ילוסטון טיטון - חוות דעת
-
אני ממשיכה בתכנון המסלול שלנו וברצוני לקבל חוות דעת על המסלול, הזמנים , המלונות שניתן לישון בהם באזור זה.
אנחנו זוג בסביבות גיל 50 שמתכוונים לטייל בסוף יוני תחילת יולי בארה"ב. בחלק מהטיול
יום 7 קמים ברינו מוקדם מאוד ונוסעים לכיוון ילוסטון כל היום במטרה להגיע קרוב מאוד, (שעה עד שעה וחצי מילוסטון) - איפה כדאי לישון?
יום 8 נוסעים לילוסטון -יציאה מוקדם בבוקר אל איזור ממות', אם אפשר – להצטרף לסיור ריינג'ר במסלול בריכות הבונים, או לחלופין מסלול עצמאי, מרכז המבקרים של ממות', עמק לאמר בערב
יום 9 מפלי טאואר – תצפית ומסלול קצר.שביל האגם האבוד, מפלי הגרנד קניון ,נסיעה איטית דרך עמק היידן
יום 10
יציאה מוקדם בבוקר לעמק היידן לתצפית בע"ח
איזור אגן נוריס כולל ה-artists paint pots וסיור למוניומט גייזר, נסיעה לעיר ווסט ילוסטון – מרכז הגריזלי והזאבים, אחהצ: אגן הגייזרים התחתון והבריכות הצבעוניות
אולד פיית'פול , בערב – הרצאת ריינג'ר
יום 11-מסלול הלון סטאר או מסלול מיסטיק פולס,אגן הגיזרים באגודל המערבי, אגם ילוסטון בסוף היום לעבור למלון בדרום ילוסטון או בצפון טיטון (האם יש המלצות שהן לא מאוד יקרות)
יום 12 -טיטון- בקתת אגם ג'קסון, אגם ג'ני ו Timbered Island ,בריכות בלקטייל ,תצפית נהר הנחש,שביל קניון המפלים,אגם ג'קסון, כביש פסגת הר סיגנל ,השורה המורמונית .
בערב לינה בג'קסון ןללכת למופע של קוובויים.
האם הסדר של המקומות הגיוני?
מראש תודה על העזרה
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתיום 8 - האם את מודעת לזה שאתם באים מדרום ופוצחים את הפארק בכניסה הצפונית? (ממות')
לגבי לינה באזור טיטון אני יכול להמליץ על חווה במורן בשם Heart Six Ranch
אם כי כדאי לוודא היטב איזה חדר מייעדים לכם (היה לנו איזה קטע מעצבן איתם כשקיבלנו חדר שלא התאים לדרישות, אבל החליפו והחויה בכללי היתה טובה)
יש להם גם מסעדה טובה.
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתתודה על התגובה - כן אנחנו מודעים מכיוון שאנחנו רוצים להמשיך לטיטון ואחר כך סולטלייקסיטי.
לא הצלחתי להבין כמה עולה המלון שהמלצת לנו מכיוון שזה כותב על כל תאריך שהכנסתי שזה תפוס.
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתיום 7: שימו לב למרחק. חציית נבדה לרוחב עד סולט לייק סיטי היא מרחק גדול מ- 500 מייל (זוכר שלט ליד סולט לייק סיטי על I-80). לדעתי זו מספיק נהיגה ליום אחד. בטח אם מדובר בנהג אחד. מובן שסולט לייק סיטי היא עדין די רחוקה מילוסטון, כך שלדעתי עדיף לבנות על מעל יום וחצי של נהיגה ולא על יום וקצת.
יום 8: ההנחה בבסיס מה שכתבתם הוא שיעד הכניסה שלכם לפארק הוא מכוון מערב (דרך West Yellowstone), כי אחרת אין מה לדבר על הגעה מהירה ל- Mammoth Hot Springs.
יום 9: לא יודע כמה הליכה ברגל אתם מתכננים, אבל מה שתכננתם (אם לא מדובר בהרבה הליכה ברגל) ימלא הרבה פחות מיום שלם.
יום 11: המלונות האפשריים היחידים הם בתוך הפארקים. יש את Grant Village בדרום ילוסטון או לודג' ליד אגם ג'קסון.
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתנסו להזמין ישירות מאתר המלון.
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתתודה על המידע.
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתאם תחליטו ללון בגרדינר ביום של ממות' - אחפש בקתה בחווה שהיינו שם. מקום נפלא וזול.
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתתודה על ההמלצה.
האם למישהו יש עוד תובנות או המלצות על חלק טיול זה.
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתיום 7 קמים ברינו מוקדם מאוד ונוסעים לכיוון ילוסטון כל היום במטרה להגיע קרוב מאוד, (שעה עד שעה וחצי מילוסטון) - איפה כדאי לישון?
שעה מאיזור ממות' בילוסטון זה בעצם ווסט ילוסטון... כיוון שמדובר בסד"ג של כ-14 שעות נהיגה, לא הייתי מחליטה מראש איפה תעצרו. נסו להגיע לפחות עד פוקטלו, רצוי איידהו פולס והכי טוב לווסט ילוסטון עצמה. לדעתי, ממש לא נורא אם למחרת לא תתחילו באיזור ממות' אלא באיזור ווסט ילוסטון/מדיסון. לא חייבים להגיע עד ממות' כבר בבוקר יום המחרת. מבינה את הרצון לראות את ילוסטון מצפון לכיוון דרום, אבל ממילא מדובר בכבישים בצורת 8 ולא בכביש אחד.יום 8 נוסעים לילוסטון -יציאה מוקדם בבוקר אל איזור ממות', אם אפשר – להצטרף לסיור ריינג'ר במסלול בריכות הבונים, או לחלופין מסלול עצמאי, מרכז המבקרים של ממות', עמק לאמר בערב
שוב, ההמלצה שלי היא דווקא להכנס בבוקר הזה מווסט ילוסטון ולא מגרדינר. הקניון של הגלאטין יפה מאד, אבל עדיף תמיד לנהוג בתוך ילוסטון, גם אם תחזרו פעמיים על אותה דרך. בכל מקרה, תעצרו במרכז המבקרים המשמעותי הראשון ותעברו עם הריינג'רים על התכנית שלכם כדי לוודא שהיא מתאימה לאותם ימים ספציפית. סגירת שבילים, כבישים ואיזורים לא נדירה בילוסטון, בין אם בגלל מזג אוויר, שריפות, פעילות דובים או פעילות גיאו-תרמית. אל תניחו שהתכנית שלכם תתאים בהכרח באותם תאריכים ספציפיים.
יום 9 מפלי טאואר – תצפית ומסלול קצר.שביל האגם האבוד, מפלי הגרנד קניון ,נסיעה איטית דרך עמק היידן
יום 10
יציאה מוקדם בבוקר לעמק היידן לתצפית בע"ח
איזור אגן נוריס כולל ה-artists paint pots וסיור למוניומט גייזר, נסיעה לעיר ווסט ילוסטון – מרכז הגריזלי והזאבים, אחהצ: אגן הגייזרים התחתון והבריכות הצבעוניות
אולד פיית'פול , בערב – הרצאת ריינג'ר
יום 11-מסלול הלון סטאר או מסלול מיסטיק פולס,אגן הגיזרים באגודל המערבי, אגם ילוסטון בסוף היום לעבור למלון בדרום ילוסטון או בצפון טיטון (האם יש המלצות שהן לא מאוד יקרות)
אני לא מחווה דעה לגבי הפירוט בתוך ילוסטון מהסיבות שהזכרתי קודם. דברים יכולים מאד להשתנות. בביקורינו בילוסטון חווינו הרבה פעמים מסלולים סגורים וגם כבישים סגורים וצריך להתעדכן במקום. בגדול, נראה לי תכנית יפה ועשירה.
לגבי הלינה - נראה לי שעדיף לכם ללון את כל הלילות עד היום ה-10 בווסט ילוסטון. ממילא לא תמצאו מקום בתוך הפארק וחבל סתם לבזבז זמן על מעבר לנקודות אחרות מחוץ לפארק (בגרדינר או בקוק סיטי למשל). ביום ה-10 סעו לגרנד טטון. נראה לי ששם תלונו פשוט בג'קסון או בטטון וילג' (צמוד לג'קסון).
יום 12 -טיטון- בקתת אגם ג'קסון, אגם ג'ני ו Timbered Island ,בריכות בלקטייל,תצפית נהר הנחש,שביל קניון המפלים,אגם ג'קסון, כביש פסגת הר סיגנל ,השורה המורמונית.
מה זה בקתת אגם ג'קסון? יש שם בקתות ללינה והן אכן בקתות היסטוריות אבל אין בהן סיורים למיטב ידיעתי. רוב המבקרים מתמקדים בביקור בג'קסון לייק, שם יש מסלולים קצרים ויפים ליד האגם ובלייק ג'ני במסלול לאינספריישן פוינט וחזרה בשיט בסירה. אני בספק אם יהיה לכם זמן ליותר מזה, בפרט כיוון שתרצו להגיע ללינה בג'קסון עד חמש אחה"צ כדי להתארגן ולצאת להופעה. גם כאן, עדיף פשוט להכנס למרכז המבקרים בג'קסון לייק, ולבקש המלצה בהתאם לשעה בה אתם רוצים להיות בג'קסון.
בערב לינה בג'קסון ןללכת למופע של קוובויים.
האם הסדר של המקומות הגיוני?
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתראשית אני מודה לך על התשובה המורחבת וההתיחסות המפורטת - תודה רבה רבה.
1. האם לא כדאי ללון בסוף יום ה11 בצפון טיטון פארק כלומר ליד אגם ג'קסון וכך לחסוך את הנסיעה לעיר ג'קסון שהיא 41 מייל משם?
2. ביום ה10 אנחנו מתכוונים עדיין לטייל בדרום ילוסטון ורק ביום ה11 בטיטון. האם זה נכון ללון גם בין יום 10 ל11 בג'קסון?
3. כתבת שאין סיכוי למצוא מקום לינה בפארק עצמו . האם הזמנה מאוד מוקדמת כמו בחודש הבא לא תספיק?
בקשר למסלולים בילוסטון נעשה סדר מחודש בידיעה שהכל יכול להשתנות בטיול עצמו אבל אנחנו מעדיפים שתהיה לנו תוכנית וכל תוכנית ניתן לשנות (אחרי השינויים נחזור להתיעצויות)
תודה מראש.
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתמשום מה חשבתי שאתם מדברים על הקיץ הזה. לקיץ הבא ודאי שתוכלו עדיין להזמין.
אין הרבה מקומות לינה בין ילוסטון לג'קסון. למעשה מדובר בעיקר בלודג' ובבקתות בג'קסון לייק וזו אינה אופציה זולה במיוחד. הכביש בין ג'קסון לייק לג'קסון נוח ורחב ואין בעיה לנהוג אותו. אם תספיקו לטייל בג'קסון לייק באותו היום, הייתי כן מתקדמת ללינה בג'קסון ולמחרת נוסעת משם ללייק ג'ני (לא נסיעה ארוכה בכלל). לחלופין, כן, אתם יכולים ללון לילה אחד בג'קסון לייק, אבל תבררו מחירים ותראו אם מתאים לכם. הבקתות מקסימות, אבל בהחלט "היסטוריות", ובלי פינוקים (אין טלביזיה, אין אינטרנט וכד'). כשהיינו שם ב-2011 עלה לנו $140 ללילה לבקתה כזו. הלודג' היה יותר יקר. מצד שני, גם ג'קסון עצמה לא מאד זולה. מוטל 6 שם הוא הכי זול שמצאתי (והוא לא רע בכלל וגם לא מאד זול).
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתאגב, אם אתם במקרה בג'קסון ב-4 ביולי, יש שם הופעת זיקוקים שנחשבת מהטובות בארה"ב. היינו פעם ומאד נהננו. ב-3 ביולי יש אפילו עוד אחת, באיזור טטון וילג' (כפר הסקי הסמוך לג'קסון).
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתהאם גם לאחר ההבנה שהטיול יערך בקיץ הבא ההמלצות שלך לילוסטון תקפות מבחינת מיקום בווסט ילוסטון והסדר של הטיול או ניתן לעשות זאת אחרת. והיכן כדאי להתמקם בילוסטון.
תודה מראש
-
ילוסטון טיטון - חוות דעתשאלה טובה. אני חושבת שבמקרה כזה כדאי את רוב הלילות בילוסטון לעשות בבקתות שבאיזור הקניון של הילוסטון. הן ממוקמות מצוין והמחיר שלהן אטרקטיבי (אנחנו שילמנו בזמנו 90$ ללילה) קשה לי להגיד לגבי הלילה הראשון, כי אני לא בטוחה אם תצליחו להגיע עד ווסט ילוסטון (המצב האידיאלי מבחינתכם). בטח שלא כדאי להכנס לילוסטון ולנהוג בלילה אחרי יום נסיעה ארוך.