תכנון לצפון ספרד ומדריד
-
בקיץ הקרוב נטוס (אי"ה) לברצלונה
בברצלונה נבלה יום אחד שבו נבקר בקאזה באטיו ולה פדררה, מבחוץ. כיכר קטלוניה והכיכר ליד הקתדרלה הגדולה. גלידריה גלאטי. נבקר במוזיאון פיקסו. אולי נעשה קניות במקניון מגנום דה מר וזהו.
ביום השני ניסע לפירנאים. בדרך נעצור לטיול רגלי בקניון מונט-רביי. בסוף היום נישן בבנאסק.
נבלה שלושה ימים בבנאסק בפעילות אתגרית.
ביום החמישי, אחר הצהרים ניסע לביאריץ. בדרך אולי נבקר בבוי ובשמורה אגיוסטורטס או שסתם נעצור בויהלה, תלוי בזמן.
בביאריץ נהיה סוף שבוע ארוך, עד שני בבוקר. בתוכנית יש לנו הזמנה לראפטינג ביום ששי. חוץ מזה נבלה קצת זמן בחוף ובטיילת.
בשבת אנחנו לא נוסעים.
ראיתי שיש שתי עיירות יפות ליד: Saint-jean-de-Luz ו Saint-jean-Pied-de-Port.
יש עוד משהוא מעניין ליד ביאריץ? בצד הצרפתי?
פמפלונה מעניינת בלי שוורים?
ביום שני אנחנו חוזרים לספרד:
סן סבטיאן והר איגלדו. בילבאו ומוזיאון גוגנהיים.
נישן בבורגוס.
ביום שלישי נגיע למדריד. לשישה לילות:
רשימת האטרקציות שלנו במדריד:
פארק וורנר
פארק רטירו
פארק קאסה דה קאמפו
פלאסה מיור
פוארטה דה סול
גראן ויה
מוזיאון טיסן לאמנות
סנטיאגו ברנבאו
קניון קסאנדו
ועוד יום טיול לטולדו
יש עוד דברים חמודים במדריד?
תודה למי שייתיחס וגם למי שסתם יאחל לנו בליבו דרך צלחה.
אלעד
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידלא יודע אם ניתן - אם כן הייתי מוסיף לפחות עוד יום בסאן סבסטיאן כולל לינה בעיר ומוריד ממדריד.
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידהיי אלעד
מקום יפה שאיני רואה שרשמת אותו זה מונסראט כשאתה יוצא מברצלונה. היות ואני בעבודה וללא מפה איני יודעת לאיזה כיוון אתה מושך במסלול אז תראה אם משתלב לך.
אפשר לעלות לשם עם רכבל או עם רכבת שיניים.
רחל לבון
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידמנסה להבין איזה טיול בדיוק אתה מחפש בתערובת הימים והפעילויות שאתה הצגת.
אם זה טיול שעיקרו עירוני אז בבקשה קח שלושה ימים ממדריד והוסף אותם יומים לברצלונה (בלי לצאת מהעיר) ויום לסן-סבסטיאן -בילבאו. 3 ימים במדריד שמתוכם יום לטולדו (חובה!) זה די והותר.
\אשר לטיול בטבע-לא יודע מה מענין אותך . אבל תביא בחשבון שלנסוע לביאריץ ובדרך אולי נעבור באיגוס טורטס זה אפילו לא תכנון. שב על מפה ותבין למה.
אני חושב ו שהתכנית כפי שרשמת אותה זה בדיוק תפסת מרובה לא תפסת.
רנצי
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידהיי אלעד,
בנוגע למדריד -
גן החיות במדריד מקסים ושווה ביקור של חצי יום (יש לכם המון זמן בעיר)
תעקבו אחרי לוח המופעים (דולפינים ועוד), תצלם בשבילנו את דובי הפנדה אם תגיעו...
כייף לשכור רכב ולנהוג.. בשבילי הגן.
מוזאון השעווה נחמד.. לא לצפות ליותר מידיי (מתאים למזג אוויר גשום/חם)
ממוקם בתוך תחנת מטרו.
עוד אפשרויות עם ילדים
המלצה לרשת טובה וזולה טאפאסים ובירה: http://spain.100montaditos.com/
San Gines כדאי לטעום צ'ורוס עם שוקו חם ליד.. ב"סן גינס" (ברחוב ארנל, ליד כיכר סול, מאחורי הכנסייה)Pasadizo de San Gines, 5. פתוח 24 שעות!

-
תכנון לצפון ספרד ומדרידדור תודה.
קראתי את הסיפור שלך לפני כמה שבועות ולמדתי ממנו כמה דברים. אולי נמצא את הנחל שדיווחת עליו בשם Baños de Benasque.
אנחנו יכולים לבקר גם ביום ראשון בסן סבטיאן רק שחוץ מזה שזאת עיר יפה מאוד. מה יש לעשות בה עם ילדים?
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידרחל
המונטסראט באמת יפה, העניין הוא שהיינו בו כבר פעמיים, גם עם הילדים.
חיפשתי משהוא מעניין בין ברצלונה לבנאסק ומה שמצאתי זה את הקניון מונט-רביי.
תודה בכל אופן.
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידרנצ'י
בגדול, אני לא ממש מבין מה אתה אומר. ונעזוב את זה.
לגבי ההערה שלך. אז בוי לפי גוגל זה בדרך המהירה בין בנאסק לביאריץ. אז למה אי אפשר להכנס לאגיוסטורטס בדרך?
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידלי
תודה רבה.
כל מה שציינת באמת נשמע מעניין. נשתדל לבקר לפחות בחלק מהמקומות.
היינו במוזיאון השעווה בפאריז אבל זה היה ממש מזמן, מתאים לנו שוב לבקר במוזיאון כזה.
אלעד
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידלעניין ברצלונה, אם הייתם בעבר וזו הסיבה למעט הזמן, אז זה מובן, אם לא, לדעתי מפספסים ובגדול.
ומדריד, אני חולק על דבריי ראנצ'י. יום פארק וורנר ויום טיול לטולדו מותירים יום אחד לעיר עצמה.
זה מאוד אינדיוודואלי ותלוי מה אוהבים לעשות, אני באופן אישי נותן יום אחד לשוטטות בעיר ומדריד, היא עיר שכיף לשוטט בה ולחרוש ברגל.
להוסיף לכך אטרקציות כפי שנרשם ובנוסף:
אזור פלאסה אוריינטה, ארמון המלוכה וקתדרלת האלמודנה
בסופש שוק אל רסטרו לה לטינה, עוד שווקים וקניות, שוק סאן מיגל, רובע סלמנקה המקסים, כולל שדרות נהדרות לקניות, רח' גויה, רח' פנלוור ושוק לה פז.
עוד רחובות לחרוש ברגל בכיף ובהנאה, חלקים של שדרות הקסטיליאנה, גראן ויה, הקוואטרו קאמינוס ורובע צ'ואקה.
אם אוהבים מוזיאונים, הדגל של מדריד באמנות הפראדו.
פארק האטרקציות - Parque de Atracciones de Madrid
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידקודם כל--בהמשך לבקשתך מאחלת לך טיול נעים.
אבל--- מכאן ההערות
יום המעבר לכוון ביאריץ בלתי ריאלי למימוש - תביא בחשבון שאתה חוצה את צרפת ממזרח למערב- אז כמובן שעדיף על כבישים מהירים ככל האפשר. כל שמורה שתרצה בדרך תיקח לך יום טיול כמעט מלא -6 שעות, מה שלא מתאפשר ביום מעבר.
לגבי סופשבוע בביאריץ- העיירות שציינת חמודות מאד, כמו גם עיירות אחרות, ואפשר גם ל"סחוב" יותר לכוון הכפרים הבסקיים הצרפתיים כי את הספרדים לא תצליחו לראות.
המינוס שיום ראשון הוא היום שפנוי לך למטרה זו.
מציעה את יום ראשון להקדיש כולו לסן סבסטיאן-ולא חפוז על הדרך למדריד ! למרות שזה יום ראשון---על המינוסים שלו, זה עדיף בנסיבות הנוכחיות.
ו... לגבי מדריד לה הקדשת 6 ימים--תביא בחשבון כי הקיץ יכול להיות חם מאד מאד ויבש מאד מאד (אפילו 38מעלות) ותערך בהתאם בבקשה.
טיול נעים.
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידאלעד בוקר טוב
אנסה בקצרה להסביר לך למה התכוון המשורר.
טיול עירוני-מדריד ברצלונה-קרא את תגובתו של REEF . לזה התכוונתי.
נסיעה מבנסאק לביאריץ-בדיוק ההבדל בין לטחון כבישים ללטייל. גם גוגל בסכום רושם לך נסיעה של 389 ק"מ ודוחף אותך לעמק שמצפון לפירנאים בו בגדול תראה כל הזמן את זנבן של המכוניות שרצות לפניך. בדרך אתה מפספס את כל מה שקרוי הרכס המרכזי בפירנאים הצרפתים. מנגד תראה את הארץ ואליה לא תבוא היה ענשו של משה רבנו זה לא חייב להיות גם ענשך.
יש המון חומר בבלוגים קרא שב מול מפה טובה כמו של מישליין במקרה הזה ,כביש מצוין לצורך הענין הוא הD-918 . הנופים לאורכו הם משהו שלא תשכח גם אם תטייל אחר כך בנופים אחרים לא פחות יפים.
מה שזה אומר זה לתכנן בשנית לפחות 3 ימים מבנסאק לסן-סבסטיאן. עזוב את ביאריץ שמור את הזמן לסן סבאסטיאן ובילבאו ואם תוכל עבור בדרך שבין סן סבאסטיאן לבילבאו בגרניקה ותנחיל לילדיך את המשמעות של זכור את אשר עשה לך עמלק..
מצרף לך תמונה של עמק גוורני בפירנאים הצרפתיים ותחליט לבד אם את זה אתה רוצה לעקוף. אצלי עד היום זה שומר המסך של המחשב.כל פתיחה שלו זה רגע של הנאה.
שיהיה יום שקט
רנצי
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידאלעד
אני זוכרת את סיפור הטיול שלכם לברצלונה וקוסטה ברווה אבל כנראה שאחרים לא.
זו הסיבה לביקורת על הזמן המקוצץ בברצלונה... אולי היה צריך להקדים ולספר.
לא יכולה לעזור באתרים שהזכרת אבל יודעת שיהיה טיול מרתק ורב הפתעות כמו שאתם יודעים.
בהצלחה
איריס
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידריף תודה, אתה מבין אותי. עם כל מה שאפשר לעשות במדריד ובסביבה, ששה ימים נראה לי מעט.
דווקא בברצלונה, אחרי יום וחצי מיציתי.
תודה על הרשימה הנוספת של שווקים ורחובות, אני עכשיו צריך למקם אותם על המפה.
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידתודה יונית.
חשבתי שלבקר בשמורה אגיוסטורטס עם הג'יפים מבוי זה פחות משש שעות. אבל אם זה לחוץ אז כנראה שנוותר. לא נורא. תהיה עוד פעם.
רשמתי לי ביום ראשון להיות בסן סבסטיאן.
אני יודע שבמדריד חם בקיץ. הצעתי לבני המשפחה יעדים אחרים יותר קרים אבל זה מה שהם רצו. הם התעקשו. נסתדר. מנסיון שלי. ביום יומיים הראשונים באמת חםם, אחרי זה הגוף מתרגל ומסתגל.
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידרנצ'י
קראתי כמה סיפורי טיול על הפירנאים. קראתי כמעט כל סיפור שנכתב בשנים האחרונות ואני יודע שיש את קניון אניסקולו, פארק אורדסה. סירק דה גווארני, גשר ספרד ואגם גוב. החלטנו לוותר על הכל ולהסתפק בפארק פוסט מלדטה.
שלא כמו משה רבנו. לא הגעתי למאה ועשרים ויהיו עוד טיולים.
ההמלצה שלך על גרניקה ממש טובה. התברר שהבת שלי למדה על הציור של פיקאסו בבית הספר והיא תשמח לראות את העיר. אז נהיה ביום שני (השני) בגרניקה ובילבאו.
ביאריץ זה אילוץ בגלל שיש שם בית כנסת וחנות כשרה, אולי.
-
תכנון לצפון ספרד ומדרידאיריס תודה
רק שהכל יעבור בשלום וגם שבארץ יהיה שקט יותר.
אלעד