עלות לטיול בהודו
-
שאלה קצת כללית: כמה צריך לעלות טיול בהודו לזוג, בחודש מרץ למשך שלושים יום, ברמת מלונות 3 כוכבים.כולל נסיעות אגרות מדריכים איפה שצריך וכו.
תודה רבה לעונים לשאלה קשה זו
-
עלות לטיול בהודואם אתם הולכים על מלונות ולא גסט-האוסים (לאו דווקא מומלץ)
ולא נופלים למלכודות תיירים אני מעריך שלחודש תתכננו תקציב של כ1000 דולר לאדם.
טיסות פנימיות ונהג פרטי יכולים להעלות את המחיר. יש פה הרבה נעלמים פתוחים.
-
עלות לטיול בהודועופר ראשית תודה
אבל שתי שאלות: למה לא מלונות? מדוע עדיף גסטהאוז?
אם לוקחים נהג צמוד כמה לדעתך יעלה הטיול לזוג?
-
עלות לטיול בהודוכי זה יותר כיף ויותר זול, ואני חושב שהאנשים שפוגשים הם חלק אינטגרלי מהחוויה בטיול במדינות כמו הודו. מלון זה קר ומנוכר. ויש גסטהאוסים ברמה לא רעה בכלל.
אגב בערים גדולות אם יוצא לכם להישאר בהן לילה כמו דלהי אני כן ממליץ על מלון.
לגבי נהג אני לא ממש יודע כי לא לקחתי אני מניח שזה סיפור של עוד איזה כמה עשרות דולרים ליום. רק מנחש.
-
עלות לטיול בהודותודה
-
עלות לטיול בהודוכמי שטייל בהודו חצי שנה כתרמילאי ונהנה מאד, אני רוצה לחלוק על עופר.
גם לטיול בסטייל בהודו יש יתרונות, בטוח שאם מטיילים רק חודש.
אם התקציב ברשותכם, העלו את רמת המלונות לארבעה כוכבים לפחות. זה לא בשמיים.
עזרתי לזוג חברים שיוצאים לשישה שבועות לטיול ברמת לינה של 5+ כוכבים (בין היתר לנים במלון טאג' מאהל במומבאי), עם נהג ומדריך צמודים (בבורמה ראיתי זוג שהמדריכה גם ניקתה להם את הרגלים במטלית לחה אחרי ביקור במקדש) וכולל שתיים שלוש טיסות פנים וביקשו מהם סדר גודל של 7000$ לכל שזה בערך 25000 ש"ח.
אז ללא הגזמה כזו אפשר לסיים טיול ברמה טובה ב12-15 אלף ש"ח לחודש.
-
עלות לטיול בהודונראה לי שעדיף גסטהאוסים על מלונות 3 כוכבים מסיבה אחרת - נניח שהתקציב שלכם ללילה הוא 700 רופי (מספר אקראי בהחלט). בתקציב כזה אפשר למצוא גסטהאוס ברמה גבוהה, אבל מלון ברמה בינונית-. כשלעצמי, נראה לי עדיף לוותר על מלונות שלושה כוכבים ובמקום זה לישון חלק מהזמן בגסטהאוסים טובים, ובחלק מהזמן במלונות ארבעה חדרים, וגם קצת להתפנק על הדרך. לשם קבלת פרופורציות - על חדר זוגי במלון יפה בג'יאפור, במיקום סבבה ועם ארוחת בוקר, שילמתי לפני ארבע שנים 120 שקל.
-
עלות לטיול בהודוגם אני, כמו רוני, עזרתי לזוג חברים לארגן טיול למשך 18 יום בצפון הודו באוקטובר. לא התאים להם טיול תרמילאים ולא רציתי שהם יתברברו בהודו, בטיול ראשון שלהם, אז עשיתי קשר ביניהם לבין סוכן בדלהי שסידר להם מלונות חמישה כוכבים, נהג צמוד דובר אנגלית שיוכל להנחות אותם, מסלול מסודר ומובנה. כל זה עולה להם פחות מאלפיים דולר.
אם תרצו אוכל לתת לכם את מספר הטלפון של הסוכן
-
עלות לטיול בהודועלות החדרים ללילה משתנה ממקום למקום ומנסיוני (חצי שנה עם ילדים) זה לא המרכיב המרכזי, הגם שהוא גדול.
נורא תלוי היכן תטיילו. אם יש לך מסלול אפשר לנסות להעריך יותר את העלויות.
אנחנו הוצאנו בבמוצע 8000 ש"ח לחודש וזה נראה לי בערך העלות הסבירה עבורכם. זה כלל התניידות ברכב פרטי ממקום למקום או רכבות 3AC (ממליץ לכם 2AC), כניסה להרבה מאוד מקומות שתרמילאים לא נכנסים (טיולי ספארי למיניהם, פארקי טבע וכדומה) ואוכל טוב.
בניגוד לקודמיי - אני ממליץ לישון בגסטהאוסים ולקנח במלון חמישה כוכבים מפואר וכך לשלב בין השניים. מנסיוני בהודו, הגסטהאוסים די טובים ברוב המקומות (זה משתנה בין מקומות וכדאי לחקור קצת לפני) ומלונות 3-4 כוכבים לא ייתנו לכם איזו חוויה מדהימה (תקבלו מים חמים זורמים בלחץ יותר גבוה, חדר שמנקים מדי יום וכדומה, אבל זה לא כזה וואו). לעומת זאת מלון חמישה כוכבים זו חוויה מעולם אחר. קינחנו את הודו באוברוי מומבאי ובתור מי שישן במלונות חמישה כוכבים באירופה וארצות הברית (וכמובן ישראל) אני יכול לומר שבכזה עוד לא הייתי.