חופי הנחיתה
-
שלום לכולם,
אנחנו משפחה עם 3 ילדים (7-15), מתכננים טיול לצרפת (פריז, בריטני, לואר).
באחד הימים של בריטני אנחנו מתכננים לבקר בחופי הנחיתה (פוינט דו הוק, בית הקברות האמרקאי) ויש לנו כמה שאלות:
1. רצינו לשלב מוזיאון אחד בטיול. על המוזיאון של קאן ויתרנו כי הבנו שהוא כבד מידי ומצריך זמן. כעת אנחנו מתלבטים בין המוזיאונים של ארומאנש ושל באיה. איזה מבינהם עדיף לדעתכם?
2. האם הביקור בארומאנש 360 מתאים או קשה מידי לבן ה7?
3. האם הביקור בלונג סור מר הוא חובה וכדאי לוותר על אחד מהמוזיאונים או על אתר אחר בשביל להגיע לשם?
תודה רבה!!
-
חופי הנחיתהבארומנש יש סרט לא פשוט לצפיה, הוא כמעט נטול טקסטים ומאד ויזואלי. יש בו הפצצות ופצועים, ונאצים והרבה דברים שלא נעים לראות. אבל הוא מעולה ונותן הקדמה מצויינת לביקור באיזור. לגבי ילד בן ה-7, זה מאד אישי, יכול להיות שעדיף שמישהו יחכה איתו בחוץ, אבל חבל שהגדולים לא יראו. אני הייתי עם ילדה בת 10 שצפתה בעניין.
לונג סור מר הכוונה לביצורים והתותחים? זה ממש בדרך בין ארומנש לחוף אומהה. אנחנו עצרנו שם לשעה קלה וזה מאד עניין את הילדות, יותר ממוזיאון... ממליצה מאד גם על בית הקברות האמריקאי בחוף אומהה. מרשים.
השטיח בבאייה לא קשור לנחיתה, זה פשוט במקרה בנורמנדי. זה ביקור נחמד של שעה כזה ויש אודיו בעברית. אחד המקומות היחידים כמעט שיש אופציה לעברית באוזניות... אבל לא בטוחה עד כמה הילדים יעופו על זה. לא חובה בעיני אלא אם יש חובבי היסטוריה ואבירים, אבל נחמד. זה במסגרת "אם נשאר זמן" ,ובאייה בכלל עיר חביבה.
הנה קישור לבלוג שלי מהטיול הזה בדיוק.
-
חופי הנחיתהתודה רבה!
נוסיף את לונג סור מר לתוכנית הטיול.
בנוגע למוזיאון בבאיה, כוונתי הייתה למוזיאון הקרב בנורמנדי של באיה: http://www.normandie-tourisme.fr/Musee-Memorial-de-la-Batail le-de-Normandie/PCU/BAYEUX/fiche-PCUNOR014FS0008O-2.html
מישהו ביקר ויוכל לחוות דעה?
-
חופי הנחיתהלמרות שחרשתי את חופי הנחיתה ואת נורמנדי בכלל
ויתרתי על המוזיאון של באיה.
יש כל כך הרבה אתרים יותר מוחשיים ממוזיאונים- שאני חושבת (ובטח עם ילדים) שעדיף להיות בהם.
-
חופי הנחיתהתודה רבה! ניקח לתשומת ליבנו.