לינה בגואנגז''ואו, סין
-
אהלן,
אני מחפשת גסטהאוס בגואנגז'ואו ללילה-שניים, עד שנתארגן על רכבת הלאה.
בעיקר חשוב - שלא יהיה מפחיד להסתובב באיזור בלילה, ושיהיה נגיש מבחינת תחבורה.אשמח להמלצות
תודה

עינת
-
לינה בגואנגז''ואו, סיןאני חושב שיהיה לכם הרבה יותר זול לשהות בשנזן ולא בגואנג'או,
ע"י תחנת הרכבת בשנזן תמצאו הרבה מלונות זולים וטובים, אגב מרחק הנסיעה בין שנזן וגואנג'או הוא כ 30 דקות בלבד,המלונות בגואנג'או הם יותר לאנשיי עסקים (מחו"ל)שמגיעים לקניות גדולות
-
לינה בגואנגז''ואו, סיןאנחנו נוחתים ישר בגואנגז'ו ולכן לינה בשנזן נראית מעט מיותרת, לא?
אם כבר לחכות יומיים-שלושה לרכבת לא עדיף בגואנגז'ו?
תודה על התגובהאשמח לעוד המלצות
-
לינה בגואנגז''ואו, סיןממש לא מיותר. הנסיעה לשנזן היא משהו כמו 30 דקות.
אבל החסכון יהיה משמעותי.
תביני את זה כשתגיעי לשנזן
-
גואנגז'ואו דווקא שווה כמה ימיםזו לא העיר הכי מרתקת בסין, אבל יש בה כמה מוזיאונים מצויינים, פארקים נחמדים מאוד, רובע זר-לשעבר יפה מאוד, נעים ומעניין, שווקים וקניונים משובחים, וגם אוכל מצויין. אם אתם ממילא אמורים לעבור בה, וגם אם לא, היא שווה ביקור.
אנחנו התארחנו באכסניית הנוער של YHA, שתוכלו למצוא בכתובת הזו: http://www.yhachina.com/ls.php?id=62&hostID=2. אין לי יותר מדי מילים חמות להגיד על המקום - האווירה מנוכרת וכבוייה, התנאים בסיסיים [לפחות בחדרי הלינה המשותפת. אולי חדר זוגי או משפחתי יהיה נחמד יותר], ובאופן כללי לא כיף שם במיוחד. אבל האיזור נחמד מאוד [ממש על הנהר, קרוב למעבורת לאי הזיכיון הזר], ואפשר להגיע לשם בקלות עם המטרו.
-
לינה בגואנגז''ואו, סיןמיותר (אפילו לגמרי) ללון בשנזן.
עיר תעשייתית, בלי אספקט תיירותי כלשהוא (הרבה יבואנים נוסעים לשם כדי "לדוג" סחורה).
גוואנגואו די נוחה לשהות של יום/יומיים.
-
גואנגז'ואו דווקא שווה כמה ימיםתודה על ההמלצה. בדיוק הזמנתי שם מקום

-
גואנגז'ואו דווקא שווה כמה ימיםמחזק ומחדד כמה דברים - גואנג-ג'ואו אכן שווה כמה ימים ומיותר לחלוטין להטרטר לשנג'ן בשביל שינה. שנג'ן לא יותר זולה מגואנג-ג'ואו, ובהרבה מדדים בדיוק להפך.
Shamian Dao - האי הקטן על הנהר שסיפר עליו חתול רובוט (הנה המאמר הרלוונטי בוויקפדיה), מה שהיה פעם רובע הזרים, שווה בהחלט סיבוב של חצי יום בין הווילות באווירה נינוחה. ממש מצפון לשם (אפשר לחצות רגלית על אחד הגשרים) נמצאת העיר העתיקה הסינית של גואנג-ג'ואו, עם כמה מהשווקים הכי מעניינים, מוזרים ומסריחים שתמצאו בסין (חיות ותרופות בעיקר). בסמטאות של העיר העתיקה תמצאו גם את אוכל הרחוב הקנטונזי הכי טוב מחוץ להונג קונג (והרבה יותר זול), נסו למשל מנות עסקיות של אורז עם אווז צלוי (את האווזים הצלויים התלויים בכל מקום אי אפשר לפספס, תיכנסו, תצביעו ותקבלו את מבוקשכם). יש גם מסעדות דים סאם ומאכלי ים מצוינות בכל העיר.
עוד מצפון לשם, מקדש האבות של משפחת צ'ן (陈家祠, יש תחנת תחתית באותו שם) - הוא מתחם ענק ואחד המבנים הארכיטקטונים המעניינים בדרום סין. והנה מידע על כל הרובע הזה.
אם ההמלצה של חתול רובוט על האכסניה לא תעלה יפה, והחדר לא ימצא חן בעיניכם - אל חשש. מצפון ל-Shamian יש מספיק מלונות סיניים זולים עם חדרים זוגיים סבירים.
-
גואנגז'ואו דווקא שווה כמה ימיםתודה רבה!
-
שאמיאן דאו - ברח לי השם.באמת מקום חביב במיוחד. מה שהיה מעניין במיוחד באי הזה בשבילי היה העובדה ששוכנת בו, למיטב ידיעתי, סוכנות ממשלתית כלשהי שקשורה לאימוץ ילדים סינים על ידי זרים, ולכן הסתובבו שם, באיזור מסויים מאוד של האי [או לפחות כשאני הייתי שם לפני כמה שנים] המון זוגות או אימהות או אימהות וסבתות לבני עור, עם ילדים סינים קטנטנים וחמודים.
המוזיאון שאני הכי אהבתי בגואנגז'ואו היה מוזיאון המאוזוליאום של מלך ה-NanYue, תענוג לחובבי היסטוריה עתיקה וארכיאולוגיה, שמזכיר מאוד את המוזיאון המפורסם של האדון מסיפאן בלאמבאייקה שבצפון פרו.
גם שייט על נהר הפנינה בלילה נשמע כמו חווייה נחמדה, שלא יצא לי להתנסות בה. ולא רחוק מאוד מהעיר יש גם כל מיני שמורות טבע שצריכות להיות יפות מאוד.
-
שאמיאן דאו - ברח לי השם.לא ביליתי המון זמן באזור, אבל ממה שיצא - הכפרים שסביב העיר Kaiping, שעתיים וחצי בערך מגואנג-ג'ואו, היו חוויית הטיול הכי מעניינת ומיוחדת שיצא לי לנסות באזור הזה.
חוץ מזה, הכפרים Qiangang ו-Dajiangpu שסביב Conghua מצפון לעיר גם שווים ביקור.
אבל לכל זה אין לי מושג אם יש לך זמן.