גרדה והדולמיטים- מסלול
-
שלום לכולם
חזרנו השבוע משבועיים בדולומיטים ובגרדה.
בכל הטיולים שלנו אני נעזרת רבות בפורום הזה, כך גם הפעם. אז קודם כל תודה. ההמלצות עזרו מאד.
רוצה לשתף אתכם במסלול שלנו- בתקוה שיעזור למישהו.
ביום הראשון בדרך לגרדה עצרנו לארוחת צהריים בברגמו על האגם
ביום השני- מפלי מולינה- מאד מומלץ ואחר כך נסיעה לפארק המים - הגענו בשעה ארבע - לא היו תורים. הילדים הספיקו בשלוש שעות לחרוש את המקום. אין צורך לבוא לפני כן- בבוקר התורים ארוכים..
למחרת נסענו למלצסינה. עלינו ברכבל למונטה בלדו(מי שמתכונן להיות בדולמיטים- העליה הזו מיותרת).ליד תחנת הרכבל יש חנות אופניים- שכרנו אופניים ליום שלם- טיילנו לאורך האגם ובתוך הסמטאות בעיר העתיקה- מומלץ מאד. ליד הרכבל יש גם מיני גולף נחמד.
יום אחד היינו בגרדה לנד- זו היתה טעות לבוא מהבוקר. תורים ארוכים של חמישים דקות. כנראה שעדיף לבוא בצהריים, כמו שעשינו בפארק מים.
ביום האחרון בגרדה היינו באגם טנו המקסים ובריבה דל גרדה.
במהלך הימים עצרנו הרבה פעמים גם לפיקניקים כיפיים וגם לרחצה באגם. אגב, בסופרים הגדולים מוכרים עוף בגריל משגע, לקחנו לפיקניקים שלנו- הילדים טרפו!
מגרדה עברנו ליומיים בונציה. ישנו במסטרה ומשם לדולומיטים.
טיפ חשוב ביותר: כשהיינו בדולמיטים החלטנו לא להתפרס על כל האזורים. החלטנו שכל מסלול שצריך ליסוע אליו יותר משעה- שעה וחצי- לא רלוונטי מבחינתינו. וזו היתה החלטה כל כך נכונה. בכל איזור יש כל כך הרבה מה לעשות ,שפשוט אין צורך להתפרס!!
אנחנו ישנו בואל די פאסה- עמק מקסים ביותר, עם כפרים ציוריים והמון מה לעשות באיזור. ישנו במלון מעולה ומומלץ בכפר ויגו די פאסה במלון GARMI CARP DIAM(דרך בוקינג).
מויגו די פאסה יש רכבל שעולה לרוזנגרטן. למעלה יש המון המון מסלולי טיול. רק צריך לבחור! המסלולים מאד ברורים, ואפילו לא צריך מפה. באזור יש גם את אגם קארצה המדהים. אפשר ללכת מסביב לאגם ואפשר גם לבחור מסלול טיול ביער שלידו.
ביום אחר עלינו ברכבל של לטמר למגלשות ההרים, ולמגלשת האבובים הקטנה. הילדים מאד מאד נהנו. משם נסענו לכפר סורגו. שכרנו אופניים ורכבנו לאורך הנחל. יש מסלול מיוחד לאופניים והולכי רגל. למחרת נסענו למרמולדה. העליה היא מאגם פאדיה. עולים ברכבל פתוח בעמידה- חוויה בפני עצמה. בסוף היום חזרנו שוב למגלשות ההרים בלטמר.
ביום למחרת נסענו לכיוון בולצאנו לשיטוט בחנויות. בדרך עצרנו לפיקניק ולטיול רגלי שמצאנו בדרך. שוב, יש המון המון מסלולים. אין צורך להידבק למסלול מסויים שקוראים כאן בפורום. הכל פשוט מקסים.
בדרך חזרה למילאנו עצרנו בסרמיונה לשיטוט בעיר ולשחיה באגם.
היה לנו טיול מקסים. צפון איטליה מאד מאד מומלצת לטיול עם ילדים, גם מתבגרים...
מקוה שההמלצות שלי יעזרו למישהו...
חגית
-
גרדה והדולמיטים- מסלולהיי חגית,
ההמלצות עזרו מאוד!!
תודה רבה

אהבתי מאוד את הרעיון לשכור אופניים במאלצ׳סינה, נכנס לתוכנית

יש לך המלצות לגבי מקומות עצירה בדרך מונציה לדולומיטים?
ואגב, אשמח לשמוע איך היה בונציה. קניתם כרטיס יומי לוואפורטו או הסתובבתם ברגל?
שאלה אחרונה, לגבי הרכבל הפתוח מאגם פדאיה. ככל שקראתי עליו יותר, הוא יותר מצא חן בעיני. ובכל זאת, אשמח לשמוע את דעתכם: מפחיד? הילדים נהנו?
תודה רבה רבה!!
עדן
-
גרדה והדולמיטים- מסלולעדן - רק לגבי הרכבל הפתוח - אם אני והילדים שלי עמדנו בו בכבוד ובלי לפחד לדעתי כל אחד יכול (אני באמת פחדנית איומה). יש כל כך הרבה רכבלים סגורים שלדעתי שווה לגוון ולעלות ברכבל הפתוח.
אנחנו עלינו באמצע ספטמבר והיה צורך במעיל חם, כובע וכפפות ועדיין היה קצת קר...
דנה
-
גרדה והדולמיטים- מסלולהיי דנה,
תודה רבה

אני חושבת שבהמלצתך ובזכות המלצות נוספות נעזור אומץ ונעלה על הרכבל הפתוח, אם מזג האוויר יאפשר.
גם אנחנו נוסעים באמצע ספטמבר אז אאמץ את הטיפ לבוא בלבוש חם מאוד.
עדן