הארכיפלג של שטוקהולם:Re
כיף לכם. עשיתי את זה בקיץ שעבר בשטוקהולם. הייתי 10 ימים שמתוכם 4 ימים הייתי בכנס ו-6 ימים גרתי בעיר העתיקה וטיילתי.
לעניין הארכיפלג - מומלץ מאד.
לגבי השייט - בכל מלון או ברציפים עצמם ישנן חוברות שמפרטות את מיגוון הסיורים והשייט בארכיפלג, החל מסיור של כמה שעות ועד יום שלם. תוכלי לראות שלכל אי יש את הדברים המיוחדים לו ולבחור מה שמתאים לכם.
שייט שאני לקחתי:
1. שייט לאי Sandhamn אי שכולו סלעי בזלת שחורים ובתי עץ אדומים. אני אהבתי אותו מאד. השייט היה דרך :
Storma Canal עם חברה בשם: Stromma
המיוחב בו שזה שיט תעלות עם גשרים ניפתחים. השייט אורך 3 שעות, נימצאים באי שעתיים עם סיור מודרך וחזרה 3 שעות. מומלץ. המחיר היה 250 קרונות שוודיות.
2. שייט לאי ווקסהולם - זמן נסיעה כשעה וחצי, נחשב לאי התיירותי ביותר אבל הוא מקסים בעיני. יש ממנו יציאות מהרציף להרבה איים נוספים. אני לקחתי משם שיט בסירה פשוטה לאי גרונוויק, מרחק של שעה נסיעה. המחיר היה די מצחיק. ניראה לי שאם עושים שם קצת יותר סקר שוק ברציפים אפשר למצוא סירות פשוטות שמתפקדות כאוטובוס מאסף בין האיים והן הרבה יותר זולות, אלא אם אתם מחפשים ספינה מפנקת יותר.
השייט לאיים יוצא ברובו מ-2 רציפים שקרובים לעיר העתיקה:
1. NYBROPLAN
2. STANDVAGEN
בכלל שווה לגור בעיר העתיקה. אמנם לא זול אבל נגיש וקרוב בהליכה ברגל להרבה מקומות, מלבד זה שהעיר העתיקה מהממת ביופיה.
אם בא לכם צורת מגורים מקורית, מיוחדת ורומנטית - יאכטות שהפכו אותן למלון והן עוגנות ברציפים. בדקתי אחת כזו ברציף של העיר העתיקה ושמה: Malardrottningen
זולה יותר מבתי מלון.
ראיתי שסוכנות אלאדין משווקת אותה. שווה לבדוק דרכם או למצוא דרך גוגל את האתר של המלון ולבדוק מחירים.
דרך אגב, בשטוקהולם מחירי מלונות בסוף שבוע זולים יותר בעשרות אחוזים.
אשמח לענות אם יהיו לך שאלות נוספות.