מסלול בהודו
-
שלום לכולם,
באמצע ספטמבר אנחנו נוסעים ל-25 יום בצפון הודו. אנחנו מנסים לבנות מסלול ויש כל כך הרבה שאנחנו רוצים לראות וקשה לנו להחליט..
המקומות שבהם בטוח אנחנו רוצים להיות הם פרווטי, ספיטי, קינור, אגרה ווראנסי/רישיקש. אולי גם דרהמסלה..
איך לדעתכם כדאי לארגן את הסדר? ראינו שרוב המסלולים לספיטי וקינור הם של 12 יום, האם אפשר לקצר זאת? כמה זמן להערכתם ייקח לעשות מסלול של 2 כפרים נבחרים בכל עמק?
המון תודה בינתיים
-
מסלול בהודואהלן,
קצת צפוף... או שתוותרו על קיהנור וספיטי, ואם לא, על אזורים אחרים.
קיהנור + ספיטי זה סיבוב לא קצר, המינימום (בריצה מטורפת) הוא 8 ימים.
טיול מהנה,
-
מסלול בהודותודה!
במידה ואנחנו לא מוותרים על ספיטי וקינור, מהיכן כדאי להתחיל? לנסוע למנאלי ומשם לספיטי? או קודם לדילמה ואז קינור? או בכלל להתחיל מפרווטי?
תודה!!
-
מסלול בהודואם אתם מתכוונים לשכור רכב - משימלה יותר זול.
אם אתם מתכונים לתחבורה ציבורית - לא משנה.
אם אתם רוצים לחבור לאחרים ולנוע או לשכור רכב בקבוצה - מנאלי.
מפארוואטי אין דרך ממונעת לספיטי.
-
מסלול בהודומצטרף לדבריו של רוני ומוסיף, שאם אתם רוצים להגיע לספיטי, אז תעשו מוקדם ככל האפשר (גם כך אתם על הקשקש).
טיול מהנה,
-
מסלול בהודותודה לכולם

בעצתכם נתחיל ממנאלי וספיטי ומשם נרד דרומה..
שוב תודה רבה!!!
-
מסלול בהודואם אתם מתחילים ממנאלי אז כדאי לבקר בפרווטי (בהנחה שאתם רוצים לבקר שם) לפני שאתם עולים לספיטי. כך תחסכו נסיעות בהמשך.
-
מסלול בהודוהי
לא הסברתם לפי מה בחרתם את המקומות המדוברים ,
נדמה לי שהעובדה שאתם מגיעים באמצע ספטמבר מקנה לכם יתרון דווקא בכל הנוגע למקומות שעד תחילת ספטמבר סופגים הרבה גשמי מונסון , ואז זה כמעט נפסק ... ( לא בהכרח )
במגמת הירידה מהצפון דרומה , יש הגיון להמשיך מספיטי קינור אחרי מנוחה קלה אולי באולד מנאלי , ולקחת ג'יפ- מונית לפארוואטי - לנו זה לקח כחצי יום בערך של נסיעה עם הרבה נוף... הדרך מעמק קולו אל תוך פרוואטי - ולטייל בטבע בלב העמק - קאלגה - פולגה - טוש ... שווה להשקיע ולהגיע אפילו לקצת .
לפי הלו"ז שרשמתם יתכן שכדאי לדחות את ווראנסי לביקור הבא , אם בא לכם לשהות ליד הגנגס , ורישיקש מרגישה לכם "מערבית" מדי ... אפשר לדלג בנסיעה קצרה להארידוואר - ולראות המונים המונים שמגיעים לעיר הקדושה להם + טכסי הפוג'ה על הגנגס בערב ,
יש לכם אפשרות להיכנס לאתר שמסביר קצת על המרחקים בין המקומות נקרא MAPMYINDIA , ויש בטח עוד כמה...
בהצלחה
-
מסלול בהודוינון תודה על התגובה..
בשבילי זו פעם שניה בהודו ובשביל בן זוגי פעם ראשונה, ולכן ניסינו לשלב מקומות שיהיו חדשים לי (ספיטי וקינור) ומקומות שהוא רוצה לראות (פרווטי). לווראנסי אני חולמת להגיע כבר מהפעם הקודמת וממש מקווה שייצא לי בטיול הקרוב..
אם צריך לבחור על מה לוותר, מה היית בוחר? דרהמסלה או קינור?
תודה
-
מסלול בהודו מה עדיף ספיטי קינור או דהרמסאלה ....הי
שאלת מה עדיף - ספיטי קינור או דהרמסאלה ... מדובר בעיקר בטעם האישי שלכם , התשובה אינה זהה בין המטיילים , אני ב
נראה שקצת קשה להשוות , שני סגנונות שונים
בספיטי קינור לא הייתי ( הבת שלי היתה) , מסלול של צירים הררים תלולים , מעברי פאס ונוף ירח שמזכיר בחלקו את עמק ההינדוס ,נדמה לי שמתאים לכאלה שזמנם בידם , ואולי בגלל שיש לכם רק כחודש , תידחו את זה לטיול הבא
או לוותר על משהו אחר ...דהרמסאלה ומקלוד גאנג' בעיני היו חוויה מהממת , בין השאר בגלל הנוכחות של המון בודהיסטים - טיבטים הנמצאים בקרבה למרכז בו שוכנת הממשלה הגולה ובראשה הדלאי לאמה ... ילדים /נערים שברחו מטיבט עם סיפור חייםשלקוח מסרט , יש שם גם כאלה , ויש מפגשים בין מטיילים לחבורות האלה -
יער קטן ויפה מחבר בין מקלוד גאנג' לדהרמקוט , והאיזור מלא במסלולי טיול למי שבא לו , או לשטייל בשווקים , מסעדות מקומיות עם אוכל פשוט ובריא כמו יוגורט עם פירות , מרקים משובחים
טוק-פה , טאנ-טוק ... ועוד , מחמליץ אם יש לכם קצת זמן לנסות ולגלוש באתרים
בנוגעל דלאי לאמה פרסמתי ממש עכשיו אתר שלו ,ויש את הסרט התיעודי שווהצפיה- 10 שאלות לדלאי לאמה

רישיקש והגסט האוסים שנמצאים בצד השני של הגשר (לאקשמן-ג'ולה ), הזכירו לי ממש גן עדן , אבל שמעתי כבר דיעות אחרות ... אז הייתי ממליץ להתייעץ עם כמה מטיילים ,ולהחליט
בכל מקרה, בטוח שיהיה לכם נהדר
-
מסלול בהודו מה עדיף ספיטי קינור או דהרמסאלה ....עוד קצת על האיש המופלא הזה
http://www.mako.co.il/spirituality-popular_culture/Article-f 3f65db9eec4d11006.htm
-
מסלול בהודו מה עדיף ספיטי קינור או דהרמסאלה ....תודה לך על התגובה המפורטת..
נקרא עוד קצת ונחליט