טיול בסצ'ואן - התייעצות
-
שלום,
אנחנו (אני וזוגתי) נוסעים בספטמבר ל-4 שבועות בסין. במסגרת הטיול תכננו טיול בסצ'ואן של כ-8 ימים. הזמנו כבר טיסה לצ'נגדו מליג'יאנג (טיסה שמגיעה בערב). לאחר מכן אנחנו עושים את הלילה בצ'נגדו ואז נוסעים ללשאן ואמיישן (2 לילות), חוזרים לצ'נגדו ל-3 לילות נוספים, ואז התוכנית היא לנסוע לג'וזייגו (יום נסיעה, יום טיול ויום טיסה ל-Xian). לגבי החלק של ג'וזייגו יש לנו קצת חרטות מכיוון שהוא כרוך גם באוטובוס של 10 שעות, וגם מכיוון שלפי מה שכתוב באינטרנט האתר מוצף במבקרים. מתוך היכרות עצמית החלטנו לבדוק חלופות שאולי יותר נהנה מהן.
חשבנו אולי להחליף את ג'וזייגו בשני לילות בצ'ונגצ'ינג, ורצינו לקבל חוות דעת ואולי גם הצעות לחלופות אחרות באיזור סצ'ואן (כאשר בסופו של דבר נצטרך לעלות על מטוס להמשך הטיול ב-Xian).
תודה,
נועם
-
טיול בסצ'ואן - התייעצותצ'ונגצ'ינג היא אחת הערים המדליקות בסין לדעתי, אבל אין חובה לסטות עד אליה אם מוותרים על ג'יוג'איגואו.
יש סביב צ'נגדו אינספור מקומות שעדיין לא במסלול שלכם, כמו הר Qingcheng ויערות הבמבוק והעיירות העתיקות של דרום מזרח המחוז.
לגיחות טיפה יותר ארוכות אפשר לשקול סיבוב קטנטן למערב (דאנבה והר ארבע העלמות, אזורי נוף ששמים את ג'יוג'איגואו בכיס הקטן) או לעלות לשיאן במסלול חלופי ולא כל כך מתויר דרך העיירה העתיקה לאנגג'ונג (Langzhong) שבצפון מזרח סצ'ואן.
-
טיול בסצ'ואן - התייעצותנסעתי לצ'ונגצ'ינג בעיקר כדי לצאת לשיט 3-4 ימים על נהר היאנגצה, המפגיש בין 3 נהרות גדולים. זה שיט לא זול.
התאכסנתי בעיר העתיקה שנמצאת בצ'ונגצ'ינג, על גדות הנהר.
בגלל החום הכבד באוגוסט החלטתי לקצר את השיט ביום, אבל בספטמבר אמור להיות פחות חם.
על Qingcheng הייתי מוותר.
מצטרף להמלצה על איזור Danba וכמובן הטרק.
הטרק מופיע בגוגל גם בשמות האלה - 4 sisters או 4 girls
או בקישור הזה
לא יודע אם זה "שם בכיס הקטן" את ג'יוזאיגואו.. אלו מקומות שונים עם אופי טיול שונה.
עניין של טעם.
דבר אחרון, אל תשכחו שיש בסין את החג הלאומי בתחילת אוקטובר, כלומר יהיה עומס לקראת סוף ספטמבר בתחבורה ציבורית, אכסניות, שמורות טבע וכו'.
-
טיול בסצ'ואן - התייעצותנתחיל מהסוף - כן, אני מודע לחג הלאומי (שחופף לרוב התקופה בסצ'ואן), ולכן את כל הלינה והטיסות אנחנו מזמינים מראש. למעשה הרוב כבר מוזמן. אני מקווה שזה לא ידפוק לנו רכבות, אבל גם עם זה נסתדר ונשתדל להזמין מראש.
האיזור של Danba בהחלט נשמע מעניין, אבל שימו לב שיש לנו בסך הכל 3 ימים שמתחילים מצ'נגדו וצריכים להסתיים בשדה תעופה שיש ממנו טיסה ל-Xian. ראיתי בחיפוש שהאוטובוס ל-Danba לוקח יום שלם, ככה שבעצם נותר לנו רק יום אחד להסתובב שם.
לגבי יערות הבמבוק, ראיתי שאולי יותר הגיוני להגיע לשם אחרי אמיישן? ואז לשנות לגמרי את המסלול (צ'נגדו->לשאן\אמיישן->Yibin->שדה תעופה בצ'נגדו\צ'ונגקינג). לגבי עיירות עתיקות, יש משהו ספציפי? היה עוזר לי שם או שניים שאפשר להריץ בגוגל ולבדוק איך מגיעים.
היתרונות של החלפה לצ'ונג'צינג מבחינתי (אני משכנע את עצמי) זה שאפשר להגיע לשם ברכבת של שעתיים ושיש שם שדה תעופה נגיש, ככה שיש לנו כמעט 3 ימים מלאים להסתובב שם. אגב, ראיתי שיש כמה אתרי טבע ליד צ'ונגצ'ינג. משהו מהם מומלץ לדעתכם לטיול חד יומי?
-
טיול בסצ'ואן - התייעצותסביב צ'ונגצ'ינג:
עיירות עתיקות: Pianyan, Laitan ו-Zhongshan.
טבע: Simianshan - אזור יפהפה. העיירה Zhongshan נמצאת בדרך משם לצ'ונגצ'ינג וזה יופי של טיול של יומיים מחוץ לצ'ונגצ'ינג.
המערות של Dazu המאוד מרשימות יכולות להיות עצירה מעולה בין צ'נגדו לצ'ונגצ'ינג. לדעתי זה מקום מרתק, אבל צריך להתעניין מינימלית בהיסטוריה סינית ואמנות בודהיסטית כדי ליהנות מהן.
וכאמור, רק בצ'ונגצ'ינג עצמה אפשר להסתובב יומיים שלושה בלי להשתעמם. אין שם אטרקציות מיוחדות ורוב המטיילים רק עוברים בה בדרך לשיט ביאנגצוה, אבל העיר עצמה וסביבתה (ראה לעיל) הרבה יותר מעניינות מהשיט הזה.
דרום מזרח סצ'ואן - רעיון טוב להמשיך ל-Yibin ישירות מלשאן או מאמיי שאן במקום לחזור לצ'נגדו. חוץ מיערות הבמבוק, העיירה העתיקה הקרובה ביותר ל-Yibin היא Lizhuang. העיירות Yaoba (ועוד יותר Fubao) יפהפיות, אבל מרוחקות מזרחה משם, יותר קרוב לערים Luzhou ו-Hejiang.
ואם כבר אתה מגיע עד Yibin, אל תפספס 宜宾燃面 - מנת האטריות הכי טובה של סצ'ואן ואחת הטובות במטבח הסיני בכלל.
-
טיול בסצ'ואן - התייעצותאוקיי. נראה לי שבגדול יש שתי אופציות עיקריות ועכשיו פשוט צריך לחקור ולהחליט מה אנחנו מעדיפים.
תודה רבה על העזרה.