כמה שאלות
-
אחרי סיום תכנון המסלול נשארו כל מיני עניינים אדמיניסטרטיביים שאשמח להמלצות / דעות לגביהם:
נוסעים בספטמבר(18/9) לווגאס - 14 יום בקרוואן -סיבוב הקניונים, יוסמיטי והגעה לסן פרנסיסקו, ואח"כ 12 יום נוספים ברכב מסן פרנסיסקו לל"א דרך כביש 1, פארקי שעשועים וסן דייגו, טיסה הביתה 14/10. 3 ילדים בני 16,11,3
אז ככה:
1. לקטנה בת ה3 נזדקק למנשא גב, טיולון וכסא לרכב. האם כדאי להביא איתנו או לקנות שם? או לחילופין אם יש פה מישהו שמסיים בדיוק טיול עם ציוד כזה שלא חוזר איתו לארץ נשמח לקבל / לקנות במחירי יד 2

2. אשמח להמלצה לחניוני קרוואנים בסן פרנסיסקו - כמה שיותר בתוך העיר ובכלל המלצות בנושא התניידות בקרוואן שם.
3. מתלבטת אם להזמין מלון לכל לילה או להשאיר גם לילות ש"נזרום" ונהיה ספונטנים... הזמנתי למשל לאנהיים - כדי שנהיה קרובים לפארקים.
4. כרטיסי סים מקומי - היות ואנחנו עם 2 מתבגרים, האם הגיוני שכל ארבעת הסלולרים שלנו יהיו עם סים מקומי כדי שנוכל להתפצל בכל מיני מקומות? יש רעיון אחר?
תודה מראש

-
אתייחס לשתי שאלות1) אני - שאין לי ניסיון לנסיעות עם ילדים כה קונים - הייתי לוקח את הטיולון.
את המנשא אפשר לקנות כמעט בכל מקום, במחיר של כ-20-25 דולר, כסא בטיחות לרכב עולה היחל מ-25 -30 דולר ומעלה. אפשר לקנותם בוולמארט, טרגט, BIG K MART, וכו' וכו'.
2) לגבי טלפוניה, היום מישהו פירסם משהו על החברה הבא:
http://www.phone4usa.co.il/index.php?dir=site&page=catal og&op=category&langpage=heb
ב-29 דולר לראש, אפשר לקבל שיחות, 100 דקות לארץ וג'יגה גלישה. אמנם מדובר על תשתית T-MOBILE בארה"ב, אבל קשר טלפוני ביניכם יהיה לכם, ללא ספק, למרות שבמקומות כפארקים לאומיים או בשטחים לא מאוכלסים לא תהיה קליטה, לא בחברה זאת ולא באחרת.
על תראי בזאת המלצה שלי חד משמעית, כי אין לי ולא מכיר חוות דעת על החברה שציינתי הקישור אליה.
-
חניה ל RV ב SFOהיי
אין ב SFO קמפינג מתאים. אני ממליץ מנסיון על הקמפיניג san francisco rv resort שנמצא בעיירה פסיפיקה ממש לא רחוק מהעיר.
החניון עצמו הוא רק מגרש, יש לו חלק שפונה לאוקיינוס, אבל המטרה היא רק נקודת מוצא לעיר - לכן זה בסדר. לינק לקמפ sanfranciscorvresort
הגעה למרכז העיר: יש אפשרות להגיע לעיר באוטובוסים או ברכבת BART . מול הקמפ יש תחנת אוטובוס, ובה עדיף לקחת את האקספרס (רבע שעה נסיעה, חשוב לקחת דף עם לוחות הזמנים שלו – קו CX) לתחנת הבארט Daly City, ומשם לנסוע למרכז העיר סן פרנסיקו בבארט (כרבע שעה נסיעה). יש גם מוניות מהמרכז הקטן ליד הקמפ לתחנת הבארט - מחיר בהסכם של $13 לפני 3 שנים.
אפשר (את זה אני עשיתי) לנסוע עם הקרוואן לחניון הציבורי של תחנת הבארט "קולמה", ממש בסמוך לתחנה. החניון מאפשר חניה למשך 24 שעות בעלות של דולר אחד בלבד. ניתן להשאיר את הקראוון וללכת ברגל חמש דקות עד התחנה ונסיעה של כרבע שעה בבארט תוביל למרכז סן פרנסיסקו. אם תרצו, תוכלו אפילו לישון להוציא את הרכב למשך היום ולחזור שוב לחניית לילה. ריקון ומילוי מים ניתן לבצע בקמפ שנמצא מרחק כמה דקות נסיעה משם. אני יודע על משפחה שישנו בחניון לילה אחד והכל עבר ללא הפרעה. זמן הנסיעה הכולל מהקמפינג למרכז העיר, באוטובוס ובבארט - יחד עם ההמתנות וחילופי אמצעי התחבורה - פחות משעה. התחבורה הציבורית פועלת לפחות עד חצות כולל סופי שבוע וייתכן שגם יותר מאוחר - אינני זוכר בדיוק.
ואגב, אם תקנו כרטיס משולב לכל התחבורה הציבורית בעיר (MUNI) זה כולל את כל החשמליות, האוטובוסים, הרכבל והטרולי'ס שבעיר, אבל לא את הבארט.
טיפ נוסף: אם אתם ממשיכים משם לאורך כביש מספר 1 אני ממליץ מאד לתדלק באחת התחנות שבמרכז המסחרי שעל יד הקמפינג כי לא תמצאו מחיר כזה לאורך כביש 1 .
עוד קמפ שאפשר לבדוק (לא מנסיון): http://www.marinrvpark.com/newsite/
קצת חוויות עם הקרוואן וטיפים מהאזור, ניתן לקרוא בבלוג שרשמתי תוך כדי - הלינק בחתימה שלי למטה.
תהנו
ארז
-
כמה שאלותהי,
אם אני מבינה נכון, סן פרנסיסקו היא נקודת המעבר שלכם מקראוון לרכב.
מדוע לא תתכננו כך שתלונו במרחק של שעה מהעיר (תלוי מאיזה כביש אתם מגיעים) ובבוקר תחזירו את הקראוון ותקחו את הרכב.
אם אתם מתעתדים לקחת קראוון מקרוז אמריקה, הרי שבסמוך מאוד לתחנת ההחזרה שלהם יש תחנה של הרץ (במלון הילטון אם אני לא טועה)
ובכלל, קראוון הוא נפלא אך לא בתוך העיר (ובוודאי לא עיר מאתגרת כמו סן פרנסיסקו, שם הוא רק יכביד עליכם בכל הקשור לנהיגה וחנייה).
לימור
-
כמה שאלות1. אנחנו לקחנו בוסטרים לרכב איתנו כשנזקקנו להם. רצינו שלילדים יהיה בוסטר כבר כשלוקחים את הרכב מהשדה. את הבוסטרים ארזנו במזוודות והוצאנו במעמד לקיחת הרכב. אמנם הם תופסים נפח, אבל הם לא כבדים.
3. אם אתם מזמינים, מומלץ שתהיה אפשרות ביטול עד אותו היום אחה"צ. תהיו מאורגנים עם דרכי הביטול וכך תוכלו לשמור על גמישות.
4. כרטיסי סים מקומי - אני לא חושבת שהייתי מרגישה נוח עם לאפשר לילד בן 11 להתפצל מחוץ לטווח ראייה, גם אם יש לו/לה טלפון, אבל זה עניין אישי. כמו שצוין, לא בכל מקום תהיה לכם קליטה, אז תעשו את חישוב העלות (הלא נמוכה) מול התועלת.
-
כמה שאלותתודה לכל העונים,
בעניין הלינה בסן פרנסיסקו אנחנו מאד מתלבטים:
1. מצאנו חניון קרוואנים בתוך העיר שנקרא candlestick ליד אצטדיון הפוטבול עם שאטל שלוקח לעיר כל שעה. מישהו מכיר?
2. העלות של החניון כולל הנסיעות תעלה לנו ל-3 ימים שאנחנו שם באזור ה400$
וחשבנו שבסכום הזה אולי עדיף להחזיר את הקרוואן לפני הכניסה לסן פרנסיסקו (לא מפחית עלויות של השכרה כי זו חבילה פיקס) ולקחת מלון זול בערך באותה עלות במרכז העיר. אז מבחינת עלויות זה אותו דבר ומבחינת אדמינסטרציות של נסיעה יותר קל . נשמע הגיוני?
ממילא ביום בו עוזבים את סן פרנסיסקו אנחנו אמורים לשכור את הרכב. אז ככה פשוט נתנהל בעיר ללא רכב בהליכה או תחבורה ציבורית. -
כמה שאלותנשמע הגיוני.. סן פרנסיסקו עיר נוחה מבחינת תחבורה ציבורית.
-
כמה שאלותאכן אפשר להתנהל בתחבורה ציבורית, אבל יקשה עליכם להגיע למקומות מחוץ למרכז כמו הגולדן גייט, סוסליטו, טויין פיקס?
החניון שהמלצתי עליו, לא כל כך יקר למיטב זיכרוני. תוכלו להכנס לעיר עם הקרוואן לפחות ליום אחד שבו תעברו במקומות האלו.
לשיקולכם.
-
כמה שאלותאני מציעה להביא איתכם את הטיולון-תשתמשו בו בשדה לקטנה מאוד הכרחי. לגבי כסא רכב-אנו הבנו מהבית היה .או שתביאו בוסטר ישן ותשאירו אותו שם. מנשא-נושא כאוב. לא מצאנו מנשא בוולמרט ובאוטלטים שפגשנו בדרך. תביאו מהבית.!!! אנו הבאנו מהבית ובאחד הטיולים שכחנו אותו ..... שבועיים חיפשנו.עצרנו בכל אאוטלט וחנויות שראינו בדרך ולא מצאנו. מזל שהבאנו מנשא ספייר אז הסתדרנו
תהנו
-
כמה שאלותנראה לי שאם לכם, ההורים יהיה סים אמריקאי בטלפון, כלומר יהיו לכם 2 טלפונים עם סים - זה יספיק. רב הסיכויים שאם תתפצלו זה יהיה ל-2 קבוצות, לא יותר, כך שזה צריך להספיק. וואטסאפ אפשר יהיה לשלוח אחד לשני ממקומות עם wi-fi.
-
כמה שאלותלמתבגרים שלי סידרתי סים של H2O. הסים עלה דולרים בודדים באיביי והוספתי חבילה של 10$ שיחות ודאטא ממנה בוזבזו דולרים בודדים ואפשרה להיות איתם תמיד בקשר, גם שירדו ללובי המלון, גם שהתפצלנו באאוטלט ועוד אינספור הזדמנויות.
-
שאלה לגבי הסים של H2Oהיי
לגבי הסים על H2O, אני רואה באיביי סימים בסנט אחד.
איך בדיוק הוספתם להם את תוכנית ה -$10?
באתר של H2O, אני רואה אפשרות שכוללת רק קניית סים דרכם.
תודה
-
שאלה לגבי הסים של H2Oכמעט בכל מסעדה, מלון, חנות גדולה ואטרקציה בארה"ב יש wifi חינם כך שאין בעיה לשמור על קשר בינכם דרך וואטסאפ וסקייפ.
מומלץ שלטיול עם הרבה נסיעות יהיה לכם אינטרנט סלולרי לצורך ניווט, בירור פרטים על דברים בדרך וגם סתם לגלישה כדי להפיג את השעמום כאשר נמצאים במשך שעות ברציפות בדרכים (חשוב בעיקר לילדים).
אנחנו לקחנו סים אמריקאי של h2o כבר מהארץ דרך פרי סים. עלה כ 50 ומשהו דולר עם קוד הנחה שיש להם באתר לשיחות חופשי בארה"ב ולארץ ו 2 ג'יגה גלישה למשך חודש. הספיק לנו כרטיס אחד כי שיתפנו את האינטרנט עם עוד מכשירים (למרות שבאתר שלהם הם כותבים שזה לא אפשרי, לנו זה עבד מצויין). יש להם גם חברה אחרת יותר זולה שעובדת על הרשת של tmobile אבל הבנתי שיש ל לטי מוביל בעיות קליטה.
-
שאלה לגבי הסים של H2Oהי, בדרך כלל המשלוח יקר יחסית באיביי. אני הזמנתי 4 סימים ביחד אז יצא סביר. פעלתי לפי ההוראות שראובן נתן פה פעם. קשה לי לאתר את זה מהנייד כרגע אבל אנסה לחפש בערב.
מתי אתה נוסע?
בשני הסימים המדוברים יש בערך 5$ כל אחד וזה תקף עד אמצע ספטמבר בערך. בכל מקרה אפשר לטעון עוד 10 דולר לעוד שלושה חודשים. אני אוכל להשאיל לך אם תרצה. מדובר במיקרו סימים אבל יש לי מתאם לסים רגיל לאחד מהם. יש לי גם שני סימים, של 30$ ושל 50$ שאותם צריך לטעון לחודש.
-
שאלה לגבי הסים של H2Oתגובה ל shmoob,
זה לא שאי אפשר לעשות שיתוף, זה פשוט אסור מבחינת התנאים של H2O. אני לא בא להטיף מוסר חלילה, גם אני עשיתי זאת מפעם לפעם. לדעתי כאשר אתה קונה חבילה מוגבלת נפח וזמן, זה בסדר וגם כנראה לא מנסים לתפוס אותך.
-
כמה שאלותתודה.
אשמח ללינקים לגבי סים של H2O
כמו כן אם יש המלצות למלון ליד יוניברסל סטודיוס בLA
וגם מלון בסן דייגו.
בסן פרנסיסקו אכן נלך על חניון הקרוואנים שהמלצת - ארז. האם צריך לשריין שם את המקום לדעתך? זה תחילת אוקטובר, אמצע שבוע....מעדיפה להשאיר מקום לגמישות...
-
כמה שאלותאנחנו קנינו מכאן כרטיס סים של H2O:
יש להם בעמוד הראשי של האתר קוד שנותן הנחה.
יש עוד הרבה חברות אתם יכולים להריץ חיפוש בגוגל ולהשוות.
-
שאלה לגבי הסים של H2Oשלחתי לך הודעה פרטית
ארז
-
כמה שאלותלמיטב זכרוני, החניון היה גדול.
אוקטובר, אמצע שבוע - סביר שיהיה בסדר. שימו לב - הוא ממש על האוקיינוס - יכול להיות קר. (בעצם כל הביקור ב SFO יהיה כנראה קר)
מכיוון שאין הרבה ברירות אחרות לחניון ב SFO, תרימו טלפון שלושה ימים לפני לברר מה המצב. אולי כבר תדעו בדיוק מתי אתם מגיעים ואז יהיה לכם קל יותר לקבל החלטה.
ארז