאת כולה. בעיר הזאת ראש פתוח זה הדבר הכי חשוב שתצטרכו להביא מהבית.
-
ברלין לא ברלין כןעוד קצת תמונות ברשותכם. אגב, את היצירה הפרטית שלכם תקבלו אחר כך כמזכרת. תראו איזה טרנטינו הבאתי לגבעה. ועוד משהו שמציק לי, נדמה לי שדני ק' דיווח לפניי על הסיורים האלה. אם כן, לא רוצה לנכס לעצמי את הקרדיט.
-
ברלין לא ברלין כןכל הסיור כולל הסדנה נמשך כארבע שעות. אנחנו נפרדים מבן בחיבוק ונוסעים ל-מוזיאון המחשבים. מיקה המליצה בבלוג המקסים שלה ואנחנו רוצים לנסות. לפני כן מתיישבים לסטייק מצוין בבלוק האוז שכבר התרגלנו לתפריט שלו.
אוקי, מוזיאון מחשב. לא גדול, חמוד מאוד, מלא מוצגים אינטראקטיביים. אם הילדים שלכם גיימרים או אפילו סתם מתעניינים – מומלץ בחום. הנסיך מחזיק מעמד 40 דקות שלמות וזה שיא מבחינתנו.
-
ברלין לא ברלין כןועכשיו לאן? כולה שבע בערב. זהו, אני מת אומר הילד ואנחנו חוזרים הביתה. כמובן קצת פירות יער לפני בסופר השכונתי. אני שוקעת באמבטיה וכעבור כחצי שעה נשמעות קללות היסטריות וצרחות מהחדר. מה עכשיו? האוזניות ה-*&&^%%%@! לא עובדות*&##@$&@ מה לא עובדות? 250 יורו ולא עובדות? אימאאאשלהם. זה לא שלא הסברתי לו שעדיף לקנות בארץ בגלל אחריות. וגם הסברתי שההפרש של 200 ש"ח יעלה לנו אחר כך ביוקר בלי האחריות. אבל היגיון לחוד ומתבגר לחוד. בקיצור עד החצות כמעט אני מנסה להרגיע אותו ומבטיחה שמחר ב-9 בבוקר אנחנו בשערי סאטורן.
ברלין לא: לא לקנות מוצרים יקרים בלי אחריות. בחיי שזה לא שווה את העצבים.
ברלין כן: הסיור של אמנות רחוב. יש לחברה הזאת עוד כמה סיורים מרתקים, ביניהם סיור פאבים (מגיל 18). מוזיאון מחשבים לבנים בעיקר ולאלה שיודעים את ההבדל בין אטארי לפליי סטיישן.
-
על פרימארקקראתי בהסכמה רבה את מה שכתבת על פרימאק.
למי שמחפש חווית קניה אחרת, אני מציעה לבקר בחנות החדשה של uniqlo שבקו'דאם.
אחרת, בגלל המחירים, הבדים המיוחדים והטכנולוגיות המיוחדות של המעילים שהם קלים מאוד (אולי פחות מחממים?) ובגלל השירות, שעוד לא נתקלתי בכמותו.
-
ברלין לא ברלין כןקריאת ביניים מאתמול (קראתי רק היום)
לא סתם רשמתי פרינצ'יפסה - באיטלקית זה נשמע יותר טוב (מאז ששמעתי בסרט החיים יפים אימצתי)
ועוד מאתמול- הנסיך ממש חתיך והרבה יותר גבוה ממך
אין לי כח להסביר ... - רק אומר שקפצתי לכאן לשנות אוירה ואפילו הצלחתי זמנית
אומנות רחוב - גם ליאור ב"לונדון קולינג" (כנראה היית עסוקה בברלין )רשם :
סיור חובה חובה חובה חובה
מדריך נפלא BEN SLOW (אולי זה אותו בן ???)
אמן אמנות רחוב שנתן המון ערך מוסף בהסברים ובמראות שאין צאנס שנראה לבד (תכף תבינו)
גם אני רדפתי בניו יורק אחרי אומנות הרחוב וזה היה המקום הכי הכי :קבוצת 5Pointz
5Pointz in Long Island City, Jackson Avenue at Davis Street - לפני מס' חודשים נהרס לטובת מגדלים - אוף
ליאור בזוג ,את עם מתבגר ואני לבד - וכולנו נהננו
מספיק קישקשתי (תסלחו לי אני לא במצב)
-
-
ברלין לא ברלין כןכן אמה, זו הרשת. יפנית. אכן, חדשה בברלין. שווה ביקור!!
-
ברלין לא ברלין כןהי אלונה,
שמחה במיוחד שיצאת, בילית ונהנית.
הגעתי בהזדנבות מאחור, אבל עם כמה הסכמות ונקודות הזדהות: ברלין מכוערת. לא כל כך יודעת מה עניין האנרגיות. אבל שיהיה. העיר מפוצצת בצעירים, אם לזו הכוונה.
גם אנחנו הגענו לפסטיבל הג'ז בקרויצברג לפני שנתיים בדיוק, ולא רק המתבגרת שלי התבכיינה בלי סוף, גם האבא שלה קיטר. ואני חשבתי כמה חבל שבאתי עם השניים האלה. הלכנו עד לקצה הרחוב, אכלנו אוכל טורקי בסמטה צדדית ועפנו הביתה במטרו המכוער אבל היעיל ברמות מעוררות קינאה.
הזדהיתי גם עם התובנה בעניין התצפיות. עלינו אמנם למגדל הטלוויזיה ואפילו השתתפנו בחוויה התיירותית להחריד של המסעדה המסתובבת, אבל זה בדיוק מה שעשה את העניין. סתם לעלות לשם - לא שווה. ובעיקר שהכיכר מסביב כל כך מגעילה.
סיור אמנות הרחוב שלכם נראה אחלה. אימצתי לסיבוב הבא.
מוזרויות זה לא אני. תחושת הפרוורטיות והגועל משתלטות עלי בתוך כל הביזאר. אולי אין לי ראש פתוח. דווקא מקנאה בבעלי דמיון אבל מחפשת כנראה בכיוונים אחרים.
וחייבת מילה על ההופות. עוד כשהתפתח כאן הויכוח, לקראת נסיעתך, יצא לי לבלות במתחם שרונה החדש בתל אביב, וחשבתי שאמנם זה מקום ששייך לאותה משפחה שנקרא לה לצורך העניין: "נקודת חן הלב האורבניות המכוערת", אבל להבדיל מההופות זה מקום מדהים ומרשים שלוקח את כל ההופות ביחד בכיס הקטן. חשבתי להיכנס לפורום לשים את האמירה שלי בזכות ההופות בפרופורציות, ואחר כך חשבתי שלמה לי לעשות את זה. את תתרשמי כבר בעצמך.
אז אם לסכם את מה שאני רוצה לומר: ההופות יפות, ובעיקר על רקע הכיעור סביב, אבל הן קטנות ולא משהו שמפיל לרצפה. ועדיין, אם לוקחים בחשבון את כל הרחוב ההיסטורי שלאורכו הן נמצאות, עם בית הכנסת בעל הכיפה המוזהבת (ואני לא מאלה שמחפשים בתי כנסת בטיולים, אבל הוא אנדרטה בדיוק כמו אנדרטת ההומואים ועוד רבות בעיר הזאת) ועוד אזכורים היסטוריים רבים... בעיני אחד מסיורי ה"לא לוותר".
ולטל, אם הגעת עד כה - דעתי על פארק מאואר:
אמנם הייתי במאואר בבוקר בלי הופעות, אבל אני חושבת שלא צריך לבוא במיוחד. הבת שלי נהנתה כי מצאה שם עגילים עם שפם, אבל די מסכימה עם אלונה בהתרשמות הכללית. נהנינו גם מפני שהלכנו לשם ברגל מרובע פרנצלאוארברג הנהדר והמשכנו ברגל למסלול מרתק דרך מוזיאון החומה (מוזיאון פתוח לאורך הרחוב), מוזיאון הטבע, "המבורגר בנהוף" המקסים (התפצלנו בין הטבע להמבורגר) ותחנת הרכבת החדשה עד לרייכסטאג.
-
ברלין לא ברלין כןזיוה, בוודאי, שהגעתי עד לכאן. עוקבת אחרי כל מילה שנכתבת כאן באשכול רק למשך עוד יומיים...
אני מתעניינת במאוור פארק רק לעניין ההופעות. אין מצב, שיתר החבר'ה שלי ילכו לאיזה שוק פשפשים שהוא. אני אולי אקפוץ לביקור קצר באחד ליד הדירה שנגור בה. בינתיים שאלתי חברה, שהייתה פעמים רבות בברלין ואת ידיד המשפחה הברלינאי שלה, לגבי ההופעות במאוור פארק. הם בעדן. מספרים שיש פוטנציאל טוב לאוווירה כייפית. ההופעות מתחילות רק בסביבות 15:30 במזג אוויר טוב. דילמה....
-
ברלין לא ברלין כןבוקר טוב !
אלונה אכן אנחנו בדרך, אנחנו אמורים לטוס מחר וכולי תקווה שבאמת תיהיה נהדרת.
תודה רבה.
-
ברלין לא ברלין כןבאמת יום מדהים, וואו!!! איזה סיור!!!! כזה הייתי רוצה לבן שלי ולי.
ניסיתי בזמנו לארגן לנו את ברלין האלטרנטיבית עם נדב ולא היה אפשר כי זה היה בחורף וזמינות הסיורים ירדה. קבעתי עם ישראלי אחר שהבריז ולא הגיע, בושה וחרפה.
בסוף היה לנו יום מקסים אומנם גם ללא הסיור, אבל הסיור הזה היה תורם לנו המון!!!
נדב אגב, קצת "מפחיד" בתאורים שלו על הטיול האלטרנטיבי שהוא מציע(" באזורים שבהם ה"שונה" הוא ה"רגיל" ומיניות האדם מגיעה למקומות לא שגרתיים") מעניין באמת מהם בעצם ההבדלים בסיורים, שלך, אלונה, מול זה של נדב, מעבר לסדנה המעשית.
-
ברלין לא ברלין כןוהיום קיבלתי את זה eight cities to see street art
-
ברלין לא ברלין כןאלונה
סיור הגרפיטי נשמע ונראה בעיני המצלמה שלך ממש מרתק (למי שזה מדבר לליבו)
אישית, אני לא מתחבר.
והנסיך, בקרוב, אני רואה לפי התמונות שהוא יצטרך להתחיל ולנשק צפרדעים, שער הפנים כבר מבצבץ....

-
ברלין לא ברלין כןעם השם הזה של הסיור של נדב, צריך רק לקוות שאצלו אין חלק של 'סדנה מעשית'...