ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התרופה דוקסילין

פורום בריאות
    1
    7
    3532
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

הי דר האם למישהו שיש עליה באנזים GGT של הכבד יש בעיה עם לקיחת דוקסילין?
      לאחרונה עשיתי בדיקות תפקודי כבד והכל תקין חוץ מ-GGT שיצא באזור ה-150.
      עשיתי אולטרסאונד ועוד בדיקות של אנזימים ואחרות והכל יצא תקין והרופא אמר לי שזה כלום ולחזור לביקורת עוד כחצי שנה כשאני חוזר מהטיול.
      האם יש בעיה לקחת דוקסילין כשרק אנזים זה גבוה?
      אני נוסע לצפון הודו כולל דלהי,וארנסי,ורג`סטאן ולא רוצה להימנע מטיפול מונע.
      שמעתי שהתרופה נספגת בכבד.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

התרופה דוקסילין:Re
        עלולה באמת להיות בעיה,חשוב במקרה זה לעקוב אחרי תפקודי כבד
        במהלך הטיול או לבחור אופציה של טיפול חרום.מתי אתה נוסע?
        האם נבדקו גם תפקודי קרישה ,אם PTT תקין זה מאד מרגיע
        בבNew Delhi בה האקלים ממוזג יותר הסיכון לחלות במלריה עונתי כאשר החודשים המסוכנים הם
        יולי- נובמבר עם שיא בחודש ספטמבר.
        הסיכון בערים נמוך יותר
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

הכל תקין.כולל PTT(בבדיקה שעשיתי היה כתוב PT.זה אותו דבר?).כולל אלקליין פוספאט שיצא תקין.עשיתי המון המון בדיקות דם כימיות,דם,קרישה וכו` והכל תקין חוץ מ-GGT.
          הייתה עליה ב-AST ו-ALT ו-CPK לאחר אימון ובבדיקה חוזרת לאחר כחודש ללא אימון גופני הם ירדו שוב לנורמה(כולם)חוץ מ-GGT שנשאר גבוה.
          GGT יצא גבוה ב-4 בדיקות שונות בחצי השנה האחרונה אבל חוץ מזה הכל תקין.הייתי במרפאת כבד ואמרו שאין סיכוי למחלת כבד ואולי סיכוי קטן לכבד שומני(יש לי עודף משקל קל)אבל באולטרסאונד לא יצא שום ממצא גם לכבד שומני והכל יצא בו תקין.
          לא שאלתי אותם על דוקסילין.
          אני נוסע באפריל לצפון הודו(מתחיל בפברואר בנפאל)כולל דלהי,וארנסי ורג`סטאן ואחכ לתאילנד(כל המדינה).
          אופי טיול תרמילאי הכולל כפרים וערים
          לא מעוניין לוותר על טיפול מונע למלריה ואין לי כסף למלרון.
          מהי המלצתך דר?אציין שאני בן 22.
          דבר אחרון קיבלתי במהלך שירותי הצבאי(חובש) 2 זריקות של הפטיטיס B ביולי 03 ו-2 זריקות בספטמבר 05.(סהכ 4 זריקות באזור השנתיים.זה יכול להעלות GGT?).יצא לי נוגדנים מעל 1000.
          הפטיטיס A קיבלתי 2 זריקות במרווח של שנתיים וחצי(אחת במרץ 03 ואחת בספטמבר 05).
          אודה לתשובתך דר.
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

תעשה בדיקות חוזרות בפברואר,לפעמים ישנה עליה בCPK לאחר פעילות גופנית מאומצת ואז חשוב לשים לב לצבע השתן במידה והוא מאד כהה יש לפנות שנית לרופא.
            ישנם פרסומים מועטים על נזק לכבד עקב התרופה לכן כדאי לעקוב אחרי בדיקות דם במהלך הטיול.קיימות מרפאות פרטיות ברמה גבוה .רצוי גם להביא ערכת חרום של מלרון.חשוב שיהיה ביטוח רפואי המכסה על בעיה קיימת,בשביל שהדבר לא יעלה מאד את מחיר הביטוח רצוי להראות להם את תוצאות בדיקת כבד במרפאה מקצועית הם בודאי הכי מוסמכים בנושא
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

דר אבל הייתי אצל רופא המשפחה ורופא כבד(גסטרואנטרולוג או משהו כזה)ושניהם אמרו שאין צורך להילחץ כי זה רק GGT ולא ALT או AST ושבוודאות אין נזק מיידי לכבד(אמרו אולי התחלה של כבד שומני ולזה לוקח הרבה מאוד שנים להתפתח).הרופא במרפאת כבד אמר לבוא לביקורת בפברואר ואז כשאני חוזר רק.האם לדעתך עדיין יש צורך לעשות בדיקות במהלך הטיול?גם אם הבריאות שלי תקינה?כי אני לא ממש סומך על הרופאים בהודו גם אם זו מרפאה מקצועית.כמובן שאם אין ברירה ונפצעים/חולים אלך אליהם.
              ודבר שני לא ענית לי בסוף מהי המלצתך הכללית-דוקסילין או לריאם?או שרק טיפול תרופתי עם מלרון בלי טיפול מונע?
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

אליהו שלום
                במסגרת הפורום אינני יכולה לתת המלצות,בעיקר כאשר חסרים פרטים על הטיול:אופי,משך,אזורים
                רק מידע
                לריאם:למי שלא מפתח תופעות לוואי זו התרופה הכי נוחה והכי מוכרת יש נסיון של נטילת טיפול מונע זה במשך שנים ללא כל נזק.יש לך מספיק זמן לבדוק את התגובות שלך במידה ותתחיל לטול את התרופה 3 שבועות לפני הטיסה.
                דוקסילין עד לא מזמן הייתה המלצה לא להשתמש בתרופה מעל ל3 חודשים,היום חוסרה ההגבלה זו ראה CDC
                מומלץ לעקוב בכל מקרה פעם ב6 חודשים על תפקודי כבד.
                בשימוש ממושך
                בהודו ישנן מרפאות פרטיות מעולות ואפילו קיימת תיירות בריאותיתאנשים נוסעים לשם לעבור ניתוחים ומרפאות ציבוריות מחוסרות אמצעים בסיסיים.
                חשוב מאד להקפיד לקחת את הדוקסילין אחרי אוכל לשתות לפחות כוס מים ולא לשכב שעה ,התרופה עלולה לגרום לרגישות לשמש ויש לה אינטראקציות עם תרופות שונות.
                טיפול חרום :זו אופציה רק אם לא יכולים להגיע מספיק מהר לרופא.
                הסיכון לחלות במלריה הוא 1/250 איש על חודש טיול.ישנם אנשים הנעקצים יותר מאחרים.התחלואה קשורה במונסונים כאשר מתרבים מאד היתושים המעבירים את המחלה.
                בדלהי הסיכון עונתי יותר כפי שכבר כתבתי לך.הסיכון לתייר המתגורר בעיר בתנאים טובים אינו גבוה,
                http://www.cdc.gov/travel/malariadrugs2.htm
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה דר.
                  בכל מקרה בקשר ללריאם/דוקסילין הרופא במרפאת למטייל אמר לי שבגלל שה-GGT גבוה ולא יודעים מזה בוודאות(הרוב סוברים שכלום אבל תמיד יש סיכוי שיש משהו)הוא המליץ לא לקחת טיפול מונע אלא רק תרופתי.
                  הוא עוד הוסיף שאם כבר החלטתי לקחת טיפול מונע עדיף דוקסילין כי גם לריאם פוגע בכבד יותר גרוע מדוקסילין.
                  זה נכון?
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון