ברילוצ'ה
-
הי חברים,
מתכננים טיול בספמבר, מאוד רוצים להגיע גם לברילוצ'ה (מתחילים מולפראיסו , צ'ילה) אבל מתלבטים בשל מזג אויר...נשמח לדעה בנושא
-
ברילוצ'הספטמבר בפטגוניה זה סוף החורף. עדיין יש סיכוי לשלג אם כי נמוך. בלילה הטמפרטורות יכולות להיות סביב ה-0. מפריע לכם קצת קור? אם לא - לכו על זה.
אני אישית מאוד אוהב לטייל בסוף החורף, לטעמי זו התקופה הכי כיפית. אין כמו נוף מושלג. ברילוצ'ה מתויירת גם בחורף בגלל תיירות הסקי.
-
ברילוצ'המסכים לגמרי - זה ממש יעד שמתאים גם בסוף החורף. יתכן שחלק ממסלולי ההליכה בהרים מסביב יהיו סגורים אבל מעבר לזה צפוי להיות לכם מדהים
-
ברילוצ'המעולה, תודה רבה!
באותו הענין,מה ההמלצה לגבי פוקון? אנחנו מתלבטים האם בדרך מסנטיאגו לברילוצ'ה לעצור בפוקון או לא...(מבחינת מזג אויר ורלוונטיות לעצור שם)
-
ברילוצ'האני אישית מאוד אהבתי את פוקון, ולדעתי לפחות עצירה של לילה (אם לא יותר) בהחלט כדאי לעשות
-
ברילוצ'האוקי,
ומבחינת התניידות- מולפראיסו (משם אנחנו מגיעים), לפוקון ומשם לברילוצ'ה- באוטובוסים או שישנה דרך סבירה לעשות את זה עם רכב שכור? (אנחנו מאוד אוהבים לטייל עם רכב)...
-
ברילוצ'הבהחלט אפשרי עם רכב, אבל זה שווה את זה אם יש לכם את הזמן כיוון שמדובר בנסיעה רצופה של כ- 8 שעות. אם אתם קצרים בזמן עדיף לעשות את זה בנסיעות לילה באוטובוס ואז את הימים עצמם להשאיר לטיול רכב באיזור האגמים שהוא בכל זאת מעניין יותר.
אופציה טובה לדעתי יכולה להיות טיסה/אוטובוס לפוארטו מונט (שהיא עיר חביבה וגדולה יחסית שבה יהיה לך קל הרבה יותר להשכיר רכב) ואז ממנה לפוקון - סן מרטין דה לוס אנדס - בארילוצ'ה - אוסורנו וחזרה לפוארטו מונט (כולל עצירה בפוארטו ואראס המקסימה)
-
ברילוצ'ההי,
אכן הצעה מעניינת מאוד, אולם יש לי שתי הסתייגויות ממנה-
1- אנחנו ממשיכים מברילוצ'ה לכיוון בואנוס ואיגוואסו, לכן אני מחפש אופציה שתאפשר לי לקחת רכב בצ'ילה ולהחזיר בארגנטינה (עד כה ללא הצלחה יתרה במציאת סוכנות שתאפשר זאת...?)
2- מזג האויר מעט מטריד אותו ככל שמדרימים.
המלצות..?
-
ברילוצ'המזג האוויר הוא בעיקר עניין של מזל ותזמון...
לגבי השכרה בצ'ילה והחזרה בארגנטינה, למיטב ידיעתי זה מאוד מאוד בעייתי ובכלל לא בטוח שזה קיים. אם אתם לא מוצאים שירות כזה האופציה היחידה היא אולי למצוא מטיילים שיקחו מכם את הרכב בבארילוצ'ה ויסעו איתו לצ'ילה. בכל מקרה, קחו בחשבון שיבקשו מכם פרמייה משמעותית כדי להשאיר את הרכב שלא ביעדו המקורי (למרבה הצער זה לא כמו באירופה). מעבר לזה, שימו לב להדגיש לחברת ההשכרה שאתם רוצים לחצות את הגבול עם הרכב, כיוון שלא כל רכב יכול והוא צריך להיות מצויד עם אישור מתאים.
ואם לא מצאתם, אז זה לא סוף העולם להשאיר את האוטו בצ'ילה ולטוס/אוטובוס לבואנוס. זה לא שאתם גם מפספסים יותר מדי בדרך באופן שמצדיק נהיגה כל כך ארוכה ומתישה
-
ברילוצ'האוקי, גם זו אופציה.
בהינתן שאנחנו הולכים על הכיוון הזה, כמה שאלות-
1- האם בפוארטו מונט יש שד"הת ממנו ניתן לטוס לבואנוס?(או לחלופין, אוטובוס לילה)
2- האם הנסיעה מברילוצ'ה בחזרה לפוארטו מונט היא באותה הדרך של ההלוך, או שישנו מסלול מעגלי?(בגוגל מפס הוא מראה שזה הלוך חזור)
-
ברילוצ'ההמסלול המעגלי הוא פוארטו מונט - בארילוצ'ה - סן מרטין דה לוס אנדס - פוקון - פוארטו מונט.
לגבי אוטובוס, למיטב ידיעתי האפשרות הישירה היחידה היא מבארילוצ'ה. לגבי טיסה, צריך פשוט לבדוק באתרי הזמנת טיסות, אני מניח שהאופציה הסבירה תהיה טיסה פנימית לסטיאגו ומשם לבואנוס