מסלול אוקטובר ביפן
-
אשמח לדעתכם על המסלול עם ההגבלות הבאות: הטיסות סגורות ואת הפסטיבל בטקיאמה מן הסתם לא ניתן לשנות. ההרכב הוא שני הורים ושני בנים 13 ו- 16.
1.10 בערב נחיתה באוסקה ולינה בעיר
2.10 נסיעה להירושימה כאשר מטרת היום הזה הוא מיאג'מי. לינה בהירושימה
3.10 מוזיאון מזדה והירושימה לינה בהירושימה
4.10 נסיעה לקיוטו ובדרך מצודת הימג'י במידה ומסירים ממנה את הפיגומים עד אז.
5.10 קיוטו
6.10 קיוטו
7.10 1/2 יום מוזיאון נינגה מחוץ לעיר והשאר בקיוטו
8.10 קיוטו או נארה אם יימאס לנו מהעיר
9.10 טאקיאמה פסטיבל הסתיו
10.10 shirakawa-go חצי יום ונסיעה לקאנאזאוואה
11.10 מסלול יומי של האלפים היפנים עד מטסומוטו ומשם רכבת לטוקיו.
12.10 טוקיו
13.10 הקונה ופוגי - אולי רק פוגי עוד לא בדקתי את המסלול
14.10 טוקיו
15.10 ניקו או עוד יום טוקיו
16.10 טיסה לסיאול
17.10 סיאול
18.10 חזרה ארצה
תודה מראש
אורית
-
מסלול אוקטובר ביפן8.10 קיוטו או טאקאיאמה. עזבי את נארה. אין לך מספיק ימים.
טאקאיאמה, גם בלי הפסטיבל - יומיים.
11.10 לא בטוח שתספיקו להגיע לטוקיו. עדיף לילה במצומוטו.
ואז אין מספיק ימים בטוקיו - לכן שיקול לוותר על ניקו / האקונה / פוג'י.
בשיקול נוסף - מיאג'ימה ממש לא חובה. יפה - אבל לא חובה מול עוד יום בקיוטו / טוקיו.
יש לך בקושי יומיים בקיוטו ויומיים בטוקיו וזה מעט - לטעמי.
-
מסלול אוקטובר ביפןרוני תודה רבה על התשובה.
שאלה לגבי המסלול של האלפים - באתר רשום שהמסלול מצד אחד לשני הוא בין 6 ל- 8 שעות. האם הזמן הזה כולל קצת טיולים בעצירות השונות או שהוא מתייחס רק לנסיעות?
-
מסלול אוקטובר ביפןלא ממש טיול אלא הסתובבות קצרה באזור התחנה. 8 שעות זה נטו מ תחנת טאטיאמה ועד תחנת אומיצ'י או הפוך. צריך גם להגיע לשם ולהתפנות משם. זה יום ארוך של שתים עשרה שעות. הייתי ממליץ להיות עם היד על הדופק ולבדוק היטב את התקדמות השלכת. אין לי נסיון בזה כלל ואם אתם בונים על השלכת במסלול אז אולי כדאי להכין אלטרנטיבה. אני הייתי שם בתחילת בעונה ונוף השלג היה מהמם.
-
מסלול אוקטובר ביפןהאמת היא שלא בניתי על השלכת כי הבנתי שאין תאריכים קבועים ומדוייקים. נניח ואין שלכת זה לא מסלול יפה לכשעצמו? אם אין משהו מיוחד כמו השלג שהיה לכם או שלכת אז כדאי לוותר?
-
מסלול אוקטובר ביפןתראי, הנוף יפה אבל ההשקעה (זמן וכסף) רבה, וחוץ מנוף והסכר שגם הוא נוף אין דברים אחרים. ומכיוון שהלו"ז שלך קצר ממילא - הייתי מוותר.
אבל אם אתם תופסים את השלכת זה יכול להיות מחזה מרהיב (מכיר את זה משנים בניו אינגלנד ארה"ב) ששווה כל מאמץ.
באתר japan-guide בפרק המסלול האלפיני כתוב:
The fall colors typically reach their best around Murodo and Daikanbo from late September to early October, and they gradually descend the mountain slopes, arriving at the lower elevations from late October to early November.
בנוסף תתפרסם באופן שוטף תחזית שלכת (כמו שמתפרסמת תחזית הסאקורה). עקבו אחריה (הלינק לתחזית 2013).
-
מסלול אוקטובר ביפןרוני תודה רבה! אני אשקול גם לפי התחזית ככל שנתקרב. כרגע שוריינו מלונות לכל האפשרויות (מזל שאפשר לבטל...). המון תודה ובטח עד הנסיעה יהיו לי עוד שאלות - מחכה להמשך הטיפים שלך