ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תלונה על טיול מאורגן

פורום אירופה
    12
    27
    13107
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ari0252
      ari0252 נערך לאחרונה על ידי

ח.ג.-על איזו חברה אתה כותב?נוה אקדמיה או חב' אחרת?

ומה לא הייה תקין בהתנהגות המדריך באירלנד?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • segev17
        segev17 נערך לאחרונה על ידי

נוה אקדמיה - מה לא ברור

כמה הערות

אמנם מעולם לא יצאתי לטיול מאורגן אבל אני משתמש בחוברות שלהם כבסיס וגם עם רקע משפטי מהעבר הרחוק

לגבי ימי הטיול - אני חושש שאין קייס - כבר ראיתי טיולים מאורגנים שהטיסה יצאה ב 23:50 וספרו את זה כיום טיול... למעשה בחלק גדול של הטיולים זה כך

חוברת את הטיולים היא החוזה המחייב. אם נוסעים הוחתמו לעוד אותיות קטנות לאותיות האלו אין תוקף אם הם פחות טובים לנוסע מהחוברת אלא אם יש חתימה מפורשת ליד כל סעיף שכזה

צריך לשים לב לפעלים בחוברת - נצפה, נראה ,נעבור ליד כמשמעו כן הוא - די אם האוטובוס יעבור ליד בלי לעצור והמדריך יצביע לכיוון והחברה קיימה את חלקה

מיקום מלונות - הכלל שבתי משפט עשו הוא מבחן ההגיון - מחיר הטיול והניסוח המדויק בחוברת ( טיול לאיטליה ב800 דולר לשבוע בשיא העונה ואפשר לצפות למיקום מרוחק. מה עוד שהחברה תטען שבחרה במלון ליד אוטוסטרדה כדי לחסוך נסיעה ליום הבא לניצול אופטימלי של היום... . מנגד אם היתה הבטחה מפורשת למיקום מסויים אז ברור שהבטחה חייבים לקיים.

ניסיון המדריך (לגבי רמתו אין קייס כמעט אף פעם) אם הובטח מדריך רב ניסיון במסלול הנל ולא כך הוא אז יש קייס... צריך לזכור שכל מדריך יצא פעם לטיול הראשון שלו.

והנקודה הכי חשובה אם הובטח טיול כולל הכל ללא אופציונלי בתשלום נוסף אז בהחלט מחייב ומהווה הפרה יסודית של החוזה

לגבי עלות הכרטיס לעומת הקופה - אכן אם דאגו גם להסעה ואם המדריך הביא לכם את הכרטיסים ליד אז זה חלק מהעלות.

כל הנאמר למעלה הוא דעותי בהיבט משפטי. ועגמת הנפש היא מעבר (כי לא הכל משפטי) ולכן אם הובטחו דברים בעל פה שאי אפשר להוכיח אז אולי משפטית תפסידו אבל מסכים לחלוטין אם פרסום המכתב ולו לצורך אזהרת לקוחות פוטנציאליים

• עודד
          עודד נערך לאחרונה על ידי

נוה אקדמיה - מה לא ברור

Dubyco, לשימחתי יש סממנים ידועים של סוג הודעות כאלה שהן הודעות מטעם וצריך קצת ניסיון בפורום כדי לדעת שהן כאלה. גם לאחר תגובתו החדשה של

פותח השרשור דעתי לא השתנתה. בכל אופן אין ברצוני לפתח עוד את הנושא.

העיקר שהזהרתי ומי שעדיין רוצה לקחת את מה שנכתב ברצינות זו זכותו המלאה.

• Soft Cell
            Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

נוה אקדמיה - מה לא ברור

מלונות רחוקים ממרכז העיר בטיולים מאורגנים זה בדר"כ מהסיבה שהם זולים יותר ולקבוצה יש אוטובוס צמוד אבל כתוצאה מכך מבודדים את המטיילים ומגבירים את התלות שלהם במדריך. מה לעשות זה בדרך כלל המצב בהרבה טיולים מאורגנים.

• ari0252
              ari0252 נערך לאחרונה על ידי

נוה אקדמיה - מה לא ברור

מה שנכתב כאן על מיקום המלונות נראה לי נכון.

אני לא בטוח שזו איזו קונספירציה של החברה והמדריך אלא שזה פשוט זול יותר ממרכז עיר.

בכלל החברות מנסות להוריד מחירים כל הזמן כדי להתחרות מסחרית מול חברות אחרות וזה חייב לבוא על חשבון התמורה הניתנת לנוסע.

סבתא שלי הייתה אומרת שאין יש מאין ואין דבר כזה מתנה או בחינם.

כל דבר עולה כסף ,לכל סעיף יש תמחור ומה שזול יוצא ....זול.

• ח.ג
                ח.ג נערך לאחרונה על ידי

ראשית. כתבתי בהודעה 5  שטיילתי עם חברה אחרת ולא עם נווה אקדמיה.  

יצאתי לטיול אחרי שחברתי אליה הצטרפתי נהנתה בטיול עם אותה חברה בסין.

עברתי על התכנית היומית לפני שהחלטתי להצטרף לטיול. לא הוזכרו הפסקות ארוכות לקניות אלא ביום האחרון.  

נתחיל מזה שהמדריך הגיע לשדה התעופה בכוחות עצמו  ולא בדק אם אוטובוס שאמור לאסוף אותנו מחכה לנו  בשדה התעופה. הוציא אותנו מהבניין לתחנה ריקה ורק אחרי 3/4 שעה התקשר לנהג שלדבריו מחליף נהג קבוע  כי "באירלנד החיים מתנהלים לאט" . (ובכל הזמן הזה אנחנו בחוץ ברוח, גשם קל וקור.) והמשכנו לחכות...

הסבריו התחילו בזה שהוא חי באירלנד וחובתו לפרנס את אזרחי אירלנד .  לנים במלונות, אוכלים במסעדות, משלמים כניסה, קונים משהו פה ושם לא מספיק?. מסתבר שלא. כמעט כל יום הרגשנו שהביקורים באתרים קצרים מידי וכל יום מחדש גילינו  הפסקות של שעתיים ויותר בקניונים (לא היו כלול בתכנית).. כשפניתי אליו, אחרי 3 ימים  ושאלתי למה? אמר לי שיש מי שבקבוצה מעונין בכך. תכנית כבקשתך? הסברתי לו שאני דוברת בשם קבוצה גדולה שלא מעונינת בכך ואליה הוא לא מייחס. (לא רק אני פניתי אליו) באחד הימים הגיע לשיא החוצפה.  הקציב לנו  כ 40 דקות  בעיירה, שעל פי התכנית היינו אמורים לבקר בה ולראות כמה אתרים מענינים. ב40 דקות אלה היינו אמורים למצוא מקום לאכול בו, גם לאכול וגם לסייר בעיירה. כיון שהגענו למסקנה  שאנו שישבנו בחלקו האחורי של האוטובוס (קבוע וזה לא אמור להיות כך) מתחילים כל פעילות 7 דקות אחרי הראשונים הודענו לו שנאחר . בקושי הספקנו לאכול. כמובן שאת פינות החמד בעיירה לא ראינו .  בהמשך הדרך כמובן ששוב היו הגבלות זמן. השיא היה כשהגביל אותנו ל15 דקות טיול טבע, מפל וחזרה לאוטובוס . לא ידענו איפה אנחנו ותוך כמה זמן מגיעים למלון . היינו חלק מקבוצה די גדולה שהחליטה לא לחזור לאוטובוס . המשכנו לטייל לפחות חצי שעה מעל המוסכם. חזרנו, ננזפנו..ופתאום אחרי 16 דקות נסיעה באוטובוס הגענו לרחוב ראשי = יורדים, קניות. בעצם יכולנו לטייל עוד שעתיים וחצי, ז"א לראות ולהנות מהאתרים בהם זמננו היה כה קצוב בהם, לחזור למלון להתרענן ולהגיע לארוחת ערב. ... וזה אחרי שיום קודם בילינו ברחוב הזה כמה שעות אחר הצהריים.......

• ח.ג
                  ח.ג נערך לאחרונה על ידי

אוסיף עוד פרט בקשר למדריך. הוא ממש נזף בכל אלה שלא הסכימו לצאת לבילויי ערב בתשלום. תאמין לי שהמניע היחיד שלי לא לצאת זה עייפות (בעיה,מה לעשות?)  והודעתי לו מראש שלא נצא לבילויים בשעות המאוחרות.   בדיעבד הסתבר לנו שלפחות בתכנית ערב אחת היו מאוד מאוכזבים בשניה קצת פחות. .

באשר לסיפורו של חיים. ניתן להבין שהוא לא היחיד שהתאכזב.

למה הוא לא מפרסם את תגובת החברה? לפי דבריו יש תגובה יכול לתייחס אליה.

הוא גם לא יודע איך לשתף אותנו. היה כדאי שיקרא את שאלות ההכוונה של יונית ויענה. ילמדו מזה האחרים.

השאלה הבסיסית שלי היא האם הסתפק בפרסומים (מה מובטח בהם?) או קיבל חומר נוסף שאינו תואם את הפרסומים , קרא את החומר ועל זהמבוססות ציפיותיו? 

האם בדק/קיבל את תכנית הטיסות לפני שנרשם לטיול. האם קיבל פירוט של תוכן הימים?

אני זוכרת שהתכנית שקיבלנו מראש לא תאמה לגמרי את התכנית שהמדריך חילק בנתב"ג אבל השינויים היו קלים.

משום מהעדיין לא חזר להסביר את נושא המלונות.

סביר להניח שציפה לבילוי ערב אם הובטח לו. (ואין סיבה שיידרש לשלם על הסעה לבילוי כזה אם לא נכתב על כך במפורש בדף ההסבר לקראת הטיול. לנו נאמר שנצטרך לשלם) . 

• 1
                  • 2
                  • 2 / 2
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון