מסביב לדרום הודו- ב-24 יום
-
שלום לכולם,
שנה שעברה היינו, אני ובן זוגי, בצפון הודו בתקופת החגים. עשינו טיול קסום כפי שאנחנו אוהבים, שילוב של נופים עוצרי נשימה, חוויה קולינרית מופלאה, תרבות, שווקים צבעוניים ומנוחה.
השנה הצבנו כיעד את דרום הודו להערכתי יציאה ב- 25.09 למשך 24 ימים.
אודה לעזרתכם בתכנון המסלול וחשוב מכל להבין איך וכמה זמן הגעה ממקום למקום והאם סדר המקומות כפי שסידרתי נכון. תודה מראש לכל מי שהקדיש לי מזמנו!
להלן המסלול:
1. טיסה ישראל- נחיתה במומביי- לינה לילה אחד שם
שאלות:
איפה מומלץ לישון רק לילה אחד? (פחות מעוניינת בביקור במומביי) יום למחרת יציאה לגואה.
2. בומביי - לגואה
שאלות:
למיטב הבנתי אפשר רכבת? כמה שעות זה ברכבת?
האם 5 ימים יספיקו בגואה?
3. גואה - לקארנטקה (האפי, מאיסור ובאנגלור)
שאלות:
למיטב הבנתי זה 10 שעות נסיעה? איך ברכבת?
האם 8 ימים יספיקו לאיזור?
האם מומלץ לבקר בכל השלושה או רק בהאמפי? האם השלושה קרובים? האם ישנים במקום אחד ואז קופצים ממקום למקום (ככה היה לנו בצפון)?
4. קארנטקה- קרלה (קוצ'ין מונאר)
איך הנסיעה מקארנטקה לקרלה ?
האם 5 ימים יספיקו?
5. קרלה- מומביי- ולארץ
איך הנסיעה מקרלה למומביי?
**** סה"כ ימי טיול שחישבתי 18
**** סה"כ טיסה (3 ימים) + לילה מומביי (יום)+ נסיעות בין יעדים (3 ימים)- 7 ימי נסיעות וטיסות- תגידו לי שהגזמתי בבקשההה....
**** אשמח לקבל טיפים לקיצור זמני נסיעות
אני כל כך אודה להתייחסותכם...
**** האם מבחינת מרחקים בין יעדים עשיתי נכון?
-
מסביב לדרום הודו- ב-24 יוםהיי הדר,
אני ובת זוגתי מתכננים טיול מאוד דומה באוקטובר, ולפי מה שאת מתארת, הייתי ממליץ לכם לעשות כמונו - לטוס ישר לגואה, הטיסות פנים מאוד זולות, במיוחד כשסוגרים אותם מראש, לנו יצא אותו מחיר כולל טיסה לגואה כמו שהיה יוצא רק למומבאיי. ככה תחסכי לך יומיים - יום של סתם במומבאיי ויום של נסיעה ברכבת לגואה.
לגבי שאר השאלות, אשר לעקוב בעצמי

שיהיה בהצלחה
-
מסביב לדרום הודו- ב-24 יוםאפשר גם לטוס לקוצ'ין ומשם לטפס למעלה עד למומבאי
-
מסביב לדרום הודו- ב-24 יוםהיי איציק,
אני שמחה שבשאלתי אני עוזרת גם לך

הרעיון שלך טוב לעניין הטיסה לגואה....
כעת רק נותר לברר לגבי יתר התחנות, חלק מהתשובות איתרתי לבד.
מגואה להאמפי- רכבת/אוטובוס לילה כ-10 שעות (יש גם את מייסור ובנגלור- שאני לא בטוחה האם כדי לבזבז שם זמן ומה המרחקים בין השלושה. כולם במדינת קארנאטאקה- אשמח להתייחסות ממי שיודע)
מהאמפי - לקוצ'ין ומונר (5 שעות בין קוצ'ין ומונר). אין לי מושג איך מגיעים מהאמפי לקוצ'ין... חיפשתי ולא מצאתי איך זה עובד. משמע שאולי בכלל סדר המקומות שלי לא נכון
וגם לא ברור לי איך אני מגיעה מקוצ'ין חזרה למומבי - לטיסה הבייתה.
אנחנו סטודנטים... אין לנו יותר מידי כסף להרבה טיסות פנים.
אם למישהו יש רעיון אחר לסדר את הדברים אשמח לשמוע.
-
מסביב לדרום הודו- ב-24 יוםמומבאי - גואה 10 שעות. רכבת.
גואה - האמפי (דרך הוספט) 9 שעות רכבת. 1 שעה אוטובוס. ועוד לא מעט זמן בגואה להגיע לרכבת מהמקום שתהיו בו (מארמבול לפחות 3 שעות). אם התאום לא מושלם, ותתקלו בעיכובי רכבת זה עלול לקחת גם יותר מיממה.
האמפי - בנגלור (דרך הוספט) 10 שעות רכבת + שעה אוטובוס.
בנגלור - מאיסור 3 שעות ברכבת.
מאיסור - מונאר מסובך.
לא עשיתי את זה במכה אחת ואין רכבת ישירה אחת ביניהם. את הקטע מטופאלאיאם - מונאר עשיתי בשני אוטובוסים ב 8 שעות וזה בערך רק חצי הדרך. בנוסף אוטובוס ממאיסור לאוטי - 5 שעות. ורכבת צעצוע מאוטי למטופאלאיאם - 4 שעות.
מונאר- קוצ'ין 7 שעות אוטובוס.
קוצ'ין - מומבאי מעריך (לא עשיתי את הכיוון הזה) ב 15 שעות רכבת. לפחות
ס"ה זה סדר המקומות.
אפשר להחליף את גואה לסוף ולא להתחלה גם בשביל לסיים עם מנוחה בחוף וגם בשביל להשאיר אותה להגמשת הזמן (בגואה, כמו בכל חוף, אפשר להשאר יומיים ואפשר שבועיים).
אם ככה, הרעין של לטוס עד קוצ'ין ומשם לעשות מסלול הפוך הוא נכון מאד.
(מומבאי > קוצ'ין > מונאר > מאיסור > בנגלור > האמפי > גואה> מומבאי)
בזמן הצפוף - אולי לוותר על בנגאלור.
האמפי - שוב אפשר יומיים שלושה ואפשר שבוע ויותר.
מאיסור - לא לוותר. יומיים יספיקו.
מונאר - 2-3 ימים.
קוצ'ין - 3-4 ימים.
ולבסוף - לא מבין את אלה שמדלגים בכזו קלות על מומבאי אחת הערים היותר מרתקות בעולם. היום, אחרי חצי שנה בהודו, הייתי מוותר על גואה (עוד חוף. יפה ומהנה אמנם, אבל חוף) ומקדיש את כל הזמן למומבאי.
-
מסביב לדרום הודו- ב-24 יוםהיי רוני תודה רבה על המענה. די עשית לי סדר בדברים אם כן, כרגע הסוגיה היחידה שלי זה ממונאר להאמפי. או למאיסור. חשבתי להוריד את מאיסור ובנגלור ולנסוע ישירות להאמפי אבל אם אני מבינה נכון יכול להיות שבזמן קצוב כמו שלנו תהיה לנו בעיה לשלב גם קוצי'ן וגם האמפי? ואם זאת המציאות על מה לוותר ?
אגב כמה זמן נסיעה מהאמפי למאיסור?
יום טוב!!!
-
מסביב לדרום הודו- ב-24 יוםאם נמצאים בפאלולים בגואה אז יש אוטובוס לילה ממש משם עד ממש האמפי. 8 שעות של שינה מצוינת. אותו דבר גם בחזור.
-
מסביב לדרום הודו- ב-24 יוםומהאמפי לקוצי'ן? איך אפשר להגיע????
-
מסביב לדרום הודו- ב-24 יוםאת מתחילה להתבלבל.
תצמדי למסלול שהצעתי לך בעקבות הרעיון של אמיר.
רק תחשבי היטב את הזמנים, בעיקר את זמני הנסיעה.
המסלול עושה שכל ובסך הכל מעניין.
דוגמא:
יום 1 - נחיתה במומבאי וטיסת המשך לקוצ'ין
2-4 - קוצ'ין
5-6 - מונאר
7 - בדרך למאיסור
8-9 - מאיסור
10-11 - בנגלור
12 - בדרך להאמפי
13-16 - האמפי
17-20 - גואה
21-23 - מומבאי
24 - חזרה ארצה
בצהוב - המקומות שאת יכולה "לשחק" עם הימים. יום 12 הוא לביטחון. ייתכן ותספקי להגיע להאמפי.
-
מסביב לדרום הודו- ב-24 יוםתודה תודה תודה!!!! מעריכה מאוד...
סגרתי מסלול