טיול לאוסטריה- חוות דעת
-
לאחר עיון רב בשרשורים בפורום, גם אנו יוצאים לדרך...זוג הורים ושלושה ילדים בגיל 10, 7 ושנתיים וחצי. כמעט שבועיים באוסטריה, מחצית שניה של אוגוסט.
אשמח מאד לשמוע מה דעתכם לגבי המסלול- והמלצות נוספות אם יש:
14/8 טיסת ערב למינכן. לוקחים רכב מהשכרה, לנים במלון NH בשדה התעופה.
15.8 יוצאים לכוון טירול. לינה בזיפלד. בדרך- (לאו דוקא בסדר הזה)- קניון ליוטש, גרמיש, מיטנוולד.
שאלה: האם הנ"ל מספיק בכדי למלא יום? ואם לא- מה ניתן להוסיף ליום זה- אינסברוק?? טירת נוישוונשטן?אחר?
16.8 עמק אוץ, מפלי שטויבן, סולדן, VENT. האם עמוס מידי? האם ניתן להוסיף כאן את אקווה דום? לינה בזיפלד.
17.8 הינטרטוקס, אגם אכנזה. לינה בזיפלד.
18.8 HOHE SALVE עם אחד או יותר מפארקי השעשועים למשל HEXENWASSER. לינה בזיפלד.
19.8 מעבר לצימר בפלכאו. בדרך- מפלי קרימל ושעשועי המים.
האם ריק מידי? מה אפשר להוסיף ליום זה?
20.8 מגלשות באד דורנברג, מכרה מלח בצד הגרמני, אגם המלכים. אופציה- מפלי גולינג. האם יש מצב להוסיף לכאן גם את מצודת וורפן?? לינה בפלכאו.
21.8 מגלשות אבטנאו, מערת קרח דכשטיין, תצפית 5 אצבעות, הלשטט. לינה בפלכאו
22.8 מעבר גרוס, רכבת מכוניות, מרחצאות?? גשר תלוי בד גשטיין?? לינה בפלכאו.
23.8 זלצבורג והלברון. האם לשלב עוד משהו?? לינה בפלכאו.
24.8 נסיעה לוינה... חשבנו בדרך לעצור באגם וולפגנג וסנט גילגן. האם אפשרי? רעיונות למשהו אחר או נוסף בדרך?
25-27.8 וינה, טיסה 27/8 בערב.
אשמח להתייחסותכם...
אופציות שלא הכנסנו כאן הם גוסאו, נקיק ליכטנשטיין ושעשועי שלג קפרון. האם אכן קריטי? האם יש הבדל מהותי בין הינטרטוקס לבין קפרון או שיש טעם להיות בשניהם?? האם אנו מפספסים משהו חשוב אחר במסלול?
ושאלה נוספת, בענין מגלשות ההרים מכיון שאנו עם בת שנתיים וחצי- האם ריאלי?
תודה!!
-
טיול לאוסטריה- חוות דעת14/8 טיסת ערב למינכן. לוקחים רכב מהשכרה, לנים במלון NH בשדה התעופה.
15.8 יוצאים לכוון טירול. לינה בזיפלד. בדרך- (לאו דוקא בסדר הזה)- קניון ליוטש, גרמיש, מיטנוולד.
שאלה: האם הנ"ל מספיק בכדי למלא יום? ואם לא- מה ניתן להוסיף ליום זה- אינסברוק?? טירת נוישוונשטן?אחר
נישמע לי לא רק מספיק אלא יותר מידי.
יש לכם נסיעה,אתם צריכים להגיע לצימר חדש להתארגן. ואתם עם תינוקת באוטו.
16.8 עמק אוץ, מפלי שטויבן, סולדן, VENT. האם עמוס מידי? האם ניתן להוסיף כאן את אקווה דום? לינה בזיפלד.
תלוי מה אתם מתכננים לעשות בכל אחת מ-3 המקומות. בכל אחד מהם אפשר לשהות מעשר דקות לתצפית ועד לטיולים רגליים נירחבים, רכבלים וכו.
אקווה דום נימצא עמוק בתוך עמק אוץ, נסיעה משם בלילה חזרה לזיפלד אחרי הבריכות תהיה די קשה , קחו בחשבון.
17.8 הינטרטוקס, אגם אכנזה. לינה בזיפלד.
בדקתם את אורך הנסיעה מזיפלד להינטרטוקס? לא בטוחה אבל ניראה לי שזו נסיעה די ארוכה.
18.8 HOHE SALVE עם אחד או יותר מפארקי השעשועים למשל HEXENWASSER. לינה בזיפלד.
לא מכירה.19.8 מעבר לצימר בפלכאו. בדרך- מפלי קרימל ושעשועי המים.
האם ריק מידי? מה אפשר להוסיף ליום זה?
ממש לא ריק ממלא יום שלם , ויום לא קל עם נסיעה ארוכה מאוד.
אולי תעברו בדרך בבית ההפוך , הילדים יהיו מרוצים20.8 מגלשות באד דורנברג, מכרה מלח בצד הגרמני, אגם המלכים. אופציה- מפלי גולינג. האם יש מצב להוסיף לכאן גם את מצודת וורפן?? לינה בפלכאו.
נסחפתם. יותר מידי. הייתי מוותרת על אגם המלכים והולכת על מפלי גולינג או המצודה אחרי המכרה. וזהו.
לא הייתי במערת הקרח אבל מכל מה שקראתי זה לא אתר שהייתי מכניסה אליו פעוט בן 2.5. תשקלו להחליך בסיור בהאשלטט ואולי אגם גוזאו
אין מה להגיד
23.8 זלצבורג והלברון. האם לשלב עוד משהו?? לינה בפלכאו.
תלוי כמה אתם אוהבים ערים.
אצלנו זה לא תפס יום שלם אלא חצי יום בלבד.24.8 נסיעה לוינה... חשבנו בדרך לעצור באגם וולפגנג וסנט גילגן. האם אפשרי? רעיונות למשהו אחר או נוסף בדרך?
25-27.8 וינה, טיסה 27/8 בערב.
לגבי מגלשות ההרים למינהן - הן לא מתאימות לילד בן 2.5
-
טיול לאוסטריה- חוות דעת15.8- ממליץ על פארטנקלאם ליד גרמיש קצת יותר יפה מליוטש .מהחניה באתר יש כרכרות סוסים שאפשר לרכוב עליהם עד הכניסה למסלול ההליכה .הקלאם הזה מדהים ביופיו תחליף מצויין לליכטנשטיין קלאם שכנראה יהיה עדיין סגור בתקופה שתטיילו באיזור זלצבורג. אפשר לשלב ביום זה גם את המגלשות באימסט . לילדה הקטנה יש מתקני שעשועים באתר. בהתאם לזמן שישאר תחליטו אם לקפוץ גם למיטנוולד או להמשיך לסיפלד להצטיידות בסופר ולהתמקמות ולטייל במרכז הנחמד של העיירה הזו.
16.8- זה סבבה להכין רשימה של אטרקציות לביקור ביום אחד המציאות מראה שמספיקים הרבה פחות. אתם גם תינוקת קטנה וקשה לדעת איך היא תעמוד בנסיעות הארוכות שאתה מתכנן ביום הזה מפלי שטויבן וסולדן יכולים להספיק ליום זה ואפשר לחשוב על אקווה דום בתור אופציה אם יש זמן. צריך להיות מאוד אופטימי ומזליקי כדי לתפוס טיול בטירול ובאוסטריה בכלל ללא ימי גשם כך שאת אקווה דום אפשר לבנות על יום גשום.
19.8- אפשר להתחיל את היום בביקור בבית ההפוך לפני מפלי קרימל.
20.8- המגלשות, מכרה המלח ואגם המלכים יספיקו ליום זה . מפלים ראיתם כבר שתיים בטיול הזה ולא צריך להתנפל על מפל נוסף וכמובן שלא יהיה לכם זמן גם למצודת וורפן ביום זה אליה רצוי לעלות בשעות 11 או 15:00 כאשר יש את מופע הנשרים
22.8- בכניסה לגרוסגלוקנר יש את הפארק של הכל באירו . מומלץ להתחיל את היום קצת עם שעשועים לילדים. לאחר הגרוסגלוקנר ניתן לסיים במרחצאות המומלצות בבאד הופגסטיין.
24.8- אפשר בהחלט לעצור בסנקט גיליגן ולטפס שם על הרכבל לתצפית אחרונה על איזור האגמים.
המסלול שלכם בסדר גמור. לא חייבים להיות בכל האטרקציות בזלצבורג בטיול אחד וכמובן שיהיו לכם קצת ימי גשם בטיול הזה שקצת ידפקו לכם את התוכניות אבל אין ספק שתהנו היכן שלא תהיו.
לגבי המגלשות הרים בשביל בת השנתיים וחצי אני לא כל כך בטוח שזה בשבילה הילד שלי היה בן 4 כשגלש יחד איתי.אבל במגלשות באבטנאו ובאימסט וגם בפלאכו יש מתקני שעשועים בשבילה ואחד מההורים יכול להמתין ולשחק איתה .
-
טיול לאוסטריה- חוות דעתמוסיפה את השנקל שלי רק לזלצבורגלנד ווינה, כי בטירול עוד לא היינו:
20.8 מגלשות באד דורנברג, מכרה מלח בצד הגרמני, אגם המלכים. אופציה- מפלי גולינג. האם יש מצב להוסיף לכאן גם את מצודת וורפן?? לינה בפלכאו.
המגלשות בדורנברג קרובות מאוד למכרה המלח, הבעיה היא שלמכרה נהוג לסוע ביום גשום, ואז המגלשות נסגרות... זה מה שקרה לנו, אבל מן הסתם זה עניין של מזל. מומלץ (שלא לומר חובה..) להגיע מוקדם למכרה בבוקר כדי להמנע מתורים, ואז בפועל כל היום כמעט לפניכם ויש המון אופציות: ניתן לסוע משם לנקיק ליכטנשטיין (אם יהיה כבר פתוח - תבדקו!) ולסיים את היום בשופינג בסנקט יוהאן אים פונגאו - זה סוגר לך יום גשום.
לחילופין, אגם המלכים אכן נמצא בסביבה וגם המצודה בוורפן לא רחוקה ועל הדרך לפלכאו, אבל לא היינו בשניהם אז אין לי מה לומר עליהם.
יום מצויין, למרות שאני מסכימה עם איילת שכדאי לחשוב שוב על מערת הקרח. אנחנו היינו אמנם בזו שנחשבת "קשה" יותר בוורפן, אבל ילדי (הגדולים בהרבה משלך) סבלו הרבה יותר מהקור מאשר מן המאמץ שבטיפוס.
הגרוס (ביום יפה...) והמרחצאות, עם או בלי רכבת המכוניות - סוגר לך יום עמוס ומתיש, במיוחד אם תפתחו את הגרוס עם גן החיות האלפיני המומלץ ביותר לגילאי ילדייך (לא יודעת מתי יראו שוב איל עם קרניים פרוותיות נהדרות כל-כך מקרוב) ופארק "הכל ביורו". הגשר התלוי בגאסטיין נפלא בעיני, אבל לא נראה לי שתצליחו לדחוף גם אותו באותו יום.
23.8 זלצבורג והלברון. האם לשלב עוד משהו?? לינה בפלכאו
כמו שאיילת כתבה - זה תלוי. אנחנו העברנו בוקר גשום בזלצבורג במוזיאון הטבע והמדע (הנהדר שמומלץ לא רק כ"פתרון לגשם"), ובהמשך ארוחת צהריים טובה במסעדה, עליה למצודה ושיטוט במדרחוב סגרו לנו את היום יפה כך שהגענו להלברון לסיור של 7 בערב. אבל אם לא הולכים למוזיאון, לא בטוח שזלצבורג תמלא לכם יום שלם (ואולי כן... זה עניין אישי). אפשר גם לשוט בנהר (אותנו שיט כזה משעמם).
. 24.8 נסיעה לוינה... חשבנו בדרך לעצור באגם וולפגנג וסנט גילגן. האם אפשרי? רעיונות למשהו אחר או נוסף בדרך? 25-27.8 וינה, טיסה 27/8 בערב.
באגם וולפגנג לא היינו, אבל נשמע לי רעיון טוב לעבור שם בדרך לוינה. לחילופין, ניתן לעבור גם באגם גוסאו, ואולי אפילו עדיף - כי גוסאו א. מרהיב ו-ב. שונה מאגם וולפגנג ומאגם הלשטאט בכך שזה אגם שמוקף רק ע"י טבע בלי עיירה שיושבת על חופו, וזו חוויה שונה שחבל לפספס, לטעמי.
וינה - עיר מדהימה בה היינו בעבר בלי הילדים. ארמון שונברון חובה, ולוקח כחצי יום (או אפילו יותר אם תלכו גם לגן החיות).
תהנו!
-
טיול לאוסטריה- חוות דעתתודה לכולם!
בתקווה לימים שקטים...