תאילנד בספטמבר אוקטובר
-
היי,
אני מתכננת לנסוע ב - 8.9 לתאילנד למשך חודש
רציתי לדעת מבחינת מזג אוויר באיזה איים כדאי לתחיל קוסמוי, קופנגן, קו- טאו או פוקט וריילי ביץ'? מבחינת מזג אוויר?
יש לנו חודש ואנחנו רוצים להיות רק באיים או אולי שבוע וחצי קמבודיה, אשמח להמלצות גם בעניין הזה
תודה רבה, גיל
-
תאילנד בספטמבר אוקטוברעדיין מדובר בעונה הגשומה. יש לא מעט גשם והרבה תלוי במזל. בכל מקרה, אזור קו-סמוי, מבחינה סטטיסטית, גשום הרבה פחות מפוקט.
מבחינת האזור, הייתי מציע לכם להיות בקו- סמוי ולשלב את קו פנגאן שמתאים מאוד לצעירים וקרוב מאוד לסמוי. הים בסמוי נוח הרבה יותר ואני ממליץ להוסיף את קו- טאו, מקום קסום ומומלץ לצלילות ושנורקלינג.
הצד השני הוא פוקט. את מדברת על ריילי ביץ' שהוא חוף בקראבי (קראבי אינו אי אלא חלק מהיבשת). הייתי מציע דווקא להיות בחוף AAO NANG יותר מאשר בריילי ביץ'.
ריילי הוא חוף מבודד שההגעה אליו באמצעות LONG TAIL BOAT. לוקח 10 דקות להגיע אבל מזג האוויר יכול לשבש את המעבר. בבקרים הגיאות בשיאה והים סוער ולכן, אם תקחו סירה, תגיעו רטובים לגמרי ותרדו בריילי כשהמים בגובה מטר.
קראבי מקסימה, הרבה מקומות לבלות. אפשר להגיע משם בקלות לקו פי פי ואם הים יהיה רגוע, הייתי מציע לכם להגיע לקו יאו יאי אם אתם רוצים בטן גב באי מקסים.
בהצלחה,
אלי