חזרנו מסלובניה
-
לפני כמה ימים חזרנו מטיול קצר בסלובניה.
הסיבה העקרית לכתיבת הפוסט הזה הוא להודות לכל מי שכתב פה בעבר על סלובניה. רוב התכנון של הטיול התבסס על דברים שכבר נכתבו פה בעבר.
לטובת הנוסעים בעתיד, אני מניח שלא אוסיף הרבה מידע אבל בקצרה, זה היה הטיול שלנו:
אחרי יומיים בוינה (על כך אכתוב בנפרד) לקחנו את הרכב מ sixt, ונסענו לכיוון בלד. בדרך עצרנו בפארק Walderlebniswelt . שני הבנים הצעירים (גילאים 5 ו -9) נהנו מאד. הגדול (12) גם נהנה אבל מיצה את העניין מהר יותר. היינו שם כמה שעות.
http://www.walderlebniswelt.at/?lng=2
קצת לפני המעבר לסלובניה עצרנו לקנות את המדבקה לרכב והמשכנו לבלד, אל הדירה של משפחת Ambrozic. בדירה שלושה חדרי שינה, מטבח, שני חדרי שירותים, טלויזיה בכל חדר, אינטרנט אלחוטי, מכונת כביסה אבל הכי חשוב, יש את מדג'ה ואנדרז, עם המון יחס חם ורצון לעזור וליעץ. מדג'ה מסדרת את הדירה כל יום, שוטפת כלים שנשארו בכיור, מרוקנת את הפח, מחליפה מגבות כל יומיים, מחלקת פה ושם צופרים לילדים. בקרבת הדירה גן שעשעוים, מגרשי ספורט וסופרמקרט.
Madja and Andrej Ambrozic, Partizanska cesta 36a, Bled
יום 2: התחזית גשם. הכיננו מראש תוכנית ליום גשום ונסענו למערת פוסטוינה. מומלץ לא לוותר על השכרת המכשיר עם ההדרכה בעברית. 3 יורו למכשיר. בהתחלת הסיור ובסופו נוסעים ברכבת ואז מרגישים את הקור שבמערה (10 מעלות) אבל אח"כ במסלול ההליכה, אין רוח, והקור לא ממש מורגש (יש להתלבש חם בכל מקרה).
משם המשכנו לפארק המים אנלנטיס שבלובלינה. מספר בריכות נחמדות ושלוש מגלשות. הבריכה הגדולה מחוממת וחלקיה החיצוני והפנימי מחוברים.
-
חזרנו מסלובניהיום 3: התחלנו את היום בקניון וינטגר. המים זורמים לאורך הערוץ היפה וכך גם קבוצות גדולות של תיירים ישראלים.
לקראת הצהריים נסענו לכיוון אגם בוהיני. בדרך מתחיל לרדת גשם חזק. אי אפשר להיות באגם עצמו או לטייל בסביבה. נסענו לכיוון הר ווגל. הגשם נפסק ובמצלמות הוידאו שיש בתחתית ההר נראה שלמרות העננות התצפית טובה. עולים ואכן נוף מקסים, הן למטה לאגם והן להרים שמסביב הלוטים בעננים. על ההר קר מאד ורוח חזקה, אז עושים סיבוב קטן, אוכלים במסעדה שעל ההר (מרק הגולאש טעים) ויורדים. הגשם מתחדש אז הכוונות לנסות לטייל באיזור מתבטלות.
חוזרים לכיוון בלד, וכשהגשם נחלש, חנינו בחניה של כנסיית סיינט מרטין (מהקומות הבודדים שניתן לחנות ללא תשלום בבלד) וירדנו לטייל לאורך האגם.
יום 4: יום חורפי למדי, או כמו שמדג'ה אמרה, יום שאפשר לפגוש פה באפריל, לא ביולי. אבל הנה...
אז למרות שזה לא היה בתכנון, נסענו למכרה הכספית באידריה. במכרה הצטרפנו לסיור באנגלית, לבשנו זקט וקסדה, וירדנו למכרה. הסיור מעניין מאד ובסופו של דבר הילדים ציינו את המקום כאחד המקומות שהכי נהנו בו בטיול. לא מצדיק נסיעה מיוחדת אבל אם זה משהו בסביבה או שאין תוכניות אחרות ליום גשם. http://www.antonijevrov.si/
משם נסיעה לכיוון לובליאנה. עם תקווה שהגשם יחלש ואפשר יהיה לטייל בעיר אבל הגשם נראה שרק מתחזק. המשכנו לנסוע ולקראת Radovljica הגשם נחלש. עצרנו באיזור העתיק של העיר לארוחת צהריים מאוחרת וסיור קצר באיזור.
חזרנו לבלד ונסענו לטירה. הנוף מהטירה מקסים.
-
חזרנו מסלובניהיום 5: יצאנו למפל Peričnik. ניתן להגיע עם הרכב עד המפל עצמו. המפל יפה וניתן לעלות אל תצפית שמאחורי המפל.
משם למגלשות בקרנסקה גורה. עליה ארוכה ברכבל וירידה מהירה במגלשה. עשינו כמה סיבובים.
שלוש דקות נסיעה משם נמצא אגם Jansa (אגמונצ'יק למעשה) היפהפה.
עברנו את הגבול לאיטליה ונסענו לאגם פוסין Laghi di Fusine. טיול קצר מסביב לאגם הצפוני היפהפה וממשיכים לטרויזיו.
פיצות טעימות ב Pizzeria da Giannino, סיבוב בשוק/בזאר הבגדים market mercato , גלידה וחזרה לכיוון בלד.
חנינו בחניון הקמפינג בבלד ומשם עם סירה אל האי עם הכנסייה שבאגם. כשחזרנו נשאר זמן לטבול במי האגם.
יום אחרון: נוסעים לוילך, אוסטריה. מפספסים את תחילת מופע עופות הדורסים אז נוסעים לקניות בקניון אטריו (יש גם טויס אר אס בקרבת מקום).
משם המשכנו למגדל Pyramidenkogel. מגובה 10 קומות (אפשר במדרגות או במעלית) יש תצפית נהדרת ומשם נסענו לשדה התעופה בוינה לקראת הטיסה לארץ. הפעם היחידה שפגשנו תור בכל השבוע הזה היתה בתחנת הדלק שלפני שדה התעופה.
למחרת כבר התעוררנו לקולות אזעקה...
-
חזרנו מסלובניהתודה על הדיווח!
האם בדיעבד היה שווה להמשיך לטרויזיו?
-
חזרנו מסלובניהתלוי את מי שואלים.
אני הייתי מוותר על טרויזיו ונוסע דרך אגם פרדיל אל מפל בוקה, מפל kozjk, טולמין. בטח לא היה זמן להכל אבל זה היה הרעיון.
אבל הייתי בעמדת מיעוט... הרוב קבע שניסע לטרויזיו. פיצה וגלידה באיטליה היה יותר אטרקטיבי מ"שוב אבא סוחב אותנו לראות איזה מפל...."
בנוסף, מזג האוויר שיבש לנו את התוכניות בימים הקודמים אז לסוע לטרויזיו ולחזור מוקדם יחסית באותו יום ולטייל באיזור בלד היה התאים לנו. -
תודהמן הסתם קל מאוד לחטוף הרעלת אגמים ומפלים...
כך שבהחלט יש מקום לגיוון, בטח לדור הצעיר
-
תודהבוקר טוב ,תודה על השיתוף ,יש בעייה למצוא מקומות לינה באזור בלד -טריגלאב?אני יוצא ב31 לאוגוסט ,כמו כן ,האם השילוט בדרכים סביר?אפשר להסתדר ללא אמצעי ניווט .?יש מקומות שממש לא כדאי להחמיץ?
תודה על תשובות
אלי
-
לא סגרת לינות ?לגבי אמצעי ניווט - גם אם אתה נווט טוב, אתה עלול להפסיד זמן - לפעמים בכיף, לפעמים בעצבים.
אני ניווטתי שנים היטב עם מפות. כיום אין תחליף לGPS.
-
לא סגרת לינות ?היי בוקר טוב .לפני שנה ברומניה היה לי גי פי אס הסתדרתי מצויין בלעדיו ,רק בתוך הערים כדי למצוא כתובת מסויימת השתמשתי בו ,למעשה עדיין אני בתפיסתי שבין מקום למקום לא אצטרך גי פי אס ,סלובניה מבחינתי( ואולי אני טועה .)בעיקר הגעה ממקום למקום וחוץ מזה ניראה לי שאסתדר למרות שיש לי חבר שמתעקש להשאיל לי גי פי אס .
תודה אלי
-
לא סגרת לינות ?אנשים הסתדרו גם לפני שהיה GPS, אבל חבל לדעתי לוותר על הנוחות הרבה שיש בניווט עם GPS.
אנחנו לא השתמשנו במכשיר יעודי אלא ב google maps שהותקן בטלפונים הניידים. כמעט ולא היו לנו בעיות קליטה אבל במקרים הבודדים שלא היתה קליטה נעזרנו באפליקציית הניווט OsmAnd.
-
לא סגרת לינות ?היי תודה על תגובתך
אלי