לה - טיפים והמלצות
-
היי חברים,
אני מגיע ללה ב-25.8, אני מחפש מידע, טיפים והמלצות על האזור
- גסטאהוסים ממומצים
- מקומות מומלצים ללכת אליהם
- דברים חשובים שנראה לכם שחשוב לדעת בנוגע ללה
אני הולך להגיע ללה ישירות בטיסה מבלי להתרגל לגבהים לפני, האם יש טיפים מיוחדים בנושא? אולי תרופות טבעיות שיוכלו להקל על ההתרגלות לגבוה בימים הראשונים וכו'?
תודה!
-
לה - טיפים והמלצותהי
בנוגע לגובה - בטיול שלי להודו , בהמלצת מרפאת מטיילים של תל השומר רכשתי ( כמו כולם לדעתי ) , את הכדורים שמיועדים להתמודד עם נושא הגובה ( לה = 3,500 מטר גובה , וממנה רק עולים
) בפועל בהתייעצות עם רופא מבין עניין , מתברר ששתייה מרובה ( הרבה מיים/תה ) , ב 48 שעות הראשונות וגם הלאה , ולהימנע ממאמצים גדולים ביומיים-שלושה הראשונים - שני אלה מסייעים לגוף להסתגל לגובה החדש , ו אז אפשר להתחיל לחרוש רגלית
מלה אפשר לצאת למקומות מדהימים שנמצאים במרחק כמה שעות נסיעה ( LOCAL BUS ) כמו למאיורו , עמק הנוברה , קארדונג-לה , ועוד ...
לה של סוף אוגוסט ותחילת ספטמבר היא מהממת - מזג אוויר נהדר , חשוב לזכור שאתה חשוף לקרינה , ולכן יש להתמרח כאילו אתה בשעת צהרים בחוף הים ( ראיתי כאלה ששכחו את זה וקיבלו כוויות שמש בפנים , בשפתיים )
בלה יש לא מעט חנויות שמספקות את כל הנדרש למטייל , הן ברחוב הראשי המרכזי , של העיר , והן ברחוב המרכזי של צ'אנגספא - הוא הכפר הצמוד לעיר ( במפה אפשר לאתר אותו בקלות לפי הדרך שמקשרת בין מרכז העיר לשאנטי סטופה . בכפר ישנם הרבה גסט האוסים שמיועדים למטיילים . לי יצא להתאח גם בשני גסט האוסים בעיר עצמה - פשוט אפשר לטייל קצת ולבחור את המקום שנראה לך
רק לציין שכבר רבות נכתב על הטיולים בלאדאק - אם תיכנס להודעות קודמות בפורום ( תעשה חיתוך לפי לה - LEH - תוכל לקבל די הרבה התייחסויות שכבר נכתבו
אולי תקרא קצת ( גם ב1001 טיפים ) , ואז תוכל לרשום דברים יותר נקודתים
בהצלחה