טרק באלפים
-
בס"ד
שלום וברכה.
מספר חברים ואני מתכננים בשבועות הקרובים לנסוע לשוויץ (ובמידת הצורך לשכנותיה) לטייל באלפים. אנחנו מתכננים לטייל כ3-4 ימים ועוד לא החלטנו היכן. חשבנו אולי על חלק מהTMB או מהסובב מטרהורן... אם יש למישהו המלצות נוספות או לחלופין, איזה חלק מהטרקים הנ"ל כדאי לעשות נשמח לשמוע (אנחנו חברה רציניים, לא מקצועיים, אבל מטיילים הרבה מאוד בארץ, בכל דרגות הקושי שמיציעים בארץ היפה שלנו).
כמו כן רצינו לדעת האם ישנה אפשרות ללינה בשטח ולא בבקתות, או שגם בחודש אוגוסט קר מידי ללינה בחוץ בגבהים האלה?
תודה רבה ובהצלחה לכולנו
-
טרק באלפיםהטרק יהיה 3-4 ימים מתוך טיול מקיף יותר או שזה כל הטיול?
את סובב מטרהורן אני לא כ"כ מכירה (אם כי את האיזור אני מכירה - יפה שם מאוד!). שימו לב כי הגישה לאזור עשויה להיות יותר ארוכה/בעייתית אם נוחתים למשל בג'נבה. אז אולי בטיול מאוד קצר עדיף משהו אחר (אם אתם אכן מגיעים רק ל- 3-4 ימים או לא נמצאים במילא באיזור).
ה- TMB בהחלט יכול להתאים לכם, זה טרק עם נגישות טובה ולכן הוא מתאים בהחלט לחלוקה.
זה מסלול מעגלי ובאמת שכולו שווה ביותר. לדעתי כדאי לבחור בקטע לפי נק' ההתחלה - שתהיה לכם הכי נוחה (וכנ"ל נק' הסיום).
היכן בדיוק תהיו בשוויץ?
אם אתם טסים לג'נבה, הכי נוח לביצוע עבורכם יהיה המקטע לה-זוש עד קורמאיור (ב- 4 ימים). אבל הקטע הנ"ל אינו עובר כלל בשוויץ (לא יודעת אם זה חשוב לכם).
נק' התחלה פופלרית בשוויץ היא Lake Champex.
לגבי אוהל: אפשר. הכל עניין של ציוד מתאים - זה לא קיץ ישראלי! צריך אטימות גבוהה למים ושק"ש מספיק חם + בגדים תרמיים.
עוד רעיון שכולו שוויץ: הדרך הגבוהה משאמוני לצרמאט - Walker's Haute Route.
זה כבר לא מסלול מעגלי אלה קווי. אבל אתם יכולים לעשות 4 ימים עליו.
נגיד להתחיל ב- Le Chable (או Verbier) ולסיים ב- Arolla (שלושה ימים, מקטע מאתגר למדי).
גם המסלול הזה אפשרי עם אוהל מתאים.
בקיצור... המון אפשרויות!

-
טרק באלפיםשלום! אנחנו נצא מצוג (עיירה ליד ציריך) אבל נתנייד עם רכב, כך שכל מקום נגיש, אך כמובן שעדיף כמה שיותר קרוב. הטרק עצמו יהיה מיום שלישי-חמישי/שישי. רצינו לדעת האם ישנם טרקים נוספים יותר קרובים, באיזור מזרח שוויץ? שמעתי פשוט על הTMB שהוא מדהים, אבל האם זה באמת משנה איפה? הנופים די זהים באיזורים האלו, לא? תודה רבה
-
טרק באלפיםיונתן אני לא מכירה את האיזור שציינת וה- TMB אכן טרק מקסים מנסיון אישי אבל גם בלי להכיר את האיזור שציינת, אני יכולה להבטיח לך שיש עוד טרקים מעולים שקרובים לאיזור שתהיו בו... פשוט - זו שוויץ. גן עדן על פני אדמות

התסכלתי על המפה ואם הייתי במקומכם הייתי בודקת את האפשרויות באיזור אינטרלקן / גרינדלוואלד שהוא יותר קרוב.
כאמור, עוד לא הייתי שם (זה ברשימה!
) אבל יש ל- Kev Reynolds ספר על טרק באיזור הזה. נקרא Tour of the Jungfrau Region. אני לגמרי חולמת ללכת אותו יום אחד. כמובן שלא תספיקו את הכל בשלושה-ארבעה ימים... אבל לא צריכה להיות בעיה לעשות רק מקטע. האיזור אמור להיות לא פחות ממדהים! אז תחשבו/ תבדקו גם את האופציה הזו.שלא יובן ממה שכתבתי למעלה שאני מנסה לשכנע אתכם לא ללכת על ה- TMB

להפך - זה טרק שהלכתי ואהבתי בטירוף! וגם הרעיון של הסובב מטרהורן סבבה.למרות שהמרחקים יותר גדולים, מכיוון שאתם עם אוטו, אם יש לכם את הזמן - וזה מה שהלב רוצה - לכו על זה!