בלגיה - מלכה כה ענווה
-
בלגיה - מלכה כה ענווהבאמת גנים יפיפיים.
אני קוראת בהנאה את הדיווח המקסים שלך.
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי שמוליק,
את מלאכת האריזה כמעט סיימתי - למעט פינישים אחרונים.
אבל דע לך - שאתה ולי תוזכרו בכל הטיול שלנו כאילו שאתם מטיילים איתנו
עם שלל המידע, העצות והטיפים.
מחכה להמשך לפני שאני נוסעת - לא יפה לקרוא על בלגיה ביער השחור.....
שרית
-
בלגיה - מלכה כה ענווהרבקה -
יהיה כייף גדול לקרוא סיפור שלך על בלגיה, כשהוא מלווה בתמונות הנפלאות שלך.
nmz -
תודה רבה. שמח מאוד שאת נהנית.
שרית -
איזה כייף לכם שאתם נוסעים.
אני באמת משתדל אבל לצערי, וכפי שידעתי מראש, לא יכול להאיץ את קצב הסיפור...
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק, מרוב סקרנות עשיתי חיפוש על בלגיה בגוגל-תמונות ו... נדהמתי מהיופי של ברוז'. הייתם שם?
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי אורנה,
אני הייתי בברוז' ביחד עם הבכורה שלי בטיול בת מצווה לפני מספר שנים.
בזכות ביטול הטיסה חזרה - הימים שנוספו לנו לטיול - והמעבר לצימר נוסף - ביקרנו שוב בברוז' גם הפעם.
זו עיר מדהימה בעיני, אחת היפות והכייפיות שיש, וכל כך שמחתי לבקר בה שוב בהרכב משפחתי מלא ותוך שהקדשנו לה יום שלם הפעם.
עוד ארחיב לגביה בהמשך.
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק
מה אני אגיד לך, למרות שהייתי בכל המקומות (כמעט) עליהם סופר עד כה, בלגיה נראית אחרת לגמרי דרך עיניים מאוהבות. אני עדיין מתלבטת אם לאכול את הכובע או להשאיר אותו שלם. ולמען הסר ספק גם בעיניי ברוז' היא אחת מערי פנינה האלה שאתה נכבש בקסם שלה מייד ורוצה לחזור אליה שוב ושוב ושוב. איזה מזל שבוטלה הטיסה. רק שאלה - בדרך חזרה מבויון לא עברת דרך קברו של הענק?
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי אלונה,
אני מתעתד עוד לנסות ולהתעמק מעט בעניין הזה של האהבה אחרי שקצת נתקדם.
אני חושב שיש כמה נסיבות אובייקטיביות שבהחלט ייתכן שהשפיעו ותרמו.
בכל מקרה, כפי שאת יודעת, הטיול המקסים שלכם היה מאבני היסוד של הטיול שלנו (וזה עוד יורגש היטב בהמשך) , ואני גם זוכר היטב את היום הזה שלכם בבויון.
אולי המולים המקולקלים שלך (וכל הדברים שבאו בעקבותיהם) שלחו קרניים אולטרא בלגיות גם לכיווננו, ומנעו מאיתנו לבקר את קברו של הענק - אללה ירחמו.
לצערי, את זה לא הספקנו.
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווההי שמוליק
נהנית עם כולם ובהחלט בלגיה היא בין הפיבורטיות לשנה הבאה (בעיקר בשל טיסות הלאו קוסט...)
גם אנחנו קיבלנו אופל צפירה (בוינה) וגם אנחנו לא מצאנו את בלם היד. ראינו את הידית ליד הכוסות אך כל מה שעישנו לא הזיז אותה וחשבנו שעוד דחיםה אחת היא תשבר.
שאלנו אוסטרי שקיבל רכב סמוך והוא אמר בבטחון שלרכב הזה אין בלם יד ידני אלא אוטומטי.
התפלאנו אבל האמנו לברנש. הרכב סרב לזוז. בחניון (שאינו סמוך לתחנת שרות) יש טלפון לעזרה. מלאי בושה התקשרנו שבאוטו חסר בלם היד. הפקידה צחקה ואמרה שעוד חצי שעה ירד מישהו לעזור לנו ! בסוף עבר עוד אוסטרי שבננושלנטיות הוריד את הבלם יד.
בקיצור שמחה לשמוע שלא רק אנחנו התעכבנו חצי שעה בלהוריד את הבלם!
-
בלגיה - מלכה כה ענווההי שמוליק ,
אני ממשיכה לקרוא בהנאה מרובה!
הכתיבה והתמונות תענוג תענוג תענוג!
כפי שאתה יודע את היעד לקיץ הבא כבר בחרתי.... אבל מנקודת מבטך וסיפורך אכן בלגיה עושה לי חשק!
אנא המשך.....
לידר
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי לידר,
המון תודה על הליווי ועל המילים החמות.
לצערי - חזרתי הביתה לפני זמן קצר מיום מאוד עמוס ולא הצלחתי היום להתקדם עם הסיפור.
אעשה מאמץ לצמצם פערים בסוף השבוע ...
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק אני אתך ותדע שמעולם לא השקעתי מחשבה מרובה על בלגיה, אפילו ביקרתי ביקור חפוז בבריסל שלא ממש השאיר לי טעם של רצון לשוב מתישהו למשהו מעמיק יותר. אבל אתה ניצחת את החוויה הקצרה שהייתה לי והפחת בי את החשק להתחיל לחשוב, לחפור ולחקור.
אתה בטוח יודע אבל אכתוב - אני פשוט אוהב את הסגנון שלך, כמה אהבה אתה משקיע בכתיבה וביחס שלך, פשוט להעריץ...

-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי שמוליק,
קודם כל אני גם נהנה מלקרוא את הסיפור טיול שלכם. חזרנו גם לקראת סוף יולי מטיול משולב של לונדון ובלגיה, וכיף להיזכר בבלגיה.
יצא גם לנו להגיע למערת הנטיפים ב-han-sur-lesse. המדריך שלנו גם כן הבטיח את הטיפ ע"י ההסברים בנפרד באנגלית.. ולגבי השייט - הסביר שבעבר היה במערה בר-קפיטריה. אחד האנשים ששט במערה טבע.. לפי מה שהוא אומר, זה לא בגלל הבטיחות של השיט אלא בגלל שהבחור כנראה שתה יותר מדי.
מחכה לשמוע את המשך הטיול שלכם...
מאור
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק שלום
מקסים! הייתי בבריסל וגם בברוג' אך עדיין לא בכזה טיול כפי שאתה מתאר.
הטיול שלך בהחלט שם את בלגיה אצלינו על המפה.
תודה על השיתוף והכתיבה המהנה
ענת
-
בלגיה - מלכה כה ענווהמיקי –
המון המון תודה על המילים החמות. זו הזדמנות מצויינת להגיד לך שהאהבה הגדולה שלך, הן לטיולים והן לאנשים – אותה אתה מפזר בנדיבות כה רבה ובחינם – היא השראה של ממש.
מאיר –
תודה גם לך ונהדר לשמוע שמלווה אותי כעת עוד בוגר בלגיה.
בעניין ההסבר של המדריך שלכם במערות האן סור לס – אולי דווקא אותו מדריך הוא זה ששתה קצת יותר מידי קודם לסיור J ?
ענת –
רוב תודות גם לך. לכבוד הוא לי להפוך לסוג של שגריר בלגי כאן בפורום.
היום השלישי – durbuy or not to be
בוקר טוב ב – tinlot. מזג האוויר ממשיך להאיר פניו אלינו והיום כולו עומד להיות מוקדש לטיולים באזור durbuy – מה שאומר שגב' זפירה והנהג מרוצים במיוחד. יום קל"ב....
ואגב – אני משוכנע שכבר שנים ארוכות שרבים וטובים מכם, שהצרפתית אינה שגורה על פיהם, תוהים בינם לבין עצמם כיצד הוגים בוואלונית מדוברת את שם העיירה הלזו.
ובכן – הרי לשם כך בדיוק טרחתי ונסעתי וחזרתי ובאתי לעמוד לפניכם ולספר ולעדכן – יש לומר שם זה כך שכותרת היום השלישי שלמעלה, עליה עמלתי, תוליד בפיכם חרוז המתנגן בקול פעמונים.
ואחרי שסיימנו דיון אבשלום קורי זה, ניגש למנה העיקרית.
בעודנו עירניים מתמיד ונכונים אלי טיול, פעפע בלבנו החשש שמא בהתחשב בהרפתקאות הצפויות לנו לפי סדרן שנקבע על ידי עבדכם הנאמן – ובשל הרגלי המנוחה הבלגיים יוצאי הדופן משהו – נגיע לעיירה עצמה בסוף היום בשעה שתפגין היא נוכחות ישנונית במיוחד וכך תאבד ולו חלק מקסמה המפורסם.
עוד ידענו בידיעה מוכחת כי יעדנו הראשון ליום זה עומד לפתוח שעריו לקהל – כאחיו הבלגיים – בשעה עשר בדיוק (מה שאומר - לא דקה אחת לפני, וכנראה גם כחמש עד עשר דקות אחרי...).
חיברנו מיד אחד ועוד אחד והחלטנו לבצע איגוף מפתיע. לא רק שנסיים את היום ב – durbuy (למתקשים – בסוף - בהגייה בה הוגים את האות E ולא כפי שהוגים איי, כן?) אלא גם נפצח בה לסיור בוקר קצר, שהרי חזקה על פטיסריה, בולנז'ריה ושאר מקומות אירוחיה, שיקדמו הם את פנינו גם בשעה 09:00.
אז אכן איגפנו ואכן הפתענו וכל הנחותינו המוקדמות התגלו כנכונות פרט לאחת....
לילה בבלגיה הוא מוסד קדוש ולא בנקל יצטמצמו גבולותיו לשעות לא שעות רק בשל כך שכמה תיירים הסובלים מעודף מרץ ומתעוררים בשעות משונות, יחפצו בכך.
אז אתם מבינים כבר. העיירה סגורה ומסוגרה, אין איש בא ואין אישה יוצאת ממנה, ולרגע היה נדמה לי שאפילו גברת זפירה עוטה על עצמה הבעה האומרת – ובשביל זה הערתם אותי מוקדם?
חנינו בחניון הריק כמעט במרכז העיירה אליו הוביל אותנו ג'יפי, מצאנו בכל זאת את ה – information שממול פתוח וגברת נחמדה הסבירה לנו שעד לשעה עשר גם אין צורך בתשלום עבור החניה, ואז עשינו לנו סיור קטן ברחובות העיירה הכל כך כל כך מקסימה הזאת ומצאנו שיש משהו משובב נפש גם בטיול בשעות השחר האלה, עת עלי הכותרת של העיירונת מתחילים אט אט להפתח.
צעדנו לנו בנחת בסמטאות, נושמים אוויר ארדני טוב מלוא הראות וקצת לפני ששבנו לרכב אף באנו על שכרנו...
צועדים בעקבות הריח, באנו אילי פטיסרי שפתח את שעריו.
היה זה פטיסרינצ'יק קטנטן שבוא זמנית יכול לארח שלושה - ארבעה אנשים (רזים למדי) לכל היותר.
משום כך נוצר לו תור קטנטן במדרגותיו, כאשר כל היוצא מניד בראשו לשלום לבר המזל שנכנס, והוא בתורו זוכה לברכת פעמון הדלת ולברכת בעלת המקום המבוגרת החביבה שעוסקת בהוצאת מאפים טריים מהתנור.
אז כפי שאתם כבר מניחים מהכרות איתי – הצטיידנו כראוי בשלל מאפים, החלפנו טעימות וחוויות והיינו מוכנים לחלוטין לכיבוש המבוך.
Durbuy יקירתנו – שלום וגם להתראות.
לאחר נסיעה קצרצרה אנו חונים ביחד עם עוד המון בלגי (שלוש משפחות לערך) בצמוד לקופות המבוך.
הפוגת פרטים טכניים והמלצות –
מבוך הצמחים, ה - 'לבירינת' – The Labyrinth
Rue Basse Commène
6940 BARVAUX-SUR-OURTHE
שעות הפתיחה – 10:00 – 19:00. כניסה אחרונה ב – 17:00.
שעות פעילות שחקנים במקום – 10:30 – 13:00 וכן 14:00 – 18:30.
לפי האתר – הטבות במחיר בימי שני – כל המשפחה במחיר של ילדים.
[קריאת ביניים – כשאני מתייחס כאן לשעות הפתיחה, המדובר כמובן באלו המעודכנות למועד הטיול שלנו. אומנם, הבלגים לא נראים כמי שחובבים שינויים גרנדיוזיים – במיוחד בעניין זה – ובכל זאת, אנו מצאנו כי הדברים מתעדכנים ואני ממליץ בחום בעת תכנון הטיול (כל טיול שהוא לכל יעד שהוא) להציץ באתרי האינטרנט הרלוונטיים ולהתעדכן באינפורמציה הרלוונטית.
על מנת שלא להלאות אותכם, קוראיי הנאמנים, זיכרו איפוא, מכאן ולהבא, כי לשעות הפתיחה שאביא בפניכם מצורפת כוכבית בדמות משפטים אחרונים אלו].
אז פרטים טכניים כבר היו לנו, והרי ההמלצות –
אני מצטרף בחום רב מאוד לבוגרי המבוך, מהם למדנו גם אנו.
כדאי מאוד לבקר במקום שלא בשעות חמות עת שמש קופחת על הראש, לא בימים גשומים ולדעתנו – גם לא בסוף היום כשעייפים.
התוצאה - שעות הביקור המומלצות הן שעות הבוקר ביום יבש.
ומהו המבוך וודאי אתם שואלים?
ובכן כך –
שדה תירס עצום בגודלו מתוכנן בכל שנה מחדש (במשך מספר חודשים בהם סוגר הוא שעריו לקהל) על מנת ליצור מבוך נושאי מתחדש, מהגדולים שיש מסוגו – בו אתם תועים לכם להנאתכם בשבילים ומנסים (בסיועה של מפה לנווטים שביניכם) למצוא את דרככם החוצה.
בין לבין, שחקנים חביבים מציגים בבמות קטנות ובשבילים את תכני הנושא השנתי הנבחר.
ואם בשנה שעברה היו הדרדסים (שמוצאם בלגי לכל מי שהחסיר פריט מידע חיוני זה) כוכבי המבוך – השנה, כנראה עקב בואנו שלנו, היתה זו שנת החייזרים.
זהו המבוך הגדול, המרכזי, ולצידו תוכלו למצוא גם שני מבוכים קטנים יותר (מבוך הדלתות ומבוך עבור הקטנטנים) וגם - תצוגה של מבוכים מיניאטוריים.
אנו פצחנו במבוך הדלתות ואל תוותרו עליו...
אומנם, על מנת לפתוח כל דלת ודלת, יש לענות על חידה לא קצרה.
אומנם חידה זו כתובה בשפות המקום;
ואולם, דווקא המידע הרלוונטי לפתרון החידה ניתן גם ניתן באנגלית ואיתו גם הפתרון הרב שפתי - שהוא קוד בספרות.
אנו השתדלנו שלא להלאות את צאצאינו עם שלל פרטי מידע שאיכשהו לא ממש עמדו בראש מעייניהם באותו השלב, אבל – מבוך הדלתות כולל גם שעשוע שאין להחמיצו בשום אופן – בחלק זה, עוטים הקורבנות כיסויי עיניים הרמטיים הניתנים להם ומתחילים לצעוד, תוך שהם אמורים לחוש ולמשש שלל מכשולים ממכשולים שונים שעל מנת שלא להרוס למי שעוד יבקר שם – לא אגלה מהם.
בתוקף המינוי שמיניתי את עצמי בן רגע לצלם האירוע, פטרתי את עצמי בפחדנות טיפוסית מרגעי החושך, ומאז החל מופע בידורי שאין לתארו במילים כאשר כל בני המשפחה משחקים בו תפקיד ראשי.
צחקנו עד שהבטן כאבה, היה כייף גדול, יש לנו תמונות מופלאות (במגבלות הצלם כמובן) ומה צריך יותר מזה??
ממבוך הדלתות עברנו לסייר לנו במבוך הגדול.
אני, שיחסיי עם מפות אף פעם לא היו אינטימיים מספיק, ואיכשהו תמיד נתגלעו בינינו חילוקי דעות, הפקדתי אותן אחר כבוד אצל הנסיכה הקסומה והשחמטאי חובב הגאד'טים, מתוך מחשבה שאלה מצידם לא יקדישו להן תשומת לב מרובה וכך נטעה ונתהה לנו על קנקנו של המבוך עד שמאן דהוא מעובדי המקום יחלץ אותנו.
מה רבה היתה תדהמתי איפוא מששני אלה, מלווים בכריכי נוטלה, התיישבו כשעפרונותיהם בידיהם, פיצלו אותנו לשתי קבוצות לא שוות במספר (בר המצווה נטש אותנו לאנחות ואנו הונהגנו על ידי הנסיכה), התוו מסלולים על גבי המפות שנראו לי מרחוק כחסרי פשר כמובן, והובילו אותנו (ובמקרה של השחמטאי – את עצמם) בבטחה וביד רמה בתוך השבילים...
בדרך, עצרנו לחזות בהופעות השחקנים.
ההופעה הראשונה היתה פנטסטית. כך לפי תגובות הקהל העצום שנכח בה (שלושה דרדקים, שתיים וחצי אמהות ואיזו סבתא חביבה). אין לי שום סיבה לחלוק על חוות דעתם, אף שכשלעצמנו כמובן שלא הבנו אף מילה.
בהופעה השנייה לעומת זאת נתקלה הנסיכה החייזרית השחקנית בבעיה לא צפויה שהגיעה שוב מכיוון הקהל.
ניתן להאריך בעניין אבל איני רוצה למתוח אתכם יתר על המידה.
מהות הבעיה היתה בכך שאנו לבדנו היינו אותו 'קהל' ושאלנו בתמימות את החייזרית האם בחיזרייה מדברים גם באנגלית.
ובכן – איזה כייף לנו – פגשנו בחייזרית משכילה במיוחד במחוזות התירס הבלגיים.
היא אומנם התקשתה מעט, אבל בחינניות עצומה ובאקרובטיקה מילולית מצחיקה ביותר היא העלתה את מופעה בדיאלקט אנגלי והסבה לנו עונג רב.
חלקנו גם נקראנו לבמה לבצע שלל משימות ולענות על חידות.
כמובן שאני הצטיינתי במיוחד עת השבתי בבטחון תשובות מטופשות למדי לחידות שהופנו אלי. או אז - חייזריתנו הרחומה לחשה באוזני את התשובות הנכונות אותן השבתי אני לקול תשואות הקהל האוהב.
ועוד משפט אחד של אותה חייזרית נבונה נחרת בזכרוננו והוא כבר קנה לו שבת אצלנו ואימצנו אותו כידיד קרוב...
מופעון זה בו צפינו עסק ביכולת החשיבה הגבוהה של אותם חייזרים, המושגת באמצעות ריכוז רב ושקט – וביכולתם הנוספת - לקרוא מחשבות.
כך, ביקשה גברת חייזרת מאיתנו שלא להביע את מחשבותינו באמצעי הישראלי המוכר שעניינו פטפוט עצמך לדעת, אלא לשמור אותן לעצמנו עד שהיא תבוא ותפענחן ..
וכך נשמע הפתגם – לקרוא, להדפיס ולצטט היכן שמתאים –
Don’t speak! Think!!
ובכן – אחרי שהחכמנו, צחקנו, ניווטנו ונהננו – ובחלוף כשעתיים וחצי מעת שהגענו – יצאנו מהמבוך והמשכנו ליעד הבא – אף הוא מרחק כעשר דקות נסיעה.
כולנו ממליצים על המבוך בחום רב. ניתן לבלות במקום מספר שעות שחולפות כהרף עין.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק איזה יופי!
והמבוך הזה... נראה לי שיכול להשכיח לגמרי למשך שלוש שעות אפילו פצמ"ר שטס לידך...
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי אורנה,
באשר למבוך - לגמרי...
לפצמ"רים לצערי הרב עוד נגיע גם בקונטקסט של הטיול הזה....
שיהיה לכולנו לילה טוב ושקט.
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווהקרן –
גם אני שמח לגלות כאן אחים לזפירה...
יופי שגם את כאן איתי ושאת מגלה עניין בבלגיה.
אז – כזכור, אנחנו בצהרי היום השלישי – הוא יום דורבי....
עזבנו את המבוך התירסי וכעת פנינו מיועדות לפארק הצמחים המפוסלים.
נסיים במהירות עם הפורמאליסטיקות הנדרשות – והרי הנתונים הטכניים -
Parc des Topiaires
Rue Haie Himbe 1, B-6940, Durbuy
שעות פתיחה: 10:00 – 18:00.
המדובר בביקור כייפי ומומלץ הנמשך כשעה לערך – קצת יותר או קצת פחות - בפארק המציג 250 דמויות מפוסלות בצמחים.
למעשה, כך לפחות טוענים מביני הדבר, זהו הפארק הגדול מסוגו בעולם, והעומדים מאחוריו הם בני זוג משוגעים לדבר שהקדישו שנים ארוכות ארוכות לתכנון הפארק, לעיצובו ולהקמתו. מגיעות להם מחיאות כפיים סוערות. המקום מקסים ומרשים ועושה טוב על הלב כאשר בזמן שאנחנו צועדים בינות לצמחים המפוסלים, ניבטים אלינו ברקע גם נופיה של durbuy.
וכעת, לאחר סיור בשדות התירס וטיול בינות לצמחים בשלל צורות – הגיעה העת למעט הרפתקאות....
היעד הבא שלנו – שוב, במרחק נסיעה קצרצר במיוחד – פארק ההרפתקאות בדורבי, וגם כאן נפנה לרגע את הבמה לטובת אלוהי הפרטים הקטנים –
פארק הרפתקאות דורבי – Durbuy Adventure
Rue de Rome 1, 6940 (Rome) Durbuy
כתובת האתר בו בהחלט מומלץ לבקר קודם לכן: http://www.durbuyadventure.be/en
והפתעה מרשימה- שעות פתיחה: 09:00 – 18:00. כן כן... הפארק נפתח כבר בתשע בבוקר, כך לפחות טוען האתר. לא בדקנו.
לא מדובר בלונה פארק מהזן המוכר אלא בפארק בטבע, המציע מגוון פעילויות – דוגמת קרטינג, שייט בקאנו, כדורים מתגלגלים במים, טיולי טרקטרונים, טיפוסים, אומגות, קרבות לייזר ופיינטבול, רכיבה על סוסים ועוד ועוד.
לכל המתכננים לבקר במקום, תנו דעתכם לתיאור הפעילויות השונות באתר האינטרנט, ולתנאים המוקדמים להשתתפות בכל אחת מהן.
ועוד אספר בצד הטכני של הדברים, כי השיטה הנוהגת כאן למכירת כרטיסים מעט מוזרה. במבנה המרכזי הנמצא מול החניון ניתן לרכוש שוברי כניסה נפרדים לכל פעילות ופעילות. לא נמכר כרטיס אחד המאפשר כניסה חופשית לכל אטרקציה בה תחפצו.
ועוד הערה אחת הנוגעת הפעם למחירי הכניסה – הם לא זולים בכלל. ממש ממש לא.
אז הגענו למקום, ולאחר המתנה קצרה בתור הדו קופאי, פגשנו בקופאית שיתרון גדול לה, מלווה בחסרון לא קטן...
מצד אחד – היא דיברה אנגלית רהוטה (בניגוד לעמיתה בקופה השנייה).
מצד שני – היא היתה חמוצה למדי, אף שככל שתכפו ביקורנו אצלה, יחסינו השתפרו אט אט.
ייתכן שיחסינו עם הגברת הלימונית הנ"ל החלו ברגל שמאל לאור העובדה שהיא בישרה לנו על אתר – לצערנו הגדול עד מאוד – כי הכדור המתגלגל במים שילדינו כמהו להתערסל בתוכו – נפח את נשמתו וכל האוויר יצא מראותיו הבלוניות. שאלתנו האם לא יהיה זה פשוט יותר לנפח אותו מחדש במקום לערוך לו לוויה, מכובדת ככל שתהיה, נפלה על אוזניים נעדרות חוש הומור, וגב' חמצת פסקה לנו את פסוקה כי כדור – יוק – ולא זו אף זו, הוסיפה היא צרה על רעותה – גם הטרקטורונים שהיו בתוכנית לא יטרקטרו היום. אה כן... ועוד דבר – הסוסים החביבים החליטו להתחיל את סיורם היום במקום המרוחק כחצי שעה נסיעה לפחות (לא עלה בידינו להבין האם מועצת הסוסים החליטה על כך באופן סופי או שהיה מדובר בקפריזה של יום מצידה של סוסה נרגנת או סוס עצבני).
אם כך - לאחר שסיימנו עוד לפני שהתחלנו מחצית בערך מהפעילויות שתכננו, לא נותר לנו אלא לעשות את מה שאפשר, וכך – פצחנו בקרטינג.
כפי שידענו מראש, נסיכתנו הקטנה לא תוכל להגשים חלום ולנסות חוויה זו לראשונה – כאן ב – durbuy (ועל כך היא תפוצה, ובגדול, בהמשך) ולכן נרכשו בהסכמתה העצובה ארבעה שוברים בלבד.
גם לשחמטאי שלנו היתה זו התנסות ראשונה, ואיך להגיד בעדינות – לא ניתן היה שלא לחוש בהעדר הניסיון ...
הבן טרח בעוז לייצר לעצמו מסלולים משל עצמו באתר, ואף להפגש מקרוב באופן אינטימי למדי עם אי אילו צמיגים, פגישות שהלכו ותכפו, כך שבסיכומו של עניין נטש הוא את המסלול בעצב מופגן.
אני לעומת זאת הפגנתי אבהות חומלת ותומכת ועשיתי זאת בגבורה רבה ובתנאים לא תנאים.
אם תשאלו מה היה לי קשה כל כך, אציע לכם לנסות בעצמכם לנחם את ילדיכם האהוב בארשת הפנים המתאימה ולא להתפוץ מצחוק כאשר זה מסביר לך בכעס שבהתחשב בכך שהוא עיצב מחדש את מסלול הקרטינג, הוא כלל לא מבין איך אפשר להבטיח לו נאמנה שהוא נהג היטב וצפוי לו עתיד מזהיר בתחום.
נו טוב.. לזכותו של יורש העצר ייאמר שהוא יודע להתאושש מהר.
הבכורה הבכירה והנאווה הפגינה לעומת זאת כישורים מפתיעים. גם אני לא טמנתי ידי בצלחת ומה רבה היתה שמחתי ושמחת בת זוגי עת הזדמן לי להפגש איתה חמש פעמים בעת ששנינו נהגנו במסלול, כך שיכלתי לנופף לה ברכת שלום אוהבת, שוב ושוב. אישתי זאת יש להבין, אינה מהזן חובב הסיכונים, והעדיפה היא לצפות היטב ובנחת בנוף ולשמור על כללי הנסיעה הבטוחה...
אז לאחר שפרק זה הסתיים לו, ולאחר שפרקים אחרים נגדעו בעודם באיבם המתוכנן, קיימנו ישיבת חירום בה התקבלה החלטה משמעותית במיוחד – אנו עומדים להלחם ברובי לייזר!
כמובן שאילו בת הזוג ואנוכי היינו מודעים למלוא השלכותיה של החלטה זו – מראש – סביר להניח שהיא כלל לא היתה באה לעולם, ועל כך אין לי אלא להגיד שלפעמים המזל מאיר פנים דווקא לטיפשים.
לאחר פגישה נוספת עם גברת חמצמצת – ולאחר שהיא שוחחה ארוכות עם קפטן לייזר בשטח - הפקידה היא בידינו ואוצ'רים מתאימים שהקלו מאוד על ארנקנו, ויצאנו לסיור ארוך לכיוון אתר הקרבות.
שם פגשנו את הקפטן הבלגי הצולע שלנו שבהתנהלות הנינוחה הבלגית (שניתן לכנותה גם איטית משהו אם תרצו) חילק אותנו לשתי קבוצות (הבנים נגד הבנות) וחילק לנו רובים.
או אז גם התחוור לנו שמדובר בפעילות שטח בלתי ממוזגת בעליל שעל מנת להכתירה בהצלחה, יש לגלות אי אילו כישורי תזוזה מהמקום, שיש המכנים אותם ריצה – ולמצער – הליכה מהירה.
ובכן – זאת יש לדעת – לפחות בשנים האחרונות – אף איש שפוי לא שקל לצרף את אישתי או אותי לנבחרת אתלטיקה מקומית כלשהי, ובכלל – אנו דוגלים בהתנהלות נינוחה למדי בכל אורחותינו.
יחד עם זאת – שנינו חדורי רוח קרב ואין אנו מוכנים למצוא עצמו מובסים בקלות, וכך – החלטנו שקצת ריצה לא תהרוג אותנו.
אז גם כאן בדבר אחד צדקנו. עיניכם הרואות. אנחנו בחיים (עדיין).
בכל שאר העניינים ניתן לומר בביטחון שהתחזיות היו מוצלחות מעט פחות...
מצאנו עצמנו מתחבאים, מתקיפים, מותקפים ואצים רצים ללא הרף, בחדווה גדולה ובששון, במשך כחצי שעה של פעילות אינטנסיבית, שבסיומה מן הראוי היה לצרור את כולנו בשק ולטבול אותנו מייד להצטננות באיזה אגם או מערת קרח.
בקיצור – השרירים אומנם מחו, הרגליים שידרו אותות מצוקה קשים – אבל היה כייף ענקי וחוויה משפחתית מענגת!!!
אם אתם שם – אל תוותרו.
בשוך הקרבות, קיבלנו תוצאות ממוחשבות המנקדות את פגיעותינו המוצלחות אל מול פטירותינו החוזרות ונשנות בקרב (שמלוות גם בשיתוק קצר של הרובה בזמן אמת), ולשמחתנו גילינו שעל אף פער הגילים והאירוביקה – לא ביישנו את הפירמה.
אגב – לכל מי שיישאל – לטעמי לפחות, היתרון העצום של אופציה קרבית זו טמון בכך שזה בכלל בכלל בכלל לא כואב (אם מתעלמים משרירים תפוסים כמובן), בניגוד לקרבות הפיינטבול לגביהם הדברים בהקשר הזה בהחלט עלולים להיות שונים.
אז זהו... עייפים ומרוצים בו זמנית עד לשד עצמותינו, רכשנו כרטיסי חניה ונפרדנו מגברת חזרת (שבשלב זה – אולי בגלל שסוף סוף הלכנו – הואילה להעניק לנו אפילו חיוך!) ולאור כך שעוד עמד זמן עירנות בלגית לפנינו – הוחלט לשוב ולפקוד את durbuy בבחינת יום שלישי פעמיים כי טוב, ולחזות בה בשעה שהיא ערנית מתמיד.
וכך אכן קרה. Durbuy – שבנו אלייך שנית ואיזה כייף היה.
כעת גילינו את העיירה המקסימה הזאת כשהיא חיה ובועטת, סיירנו שוב בסמטאותיה, נתקלנו באופנועיה, דגמנו וופלים בלגיים ומקרונים משובחים ורכשנו עבורי אצל שוקולטיירית חמודה להפליא בירת שוקולד ששימשה אותי היטב בהמשך – ושבנו ונפרדנו ממנה (כפי שיסתבר בהמשך – שלא בפעם האחרונה) וחזרנו לנו למבצרנו הקרוב לעוד ערב נעים וטעים.
היו שלום כעת, אשתדל מאוד לשוב בהקדם.
-
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווההיום הרביעי – על מערות, מגלשות ושאר ירקות
בוקר בא על tinlot.
השמש מפזרת קרניים מבעד לעננים המתפזרים לאיטם ומבשרת על עוד יום נהדר שבפתח, ובהתאם להמלצות החמות של יקירות בלגיה לדורותיהן וצוות מומחי ארצות השפלה – היום אנחנו נוסעים להולנד.
אז אנו בפתח, גב' זפירה במתח והדרכים נפרסות לעינינו שונות ויפות לא פחות.
בתחילה, נוסעים אנו בכבישי הארדנים שלנו שאט אט משנים קמעה את פניהם. אנו חוצים את ליאז' לאורך נהר ה – Meuse המתעקל, וזמן לא רב אחר כך, אנו משייטים באוטוסטראדה רחבה יותר ועירנית יותר, וכמעט מבלי משים – אנו חוצים את הגבול למחוז לימבורג המישורי בהולנד.
היעד הראשון שלנו להיום היא פלקנבורג (Valkenburg), שכיית חמדה אמיתית המאירה פנים מחייכות לכל הבא בשעריה.
את לשכת התיירות תוכלו למצוא בכתובת הבאה – Theodoor Dorrenplien 5 – בלב המרכז העתיק ממנו גם יוצא הרחוב המרכזי של העיר.
תחילה אנו נוסעים למערת הקטיפה - Velvet cave – השוכנת בכתובת הבאה –
Daalhemerweg 27 6301 BJ Valkenburg aan de Geul .
אתר האינטרנט נמצא כאן – http://www.fluweelengrot.nl/EN/Home
שעות הפתיחה של המערה (זוכרים את הכוכבית?) – 10:30 – 17:00 - וניתן לבקר בה רק במסגרת סיור מודרך בהולנדית שנמשך כחמישים דקות. הסיורים המודרכים יוצאים בכל חצי שעה.
גם במערה זו שוררת טמפרטורה קבועה של 12 מעלות צלזיוס, ולכן מומלץ בהחלט להתלבש בהתאם.
במהלך הסיור במערה החשוכה, המדריך הוא שמאיר את הדרך בעת שצועדים וכן בנקודות העצירה השונות.
בפתח הסיור, אנו, הזרים היחידים – מקבלים דף הסברים באנגלית, וכך, בכל נקודת עצירה, נעזרים בפנסי הכיס הקטנים שלנו – אנו מתכנסים לנו בפינה ואני מתרגם עבור הילדים את ההסברים הכתובים – המעניקים חיות למקום, ובלעדיהם הביקור במערה בהחלט מוצלח פחות.
הסיור במערה, לה היסטוריה עשירה ומרתקת, החל מהמאה ה – 11 ועד לימי מלחמת העולם השניה, קל פיזית ומעניין מאוד – גם את המבוגרים וגם את הילדים.
כשאנו יוצאים מהמערה, אנו מוותרים על שוטטות בין הריסות הטירה ששכנה במקום ונוסעים דקות ספורות לאתר המגלשות בעיר הזוכה לשם הנחמד - agogo Valkenburg.
את המגלשות תוכלו למצוא בכתובת הזאת - Neerhem 44, Valkenburg
שעות הפתיחה: כל יום החל מ – 10:30 ועד 18:00.
אתר האינטרנט - www.agogovalkenburg.nl
כפי שהוזהרנו מראש, לא מדובר במגלשות אקסטרימיות כאלה המוכרות לבוגרי היער השחור ואוסטריה, ועדיין – הילדים נהנו מאוד, והביקור במקום היה הפוגה מוצלחת בין מערה אחת לרעותה הבאה עלינו לטובה.
האתר מציע עוד מגוון פעילויות, ובין היתר - אומגה שעשתה רושם מפחיד ונהדר וגם מלחמת רובי לייזר המתרחשת מתחת לפני הקרקע.
ילדינו הביטו מהססים – רוצים לא רוצים – מוקסמים אך מפוחדים - באומגה.
הנסיכה הקסומה ויתרה מייד. השחמטאי הודיע כי אם יימצא לו פרטנר – הוא עולה גם עולה.
היה ברור לכל כי קריאה זו מופנית לאחותו הגדולה ממנו (שכן איתנו כלל לא היה על מה לדבר...) וזו החליטה לבסוף להעדיף את הקרקע היציבה שתחת רגליה, תוך שהיא לא מפסיקה להצטער על כך מאוחר יותר...
על קרבות הלייזר ויתרנו הן מכיוון שאך זה לא מכבר חווינו כאלה ב – durbuy, הן בהתחשב במחירם המופקע בעליל והן בהינתן תוכניתנו העמוסה להמשך היום ההולנדי הזה.
מהמגלשות יצאנו לסיור קצר בסמטאותיה העתיקות של העיר המקסימה הזאת – ועל כך בהמשך..