יהיה טיול לספרד?
-
גמר המונדיאללקחנו מטרו בחזרה למלון שלנו. עומר ביקש לשחות בבריכה של המלון והוא גילה שהמים קרים מדי.
הלכנו לחדר לראות את גמר המונדיאל וכולם נרדמו אחרי עשר דקות משחק בערך.
(לפני המונדיאל חשבנו שלספרד יש סיכוי להגיע לגמר ואז נראה אותו עם כולם בכיכר. למעשה הפעם נבחרת ספרד הודחה כבר בשלב הבתים)
-
גמר המונדיאלמאזור האוכל פינו אותנו לדרך שמובילה לאחד הגייטים. בצדדים יש פתחים שמובילים למדרגות שיורדות למטה. אנשי הביטחון ביקשו להיכנס ולרדת למטה, אבל כולם, כמו ישראלים טובים נעמדו בכניסה...
וכדי לסיים בטעם טוב אני מצרפת כמה מקרונים משלנו...
דנה
-
רחוב גארסיההי אלעד. כמו בכל סיפורי העבר שלך יש איזו 'מנהרה' עם קרן אור בסופה. אני ממתין לכל החוויות 'המיוחדות' שלכם. (כי אחרת זה לא יהיה סיפור 'שלך')
ובנוגע לדלת השירותים 'המיוחדת': כבר נתקלתי בתא שירותים עשוי זכוכית חד כיוונית. מי שיושב בפנים על האסלה, רואה את מה שנעשה ברחוב סביבו (כולל נשים שבאות להתאפר ולהסתרק מול 'המראה החינמית' שהעירייה העמידה עבורן) והמשתמש בפנים מרגיש חשוף לגמרי וקשה להתגבר על ההרגשה שבעצם אי אפשר לראות מה קורה בפנים. זו 'הרגשה' מעניינת.
-
רחוב גארסיהאפילו מצאתי פוסט ביו-טיוב שמראה דוגמא שכזאת.
מכוון שאני חלש בהעלאת קטעי יו-טוב לאתר, פשוט חפשו כותרת זו:
-
רחוב גארסיהדנה - אז גם אתם לא הצלחתם להגיע למרתפים של הטרמינל. זה יותר כסת"ח מאשר נוהל רציני.
חבילה כזאת גדולה של מקרונים עולה כמו התקציב היומי לאוכל!!
צפריר - הדלת היא לא מראה חד כיוונית. הוא שקופה לגמרי ורק אחרי שנועלים את הדלת, היא נהיית אטומה.
-
חידת שירמזמן לא היתה לנו חידה עם שיר:
הנהג המרוקאי בברצלונה השמיע לנו קאבר של אייל לגולן ללהיט של ג'ו עמר.
בניחוש אחד: איזה שיר?
-
הקדמה -
הקדמהשכחתי להודות:
ליונית
ללי ולמיקי על ההמלצות למדריד.
לרנצ'י על ההמלצה על גרניקה שחלקנו ראה אותה אפילו פעמיים
לרחל שתמונה שפירסמה פה פעם של סגוביה גרמה לנו לעשות מעקף ולבקר בעיר הזאת.
לדור ולאיריס
לפני הטיול קראנו את המדריך האולטימטיבי ליעד: אסטריקס בספרד.
היה מוטיב אחד בסיפור שחזר על עצמו כמה פעמים ולא הבנתי אותו: ילד ספרדי קטן שעוצר את הנשימה שלו.
ועוד משהו: קרב בין סירות בדרך לספרד
-
יום השניקמנו והלכנו לאכול ארוחת בוקר בסטארבקס מול קאזה מילה.
תמיד משעשע אותו לראות איך הם כותבים את השם שלנו על הכוסות של ההזמנות שלנו.
הסיבה העיקרית שבחרנו את המלון הזה דווקא היא שממול לו יש תחנת השכרת רכב של אוויס
הלכנו לקחת הפולקסווגן טוראן שלנו לשבועיים הקרובים. העמסנו אותה בציוד שלנו ויצאנו לדרך לפירנאים.
רגע, קודם עצרנו במעדניה הכשרה: איסמר כשר וקנינו אוכל לארוחת צהריים. בגאטים, נקניק וחומוס.
התמונה של המונטסראט לרחל:
-
יום השניאחרי נסיעה די ארוכה הגענו לחניה של הקניון מונטרביי
בחניון של הקניון יש שלושה שולחנות קק"ל וכולם תפוסים על ידי ישראלים שבאו לשם בטיול מאורגן.
-
קניון מונטרבייבסוף הקניון יש סכר לייצור חשמל שיוצר את האגם היפה בתמונות האלה. הנהר במקום מהווה גבול בין קטלוניה לארגון לכן בתיאורים של המקום כתוב: השביל עובר בקטלוניה ואתם נהנים מהנוף של אראגון. המשפט הזה לא מרגש כי אלו בסך הכל שני מחוזות של ספרד. אולי עוד שנה שנתיים, כשקטלוניה תיפרד מספרד, תהיה יותר התרגשות מהמשפט הזה.
אחרי ארוחת הצהריים, החלפנו כמה מילים עם הישראלים. הם המליצו לנו לא ללכת עד הסוף ממש. לא לרדת את הירידה האחרונה. זו היתה המלצה קצת מיותרת עם המצב של עומר והאצבע שלו.
היה לו ממש קשה ללכת ומדי פעם סחבתי אותו על הגב.
-
קניון מונטרבייאפשר לקחת קיאק ולשוט איתו עד לקצה המסלול ולחזור ברגל. איך הקיאקים חוזרים לנקודת ההתחלה? ככה:
-
קניון מונטרבייבאמצע הדרך צריך לעבור גשר תלוי.
ילדי המקום יורדים בשביל מתחת לגשר וקופצים למים.
קצת זמן אחרי הגשר, לעומר נגמר הכח. קצת נחנו וחזרנו אחורה. היינו ממש קרובים לקניון עצמו. בתיאור של הקניון כתוב :Verical landscape כי הוא שני צוקים בגובה מאות מטרים קרובים מאוד אחד לשני.
מקום מיוחד. מי שמחפש מה לעשות בדרך לפירנאים, מומלץ לעצור שם.
-
קניון מונטרבייטיפ-טיפה באיחור אך מקוה שאלגנטי.
לא ידעתי שאתם נוסעים שוב לפירנאים.
גם אני בהרגשה שלו הייתי נוסעת עכשו זה היה טיול שונה.
הנה דוגמא-בסכר היינו,את האגם ראינו אך לא ידענו על קיומו של הקניון.
מחכה להמשך ,לסיפורים,לתמונות .בקיצור-הכל
דבורה
-
קניון מונטרבייאלעד, התמונות מרהיבות!
אני רואה שאף אחד לא פתר את החידה: איזה שיר של ג'ו עמר בביצוע אייל גולן שמעתם במונית. אולי שיר השיכור?
נהנית מכל רגע

מירה
-
קניון מונטרביימירה
שיר של ג'ו עמר, ששר אייל גולן שקשור מאוד לעיר שהיינו בה.
בהצלחה
-
קניון מונטרביידבורה
תודה שהצטרפת.
אם ירצה השם, יהיה לנו גם טיול רביעי בפירנאים. עוד לא היינו בפירנאים הצרפתיים ולא בפארק אורדסה.
על הקניון הזה לא היה מידע בעברית, מצאתי אותו בחיפושים בגוגל מאפס. גם באנגלית יש בקושי מידע עליו. האמת שלא הגענו לקניון עצמו, הגענו רק לתצפית עליו.
אלעד
-
קניון מונטרבייהיציאה מהקניון זה בכביש צר ושחוק. מה שהיינו קוראים "מנדטורי". אחרי זה עולים על דרך יותר רחבה לכיוון צפון (n-230). עצרנו לקניות בסופר בעיירה El Pont de Suert. אחרי זה עלינו על כביש N-260 המפורסם. כביש צר ומפותל להפליא שחוצה את רכס הפירנאים ממזרח למערב.
בשעה תשע וחצי בערב הגענו למקום הלינה הבא שלנו. Apartamentos Linsoles
שעת בין הערביים, והמלון שלנו סגור. השער נעול ואין אף אחד בקבלה.
אם יש כזאת.
בדקנו בהזמנה ולא היה כתוב כלום על Reception hours או Late check in.
-
Apartamentos Linsolesלינסולס בכלל זו שכונה של דירות נופש. אז השכונה די נטושה בחודש יולי. אולי בסופי שבוע היא יותר מלאה. זה לא כפר ספרדי אמיתי. (כמו שכונת ממילא בירושלים)
התקשרנו לטלפון של הדירות האלה. עונה לי משהיא בשם מריה. היא ישר ידעה שאני אלעד. שאלתי אותה אם היא מדברת אנגלית. היא אמרה לי Una momento וסגרה את הטלפון.
אחרי שתיים, שלוש דקות הטלפון שלי מצלצל ומישהי אומרת לי ten minutes וסוגרת.
טוב, אנחנו מחכים. אחרי כמה דקות יורדת משהיא מטרמפ בכביש הראשי ובאה אלינו. היא וויולטה והיא השניה שדיברה איתי. בניגוד למריה, היא יודעת קצת אנגלית.
היא הראתה לנו איך להכנס למתחם. נתנה לנו מפתח לדירה שלנו. הראתה לנו את הבריכה. שוב הראתה לנו איך להכנס למתחם (דרך החניה) כי שכחנו כבר את ההסבר מהפעם הראשונה.
היא אמרה שהם נמצאות עד שתיים עשרה בבוקר בקבלה בכניסה. שאלה אותנו שוב אם יש לנו עוד שאלות והתנצלה שהיא צריכה לחזור לארוחת הערב.
-
Apartamentos Linsolesלא נעים להגיע למלון סגור...
והשיר, כמובן: הו, ברצלונה, ברצלונה! (לא ידעתי ששיש ביצוע של איל גולן לשירי ג'ו עמר..)
מירה