קניות בהודו
-
חסר לי תיק קטן נורמלי,סןפטשל ומכנסי טיולים לטיול בהודו. האם ניתן להשיג אותם בדלהי באיכות מספקת? איפה? ואולי עדיף לקנות בארץ או במקום אחר בצפון הודו?
-
קניות בהודוקשה למצוא בהודו ציוד טיולים באופן כללי וכזה שהאיכות שלו עולה על בינונית - בכלל כמעט בלתי אפשרי. הייתי משקיע קצת יותר וקונה בארץ... אם לא רוצים לפשוט את הרגל אפשר לחפש בחנויות עודפים וביד 2...
-
קניות בהודוופליזים למיניהם?
-
קניות בהודוהי
סליחה , אבל אני לא בטוח שהתשובה הראשונה היתה מדוייקת
מנסיוני ונסיון חברי באתר ( תסרקי קצת תשובות וותיקות יותר בפורום ) , מחירי רוב מוצרי הלבוש לטיולים זולים משמעותית ואיכות בהחלט סבירה ודומה למקור . הכוונה למוצרים בסגנון NORCE FACE , כולל פליזים כולל כפפות כובעי צמר ובכלל .
מוצרים שקשה למצא בהודו - נעלי הליכה איכותיות - אין כמעט והחיקויים שמצאתי בחנויות אינם מתאימות או נקרעות בתוך זמן קצר . וגרביים טרמיות שהן מוצר מוצלח וחשוב ( ממליץ בחום )
כל השאר - מכנסיים רגילות או כאלה שעמידות במים , עם ריצ'-ר'ץ באמצע או בלי בגדים עליונים , וכל השאר ניתן למצא בנקל במרכזי המקומות המתויירים , כמו לאדאק , מנאלי , רישיקש , קאסול , דהרמסאלה (מקלוד-גאנג' ) , דארג'ילינג , גנטוק , סיליגורי , דלהי ( מיינ-באזאר ) ועוד.. ועוד...
אני לאחר שטיילתי בערך חצי שנה בהודו , החלטתי שמעתה ואילך , לא אקנה ביגוד לפני הגעה להודו , כולל אפילו ג'ינסים שמצאתי במגוון חנויות ( ג'ינס לטיולים ) , כפפות שמצאתי ברמה גבוהה בלאדאק במחיר של 450 רופי ( כ40 שקל) במקום קרוב ל180 שעלו בארץ ועוד , ועוד .
יאללה בהצלחה
-
קניות בהודואוסיף לדברי ינון (קצת בבדיחות הדעת) -
במחירים המצחיקים שבמזרח, גם אם הסחורה לא הכי איכותית מבחינת העמידות, היא עושה את העבודה עד שתתפרק.
קניתי בשוק בפנום פן זוג סנדלי שורש (כן, עם כל הסימנים והאותות ונוחות ההליכה) אחרי ששלי, מהארץ נקרעו אחרי 7 חודשי הליכה אינטנסיבית. אלה עלו כמובן קרוב ל 300 ש"ח.
הסנדלים הקמבודיים החזיקו עוד 3 חודשים ונקרעו. 5$ !!!.
אז אלה מהארץ עלו 12$ לחודש לעומת 2$ לחודש הקמבודים.
-
קניות בהודוציוד הטיולים בהודו הוא לא ציוד טיולים שקונים בארץ. זו לא אותה הרמה וגם בתכל'ס לא מתקרב. לא כולם שמים לב להבדלים. עצתי היא לחכות לסייל טוב (תמיד יש כאלה) ולהזמין מארצות הברית, המחירים בארץ שערוריתיים.
אגב, ביגוד רגיל - ליומיום - דווקא כן שווה לקנות בהודו (אבל את זה יש רק בחלקים עשירים יותר של הודו).
-
קניות בהודומסכים שלפעמים החיקוי לא משהו אבל ,
לדוגמא , בעיר הקטנה והקסומה לה ברחוב הראשי , מצאתי כמה חנויות שמכרו מכסיים מצוינים במחיר של חצי מהארץ , ואז כשהחלטתי לעשות את נסיעת האופניים מקארדונג-לה עד לה , אתם בטח יודעים על מה אני מדבר , מצאתיחנות לציוד ספורט ברחוב הראשי של צ'טנג-ספא שמכרה את הכפפות האלה שמורכבות מככפות צמר + חלק עליון משובח של NORCE FACE ( בלי הנחה ) ב-450 רופי ( 40 שקל ) וכובע צמר משובח שמוכרים בכל מקום בלה , עלה משהו כמו 200 רופי ? ( 17 שקל ...)
ד"א , הכפפות ליוון אותי חצי שנה עד לחזרה לארץ , אין לי ספק שהיו מקוריות או באיכות זהה .
דוגמא נוספת , בדארג'ילינג , מצאתי חנויות רבות שמוכרות ביגוד ברמה טובה בהחלט ולא במחיר יקר ( כמה דולרים בודדים לכל פריט ) ,
ככל שנהיה קר יותר ונדרשתי לביגוד מתאים , הדברים היו זמינים וזולים- ממש זולים ( חולצות , גופיות ) , כאשר אחרי זמן אפשר פשוט להשאיר את הבגדים ( אם מגיעים למקום חם יותר וכבר לא נדרש ...)
ממש בקטנה ...
נ.ב - נעליים . אני רק מבקש להדגיש שוב שבנוגע לנעלי הליכה מעולות הסיכוי למצא בהודו שואף לכלום ... - א. לא להתפשר . ב. לקנות בארץ במקום אמין ( כמו לדוגמא - חניות למטייל
) ולא לוותר על גרביים טרמיות ...בהצלחה
-
קניות בהודופותח הנושא חיפש מידע בנוגע לתיק קטן. לפי עניות דעתי תיק קטן לא פחות חשוב מנעליים. אני גם די בטוח שהתיק יהיה על הגב יותר ממה שנעליים יהיו על הרגליים. לפי דעתי גם צריך לטוס ולהנות ולא להתחיל לחפש בדארג'לניג תיק או משהו. מסכים שבנוגע לפליזים אפשר לקנות שם. אבל את הקניות שלי שם הייתי מסכם בכפפות כובע ופליז ולא מעבר. זוהי דעתי האישית, אין לי מניות בחנויות ציוד טיולים בארץ. חשוב לי לציין שיש לא מעט חנויות זולות וחנויות עודפים למיניהם שאני לא אפרסם כאן כדי לא לעבור על חוקי הפורום. אבל אפשר למצוא בארץ ציוד איכותי במחירים סבירים.
-
קניות בהודונדחף קצת לדיון. אני רואה שהרבה פה כותבים שקשה למצוא דברים באיכות מספקת כשזה מגיע לדברים החשובים.ומה לגבי החנויות המערביות?אני מדבר על הרשתות המערביות לגמרי נייק, קולומביה וכו', מרכזי הקניות שלהם בדלהי לדוגמא אינם אמינים?
-
קניות בהודודניאל , לדעתי אתה צודק בחלק מהדברים
ניסיתי להזכר מה קניתי כאן לפני הנסיעה , ואיך חשתי אחרי חצי שנה שחזרתי
בגדים תחתונים טרמיים . תרמיל גדול , תרמיל קטן . נעליים משובחות ( עלו כאלף שקל ויבורכו על כל רגע שהיו לי על הרגליים . גרביים טרמיות כמה זוגות , ואז כשאני חושב על בגדים להודו אני עוצר ..
אז שוב אני חוזר שלדעתי בגדים מכל הסוגים והאיכויות , ניתן למצא ולא בקושי רב . במידה והתקציב דורש התחשבות . בגדים וכל הציוד הקל הנלווה כמו כובעי צמר , צעיפים , כפפות מכל הסוגים , ועוד... בדהרמסאלה , בדארג'ילינג , בלה , ובמקומות נוספים ניתן למצא מוצרים יפים וחמים חלקם ( לפי טענת המוכר ) מצמר יאק , חלקם צמר בופאלו - ועוד...
בנוגע לנפאל לדוגמא , על הטאמל בקטמנדו אני לא ארחיב ... גן עדן אמיתי לקניות . ואם מגיעים בתקופה המתאימה אז גם זול יחסית ( כך גם השוק בפוקרה )
אני אומר זאת בפעם האחרונה - וסליחה על החפירות .
החשוב ביותר זה לוודא שקונים נעליים משובחות ברמה גבוהה . זה MUST . אני מדגיש את הנקודה הזאת , בדגש על אלה שמתכוונים קצת לצעוד - גם אם לא טרקים מאורגנים -
בעיני גם סנדלים טובות , גרביים , וביגוד תחתון טרמי שמסייע ללילות הקרים במקומות הגבוהים ( ואני הכרתי תודה להבנות האלה והיה לי שווה כשהג'יפ שלנו נתקע על כביש מכוסה קרח בגובה 5602 מטר במעבר בין נוברה וואלי והעיר לה )
ולא רק לשם .
-
קניות בהודוההודים הם לא טיילנים גדולים ולכן ציוד טיולים קשה למצוא. זה לא שהם רמאים, כמו שאין כזה ביקוש בשוק המקומי לציוד הזה. גם בחנויות של מותגים בינלאומיים נראה שנמכר ציוד פחות איכותי. צריך לזכור שכמו שמייצרים מכוניות זולות להודו ואיכותיות יותר לאירופה (על ידי אותם יצרנים), כך גם בציוד אחר ניתן לעשות זאת. חיפשתי סנדלים אחרי שנקרעו לי סופית הסנדלים (אני עם רגליים לא מלהיבות, אז הנושא רגיש מבחינתי) ועברתי על כל המותגים הבינלאומיים בחנויות מותג ולא מצאתי - אין לי ספק שהייתי מוצא סנדל שמתאים לי באותן החנויות בארץ.
מאחר ואנחנו קנינו ציוד טיולים איכותי לפני הנסיעה (בגלל הילדים היינו לחוצים על מקום ומשקל, אז קנינו ביגוד קל) אז היה לנו קל להשוות את הביגוד שמצאנו שם לאיכות שהבאנו מהארץ (חולצות טרמיות, מכנסי טיולים, חולצות מנדפות וכדומה).
לטעמי לא באותה הליגה. למי שמחפש מכנס טיולים בעיקר לטיול בהודו בהחלט שווה לקנות שם. אני מחליף מכנס טיולים אחת לכמה שנים (ומכבס לפחות פעם בשנה
) ולכן מוצר זול שייקרע אחרי שנה הוא מבחינתי לא רצוי. למרות שכלכלית זו יכולה להיות עסקה משתלמת.