דולומיטים - טיולים יומיים
-
שלום לכולם,
אחרי עזרתכם הנדיבה נסגר המסלול וכל הלינות, לפי הלו"ז הבא:
1 - נחיתה במילאנו ונסיעה ללינה ליד אגם טנו (עצירה קצרה בגארדה).
2 - רחיצה באדם טנו, Cascate Val Genova ונסיעה לSeiser Alm - ללינה של שלושה ימים בעיירה Castelrotto (אשמח להמלצה לעוד עצירה בדרך - אולי אגם מולבנו? אגם טובל נראה כמו עיקוף קצת ארוך מדי).
3 - טיול בVal di Funes (+המלצה שלכם אם יש).
4 - אשמח להמלצה לטרק יומי באזור וואל גארדנה/וואל די פאסה/אורטיסיי/קאנזיי.
5. נסיעה בדרך הדולומיטים ללינה השנייה בסאן קסיאנו.
6. Lago di Braies (+המלצות באזור?).
7. נסיעה לפאדובה והחזרת הרכב. רכבת למסטרה.
8+9. ונציה.
10. מילאנו וחזרה לישראל.
אשמח להמלצות ספציפיות לטיולים מעניינים (לא רק עלייה וירידה ברכבל) או עצירות קצרות עם הרכב ליד הכביש לימים 2-6.
תודדה!
-
דולומיטים - טיולים יומייםישנם הרבה מאוד מסלולי הליכה בדולומיטים. רובם יוצאים מתחנות הרכבלים או שניתן לטפס לתחנת הרכבל במקום לעלות או לרדת עימו.
הדרך היעילה להתוודע למסלולים אלו היא לשאול בתחנת האינפורמיישן המקומית או בבתים שתלונו בהם.
כאשר רכשתי את כרטיס רכבלי עמק די פאסה, קיבלתי מפה עם תחנות הרכבלים וגם עם המסלולים בעמק.
אנחנו הלכנו מעט בעיקר בשל מזג האוויר.
מצרפת את הלינק לטיול שלנו.
נילי
-
דולומיטים - טיולים יומייםלא יושעת אם כבר בקרת באתר של דרום טירול
אני דליתי מאתר זה את תכנון מסלולי ההליכה שלנו.
בדף זה יש לך הרבה בלונים כתומים שכל אחד מהם מסלול.
חלקם תרגמתי לעברית, לא השתדלתי לסגנן.
הנה דוגמא מהאזור שבו תלונו:
Il sentiero dei masi a Fiè allo Sciliar/Oachner Höfeweg farmstead trail
מטירת presule לכנסיה הקטנה סנט. קתרין. כ 20 דקות מבולזנו דרך blumau . אפשר להגיע גם דרך a Fiè allo Sciliar
21, Frazione Presule, Presule, BZ 39050
, Italia (Castello Di Presule – Curatore
Alpe di Siusi Informazioni
Via del Paese 15
39050 allo Fiè Sciliar
+39 0471 709600
נקודת המוצא הטובה ביותר לטיול המקסים הזה הוא Prösels טירה, משם הדרך אל הכנסייה הקטנה של סנט Kathrein, היעד של הטיול, יש שלטים. ההליכה לוקחת בערך 5 שעות ו מובילה על פני כרי הדשא, בין עצי ערמון מתוק יער מעורב, בגבהים שבין 500 לבין 700 מטר מעל פני הים, עם מקומות רבים להפסיק את הכיבוד.
את המסלול ניתן לקצר באופן משמעותי על ידי הצטרפות או עזיבה בנקודות שונות. המראות מעולים, מעבר להר Renon Ritten / בצד השני של Isarco / Eisack בקעת הירדן, עד Sciliar / Schlern ו מונטה Cavone / Tschafon, ובמקומות Catinaccio / Rosengarten.
נקודת התחלה: הקסטל Presule / הטירה Schloss Prösels
משך זמן: 5:00
הפרש גובה: 250 מ '
דירוג רמת קושי: קל
מפה / מדריך: מדריך "Oachner Höfeweg" (זמין במשרדי המידע לתייר)
-
דולומיטים - טיולים יומייםב* val de funes עשינו את המסלול המקסים הזה (לקח לנו 4-5 שעות). יש באתר גם הצעות נוספות ומפה של מסלולים.
ב* val di fassa לקחנו רכבל לCiampedie והלכנו במסלול לכמה בקתות באזור.
אבל אם צריך לבחור מסלול אחד בכל האזור שציינת-הייתי בוחרת משהו ב seceda, למשל לCurona ומשם להמשיך לפי הזמן והחשק. אני אהבתי יותר מאשר את האלפי די סיוסי.
ב*אגם בראייס היה לנו גשם ולכן פשוט הקפנו את האגם.
בכל טוריסט אינפו באזור יתנו את ההמלצות הכי טובות ומתאימות למצב בשטח.
-
דולומיטים - טיולים יומייםאנחנו עלינו ברכבל מאורטיזי ל אלמפ דה סיוזי, ויירדנו ברגל חזרה לאורטיזי לקח לנו בערך שעתים וחצי הירידה, והיה ממש נחמד.
מצטרפת להמלצה הקודמת לקחת מפות מסלולים ואיפה שאתם נמצאים ולבחור מסלול.
יום אחד עשינו 'סתם' מסלול במעבר הרים בין קנזי לאראבה (התחלנו מהצימר שלנו....). מסלול מעגלי של כשלוש שעות עם תצפיות יפות.
בקיצור יש המון המון מסלולים, היכן שתהיו תחליטו לפי המזג אויר.
-
דולומיטים - טיולים יומייםאני מצטרפת לשרשור עם שאלה קטנה:
נירית,
חשבתי לעשות את הטיול מסשדה לcurona. את זוכרת את רמת הקושי?
ושאלה לבצינסקים,
זוכרת את רמת הקושי של המסלול מהאלפ די סיוזי חזרה לאורטיסיי? מתאים למשפחות?
תודה רבה לכולם!!
anabol,
הנה האתר של הר סשדה, יש שם הרבה מאוד הצעות לטיולים רגליים.
הנה הבלוג של אורה .ג., הם עשו המון מסלולים רגליים.
ואחרון חביב, הכתבה של רונית בין, המון טיולים.
מקווה שיעזור,
וסליחה על ההתפרצות,
עדן
-
דולומיטים - טיולים יומייםלקחנו מפה בתחנת הרכבל, אנחנו ירדנו עם שלושה ילדים גילאים 6-13 שהולכים טוב, המסלול כולו בירידה עובר רובו בין העצים כשמידי פעם יש ספסל תצפית. חלק מהשביל הוא דיי רחב וחלק קצת יותר מאתגר.
אבל כל המסלול בטוח להליכה....
אנחנו נהננו לקח לנו כשעתים וחצי ללא עצירות.
-
דולומיטים - טיולים יומייםהי עדן,
מהתחנה העליונה של סשדה לקורונה-למיטב זכרוני המסלול קליל ובירידה די מתונה כמובן שלחזרה צריך לעלות או לחזור מהתחנה האמצעית שזה מה שעשינו. מומלץ ביותר בגלל הנופים והפריחה מסביב.
-
דולומיטים - טיולים יומייםתודה רבה לשניכם!!!

-
דולומיטים - טיולים יומייםתודה לכולם.
נירית - אנחנו אכן מתואמים. זה המסלול שתיכננתי לעשות - הוא יפה באמת כמו שהוא נראה?
לגבי אזור אורטיזיי - אולי כדאי לוותר על הטיול שם לטובת טיול רגלי באזור Val di Fassa + לשלב את אגם Carezza? האם זה אגם מעניין (נראה שהמסלול המקיף את האגם גם כן מעניין)?
לגבי אזור Alta Badia - האם יש לכם המלצות אישיות לאזור (אני לן בסאן קאסיאנו)? אנחנו מתכננים לסוע לאגם בריי, אבל מעבר לזה עוד אין תכנון.
לגבי האתרים של דרום טירול וכו' - אני אכן מכיר, אבל מכיוון שאין תמונות וחוץ מהסברים יבשים אי אפשר להבין את "אופי" הטיול, אני מבקש כאן רשמים אישיים.
אנחנו אוהבים יותר מסלול בתוך אזור ירוקים/יערות ולהשקיף על פסגות מאשר ללכת על הפסגות באזורים צחיחים ולהשקיף על העמקים.
-
דולומיטים - טיולים יומייםלא הייתי מוותרת על עמק גרדנה ואורטיזיי שהיא ממש חמודה. אגם קרזה -יפה אבל מקיפים אותו בפחות משעה ובאמת לא חסרים אגמים באזור.
לגבי מסלולים בחלק המזרחי יותר, עשינו שני מסלולים נהדרים שכבר כתבתי לך. הטרה צ'ימה אולי שעתיים נסיעה, אז צריך לשקול האם שווה לכם, אבל הgiro della Croda da Lago שעה + נסיעה ולדעתי מאד מומלץ. כמו כן עלינו ברכבל ליד אגם מיזורינה וירדנו ברגל-נחמד ביותר.
יש כמה מסלולים יותר קרובים אליכם ושווה לבדוק גם אותם.
להתרשמות מהמסלולים השונים אפשר לחפש תמונות וסרטונים ביוטיוב.