ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כדורי: T. MEFLOQUINE

פורום בריאות
    1
    5
    1806
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

ד''ר אנט שלום,
      אני טסה לתאילנד ואהיה בערך שבוע בלאוס.
      קיבלתי מרשם לכדורים הנ''ל נגד מלריה.
      לא מצאתי מידע בפורם לגבי הכדורים הללו.
      אשמח לקבל קצת מידע לכל מה שקשור לאופן השימוש בהם ועד כמה יש סיכוי לתופעות לוואי ולאילו תופעות לוואי קיימות.
      תודה מראש
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

כדורי: T. MEFLOQUINE:Re
        בלאוס קיים סיכון מלריה בכל המדינה פרט מעיר הבירה,טיפול רפואי ברמה נמוכה.הכדורים שקיבלת הם לריאם תחת שם אחר הם יעילים בלאוס אך לא באזורי סיכון מלריה בגבולות תאילנד.
        לריאם (Mephloquine,Lariam )250 מ''ג
        הלריאם, תרופה שנוטלים פעם בשבוע. הנו הטיפול המונע היעיל ביותר נגד מלריה ברוב הארצות הטרופיות .יש לטול את התרופה עם אוכל ושתות אחריה לפחות כוס מים.
        תופעות לוואי: בחילה, סחרחורת הפרעה בשינה ומצבי רוח יחסית שכיחים (בערך ב1%).
        ב1 על 10000 מקרים המטופל עלול לפתח הפרעה נפשית חריפה אבל הפיכה.
        אסור לטול את הת רופה לאנשים הסובלים מחלת הנפילה או מחלת נפש..
        אין לקחת את הלריאם ביחד עם תרופות נגד הפרעות קצב הלב, חוסמי בטא, חוסמי תעלות הסידן, תרופות אנטיהיסטמיניות מסוימות, תרופות נגד דיכאון ופנוטיאזינים כי עלולה להיגרם הפרעת קצב הלב מסוכנת.
        .יש להתחיל את הטיפול לפחות שבוע לפני הנסיעה-רצוי 3 שבועות על מנת לבדוק הופעת תופעות לוואי אפשריות ,להמשיך לקחת את הכדור פעם בשבוע במשך השהות באזור נגוע במלריה ו- 4 שבועות לאחר העזיבה.
        המינון לילדים
        לילדים השוקלים פחות מ15 ק''ג 5 מ''ג לק''ג, בין 15-19 ק''ג רבע כדור, 20-30 ק''ג חצי כדור
        31-45 ק''ג שלוש רבעי כדור
        דוקסילין
        תרופה שנוטלים פעם ביום ( לאחר אוכל ושותים לאחר מכן כוס נוזלים) יעילה במניעת מלריה
        באזורים בהם טפיל המלריה עמיד בפני לרים (בתאילנד בגבול עם קמבודיה,לאוס ובורמה) ובמקרים שהמטייל
        אינו יכול להשתמש בלריאם.
        אין לטול דוקסילין מתחת לגיל 8 שנים ובזמן הריון .
        מתחילים את הטיפול יומיים לפני כניסה לאזור סיכון ,ממשיכים פעם ביום במשך השהות ו4שבועות לאחר העזיבה.
        רצוי לקחת אותה זמן מה אחרי ארוחה,לשתות 1-2 כוסות מים ולא לשכב כשעה אח''כ מכיוון במידה ונוטלים אותה לא נכון על קיבה ריקה ובשכיבה עלולה לגרום לדלקת בושט
        קיים דוקסילין שמגרה פחות דרכי עיכול DOXYTHRIM
        תופעות לוואי אפשריות נוספות: רגישות לשמש , פטרת באברי המין
        (לנשים מומלץ להביא משחה נגד פטריות בנרתיק.
        MALLARONE )ATOVAQUONE PROGUANILE
        תרופה חדשה יותר עם מעט תופעות לוואי פרט למחיר הגבוה 12 כדורים עולים 250 ¤ בחלק מקופות חולים ישנה הנחה של 20% .
        מתחילים לטול את התרופה יום יומיים לפני הגעה לאיזור סיכון מלריה,פעם ביום במשך השהות ושבוע אח''כ.
        יש לטול את התרופה עם אוכל שומני או מאכל חלב.
        כטיפול חרום למי שלא נטל טיפול מונע ,פיתח מחלת חום ולא יכול להגיע לטיפול רפואי תוך יממה
        נוטלים 4 כדורים פעם ביום במשך 3 ימים ועדיין חייבים להגיע לרופא בהקדם אפשרי
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

כדורי: T. MEFLOQUINE:Rועוד
          תמיד חייבים להקפיד על אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים דרכם עוברת המחלה.במקרה מחלת חום לא ברורה אפילו מספר חודשים אחרי הטיול יש לבקש בדיקת מלריה ולקבל טיפול במידת הצורך.
          תמצאי מידע במדריך רפואי באתר
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

בהמשך לתשובתך...
            דבר ראשון, תודה רבה על המידע...
            ציינת שאין ליטול את הכדורים עם תרופות אנטיסטמיניות.
            העיניין הוא שאני רגישה לעקיצות לכן אני תמיד נושאת איתי כדורים אנטי סטמינים למקרה שאני מתחילה לפתח את הרגישות שמתבטא בנפיחות רצינית במקום העקיצה והאיזור מתחמם.
            האנטיסטמין שאני לוקחת הוא: לורטדין.

אז אם אני לוקחת את התרופה נגד המלריה, אסור לי לקחת את הלורטדין?
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

בהמשך לתשובתך...:Re
              אין בעיה לטול מפלוקוין עם לורסטין,לשהות כל כך קצרה נראה לי לא נורא להשתמש במלרון שלו פחות תופעות לוואי
              וכמובן להקפיד על אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים
              http://www.lametayel.co.il/archive/categories.asp?postid=122&parentid=116&dest_id=&dest_type=
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון