החלפת מטבע בפראג
-
שלום,
אני מתכננת לנסוע עוד חודש לפראג.
לגבי החלפת הכספים, הבנתי שאין מנוס מלקנות יורו בארץ, כי לא מחליפים לקורונות צ'כיות פה בארץ (מישהו יכול להפריך ולספר לי על מקום שכן מחליף שקלים לקורונות פה?).
אז אסע לשם עם יורו, הבעיה היא שרוב ההמלצות הן על חלפנים במרכז העיר.
איך אני אמורה להסתדר עם היורו עד שאוכל להגיע לחלפן? המלון הוא במרחק שעה הליכה, והבנתי שהתחבורה הציבורית לא מקבלת יורו. מה עושים?
תודה
-
החלפת מטבע בפראגמנסיון של פעמיים הכי קל והכי פשוט להוציא קרונות בכספומט בשדה התעופה ויש כמה כאלה
העמלה של החליפין ועמלת משיכה מתקזזות עם השער הגבוה
וכך יש לך קרונות מרגע הנחיתה ולא צריך לחפש CHANGE שהוא אמין
ענת
-
החלפת מטבע בפראגשלום
מציע להחליף כ 200 ש"ח לקרונות ב Change בארץ לצורכי היום הראשון.
לקחת יורו ולהחליף בפראג, יש לא מעט חלפנים במרכז העיר אני החלפתי ב
Broadway Change, s.r.o.- Prague, Czech Republic
Na příkopě 988/31, 110 00 Prague 1Metro: Náměstí Republiky (line B)Tram: 5, 8, 24, 26, 51, 54, 56 (stop: Náměstí Republiky)Open: Mon - Fri 9:00-20:00, Sat - Sun 10:00-19:00לשים לב שהסכום הוא נטו, אפשר לבקש שיציגו בפניך את הסכום אותו אתה מקבל.בהצלחה -
החלפת מטבע בפראגחזרתי מפראג לפני שבועיים , אפשר להחליף סכום קטן בשדה התעופה בפראג, 10 יורו יתנו כ-250 קורונות. זה יספיק בהחלט להסתדרות ראשונית.
בצ'יינג'ים בעיר לא להסתפק בפחות מ- 27.20 קורונות נטו ל-1 יורו.
סכום נסיעה בתחבורה הציבורית משדה התעופה לעיר - 32 קורונות לנוסע + 16 קורונות למזוודה.
לשים לב טוב טוב,
יש דלפקי חלפנים שמרמים במספר שיטות:
1. מס' שלטים עם כמה תעריפים, כאשר התעריף "הטוב" מול העיניים ומתחת איפשהו תעריף גרוע.
2. שוני בין תעריפים בהבדלי שעות היממה, בשלט כתוב תעריף טוב ולמטה בצ'כית באותיות קטנות מצוינת ההערה.
3. שלט מאיר עיניים עם תעריף מצוין ולמטה בצ'כית ולפעמים גם באנגלית, התעריף הוא עבור סכומים גבוהים הנעים בד"כ 600-1000 יורו!
4. שלט ענקי ובו כתוב שער (לא מצוין איזה) ורק אחרי שדפקו אתכם בהמרה אתם מגלים שזה שער מכירת יורו ולא קנייה.
5. אם לא כתוב 0% commission, כנראה יש עמלה וכדאי לברר אותה.
שני צ'יינג'ים אני ממליץ להתרחק מהם כי ראיתי איך רימו בהם אנשים, זה הצ'יינג שמתחת מגדל אבק השריפה (תרמית מס' 1).
הצ'יינג בכיכר העיר העתיקה (צבע כחול) שבו מולי ראיתי אדם מקבל שעת חצות 15 קורונה ליורו ואחרי דין ודברים, הסכים הפקיד להעלות ל-18 קורונה ליורו. פשוט שערוריה!(תרמית מס'2).
בכל מקום שבו מחליפים כסף , בטרם תמסרו השטרות תשאלו:
If i give you 100 Euro, How much korona you give me?
ברגע ששואלים, רוב הפקידים מראים הסכום נטו על צג מחשבון.
ולסיום הצ'יינג' בעל השער הטוב ביותר שבו קיבלנו 27.70 קורונה ל-1 יורו נמצא מרחק 5 דק' הליכה מכיכר רפובליקה ברחוב - Dlážděná 992/1
-
החלפת מטבע בפראגתודה רבה על המידע, ענת

-
החלפת מטבע בפראגהיי,
כתבת - "מציע להחליף כ 200 ש"ח לקרונות ב Change בארץ לצורכי היום הראשון."
אני לא מצאתי אפשרות להחליף ישירות משקלים לקרונות, פה בארץ.
הבנתי שאפילו אין את המטבע הזה בבנקים/ בבנק הדואר.
איפה (בארץ) עשית את ההחלפה?
-
החלפת מטבע בפראגתודה רבה על המידע ועל הטיפים

-
החלפת מטבע בפראג200 ש"ח לפי שער יציג הם כ-600 קורונות. בעבור סכום של קצת יותר מ-20 יורו, אין מה לחפש, פשוט תחליפו בשער הפחות טוב בשדה התעופה בפראג.
אם את כלכך רוצה לצאת מהארץ עם קורונות, תבדקי אפשרות להזמין מבנק הפועלים ושבבזמנה תחכה לך בסניף שבאולם הדיוטי פרי.
-
החלפת מטבע בפראגגם מאוד חשוב לא להחליף אצל אנשים ברחוב, אפילו שהשער שהם מציעים הוא מאוד משתלם.
בביקור האחרון בפראג ראיתי איך חלפן רחוב מנסה לדחוף לתיירים רוסיים שטרות פורינט (הונגריות) עם קרונות (צכיות) בשער ממש משתלם .
תזהרו.
-
החלפת מטבע בפראגלפני כחודש, אני החלפתי ב change במרכז רחובות (בפסג' ליד בנק דיסקונט) .
סכום קטן לצורכי היום הראשון (תחבורה ומזון).
השער שקבלתי הוא 1: 5 ל 100 ש"ח קבלתי 500 קרונה
את שאר הכסף המרתי בפראג מיורו לקרונו בשער של 1 יורו = 27 קרונה
אבי
-
החלפת מטבע בכיכר העיר העתיקה - פראגיש עוד המלצות / דיסהמלצה
לצ'יינג' אמין בכיכר העתיקה וסביבתה
תודה
-
החלפת מטבע בפראגבנוגע להחלפה.
האם מומלץ להגיע רק עם יורו?
או שאפשר להמיר גם דולרים?
-
החלפת מטבע בפראגהעליתי טיפ מפורט עם המלצות ודיס המלצות. באזור כיכר העיר העתיקה ובאזור כיכר רפובליקה ממליץ להימנע מהחלפה.
ברחובות היוצאים מהן יש לא מעט צ'יינג'ים, אפשר להחליף בהם.
זה שהמלצתי כאן קודם מרחק 5 דק' הליכה מרפובליקה בצד אחד וכיכר העיר העתיקה מצד שני ובו קיבלנו את השער הטוב ביותר ליורו ולדולר.
מקבלים דולרים בכל הצ'יינגים, רק לשים לב לשער שנותנים..
בחלק מהצ'יינג'ים מקבלים גם שקלים אבל בשער גרוע מאוד.
-
החלפת מטבע בפראגבשנתיים האחרונות עברתי באופן בלעדי למשיכת מזומן בכספומט בחו"ל.
מביא איתי מעט דולרים/אירו שיש בבית לשעת חירום, אבל מושך בכספומט בשדה התעופה או בעיר.
הכי נוח, הכי פשוט, לא צריך להתרוצץ.
ומחבינת מחיר - לטעמי יותר זול מאשר לעשות החלפה כפולה, ואפילו יותר זול מקנייה ישירה בארץ של כל מטבע למעט דולר או אירו. לדולר ואירו - בערך אותו מחיר בכספומט בחו"ל או אצל חלפן בארץ (תלוי בדיוק בהטבות שיש לכם).