הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערות
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותתמונות מהכנסיה של דום ומהמיצג שהיה בתוכה
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותועוד תמונות מדום
הרחוב הראשי וכדורים פורחים
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותBon Appetit
במסעדה בדום ועוד כמה תמונות משם - גן ציבורי, סמטה ציורית ופסל סביבתי...
המאכלים המצולמים הם צרפתים אופייניים - סלט "שברה שו" Chevre Chaud- גבינת עיזים חמה, ו"פואה גרא" Foie Gras- הוא כבד אווז.
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותשירלי יקרה,
מצטרפת גם אני

מניחה בצד את שאלת המזוודה (לא שהיא לא מותחת, אבל עכשיו זמן כייף, השאלות הקשות לא שייכות לכאן..) ונושמת איתכם מלוא הריאות אויר חופשה.
כייף איתכם

-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותשירלי,
גם אני פה עוקבת. כייף של סיפור ויופי של תמונות.
פתיחה נהדרת לשבוע.
טל
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותאיך לא ראיתי עד כה???? מסמנת כדי לקרוא בבית וברוכה הבאה שירלי יקרה!!!
רבקה
-
נחתנו מבודפשט ישר אל הסיפור שלכם. איזה כיף להיזכר, כמה כיף שנקבל עכשיו מטעמים מעשי ידייך מצרפת ועוד מהדורדון...
מחכה בקוצר רוח להמשך...
אנסה להקדיש זמן ולצרף לפורום גם את סיפור בודפשט שלנו - האופניים ותהפוכות מזג האוויר. כמו שאמרת, החיים זה מה שקורה כשאנחנו מתכננים תכנונים...
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותהי שירלי מצטרפת בכיף לתמונות היפייפיות ,
מפנה מקום במגירת החלומות המפוצצת גם כך, לטיול הזה שנראה יאמי יאמי

תמיד אומרים שאם ההתחלה קשה אח"כ יגיע טיול מקסים
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותשירלי יקרה,
פיניתי לי שעה בערב לקרוא את השרשור במלוא תשומת הלב הראויה לו.
בינתיים רק רציתי לציין שאת תותחית, איך מצאת את הדרך לנתב"ג בסופו של דבר ולמרות הכל.

-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותהיי שירלי,
איזה יופי שאחרי הקיץ הקשה הזה שעבר עליכם, עדיין נסעתם לטיול מקסים שכזה!!
כל הכבוד!!
נראה פשוט נפלא...
מחכה להמשך,
עדן
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותהיי שירלי, יופי של כדורים פורחים... רק שתדעי שזו "השלמה קטנה" שאני רוצה לעשות יום אחד (מיד אחרי שאזכה בלוטו או שהילדים יסיימו אוניברסיטה): לטוס בכדור פורח בשמי הדורדון...
בכלל, יופי של תמונות,
אורנה
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותבנות יקרות ערב טוב!
רינ-רינת מה שרי - יופי שהגעת! כבר שמתי עין על הנורמנדי שלך ואנחנו נאגף את צרפת מכל הכיוונים.
טל - כיף שאת כאן!
רבקה'לה - תודה, תודה! ונוכחותך כאן חשובה ביותר
.משפחה חמישית יקרה - לך מגיעה תודה וברכה מיוחדת
על עזרתך הרבה ועל הירתמותך המהירה לעזרה. את נהדרת! מחכה לקרוא על חוויותייך מבודפשט.איילה - טוב שאת כאן. אכן היה לנו טיול מקסים.
יונה וקשת יקרה - אכן הדרך לנתב"ג רצופה בהרבה כוונות טובות, ואם ממש ממש מתעקשים, אפשר לממש. היה לנו מזל גדול עם העיתוי של הנסיעה. חיכיתי ממש עד הרגע האחרון כשראיתי שיש רגיעה. בשום פנים ואופן לא היינו נוסעים אם הייתי יודעת שאחד הבנים נמצא במיקום לא טוב.. ברגע שזה נרגע - הראש שלי התפנה לחשוב על אלטרנטיבות מילוט. ובאמת היה לנו מזל שמצאנו מן "ואקום" כזה בלחימה, והיה שקט יחסי כשהיינו שם, כי עכשיו העניינים בכלל לא מזהירים ואני שוב דואגת

עדן - ברוכה הבאה! לא זוכרת אם כבר היית בצפון איטליה או תהיי - מה שבטוח, אשמח לשמוע.
אורנה - גם נפשי חשקה בהמראה בכדור פורח. יש כאלה דברים גם בארץ - אבל מעל הדורדון זה בטוח יותר כיף...
ממשיכה.
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותלאחרונה נפגשנו במסעדה בדום
.פרט אחד חשוב לא סיפרתי: לפני שיצאנו לטיול בין הערביים שלנו בדום, התקשרתי למלון ב- Le Bugue כדי לומר שנגיע מאוחר, אבל אנחנו מגיעים, וגם כדי לשאול אם אולי הגיעו המזוודות שלנו.
אני: שלום, מדברת שירלי ט. , רציתי לומר שאנחנו נגיע אליכם הערב, אבל זה יהיה די מאוחר.
גברת בקבלה: אין שום בעיה. אני כאן עד 11. איפה אתם עכשיו?
אני: אנחנו בדום. נגיע בערך בין 9 ל -10.
סאבטקסט: הרי ברור שה לא יהיה לפני 10 וחצי....

אני : אולי במקרה הגיעו אליכם 3 מזוודות שלנו?
גברת קבלה: לא, לא הגיעו. רק רגע... מה שמכם?
אני : משפ' ט.
גברת : או, כן ! התקשרו אלינו היום מחברת התעופה אייר מדיטראנה ואמרו שהמזוודות שלכם יגיעו ביום חמישי בבוקר.
אני : נחנקת.....

אבא: מה היא אמרה? מה ?
אני : אין לנו מזוודות לפחות עד יום חמישי, זה מה שהיא אמרה!
סאבטקסט: ומצד שני - לפחות יש אות חיים ואיזושהי אמירה מצד חברת התעופה... השאלה היא אם יגיעו אז אכן המזוודות, ואם כולן ואם אלו הנכונות...
גברת קבלה : אז אין לכם שום דבר אתכם? הן, מסכנים... אני אראה אם אוכל למצוא לכם פה כמה דברים שיוכלו לעזור לכם.
אני: הו, תודה רבה!!! זה מאד נחמד מצידך!
סאבטקסט: מי אמר שהצרפתים לא נחמדים?!?
אז יצאנו לטיול שלנו בדום, אכלנו ונהננו.
שכחתי לספר שאכלנו גם גלידה מצוינת

אבא: אם יש כאן תור גדול, זה סימן שהגלידה טובה. סתם לא יעמדו שם.
והשעה - 9 בערב.
הזמן עובר מהר כשנהנים.
יצאנו לדרכנו לכיוון לה בוג. הג'יפי מראה על 35 ק"מ ועל כשלושת רבעי שעה נסיעה. לא נורא. ויש עוד אור. מדהים. אירופהההההה.
אז נסענו ונסענו.
וזה היה יותר משעה.
וכבר היה חושך.
והכביש היה צר ומתפתל.
ובדרך ראינו מונומנטים מוארים - טירות, עיירות, גשרים ואתר אחד מרשים שהיה "לה רוק ג'אגנק". עוד נגיע אליו.
והנה הגענו סוף-סוף ל- Le Bugue ולמלון. "הגעת ליעד" אמר הג'יפי הישראלי. הגי'-פי הצרפתי, הגברת - לא הסכימה ודרשה "דמי-טור".

מחנים את המכונית. רעש דיסקו נוראי. יש מסיבה בכפר?
ליד המלון יש גשר מואר ויפה.
בן: אמא , זה מזכיר לי את ליל ההגעה למונטנגרו אצל איליה! מאוחר, דרך מתפתלת, מסיבה בכפר וגשר מואר!
אמא: צודק!! הכל חוויות!
נכנסנו למלון ופגשנו בגברת פקידת קבלה.
היא היתה יפה וחמודה. שמה - הִילדה.
הִילדה: הו, ברוכים הבאים, אתם בטח משפ' ט.!
אני: תודה! הנה הגענו, ועוד לא 11... מה יש כאן בכפר?
הילדה: הערב (יום שלישי) זה הערב שיש כאן שוק לילה ומסיבה. עכשיו כבר אין אוכל, יש רק ריקודים...
אני: נחמד...
אבא: ומתי ייגמר הרעש?
הילדה: בטח עוד כשעה. אז מה, אין לכם מזוודות? איך אתם מסתרים?
אני: מסתדרים... עשינו קצת קניות , אבל עכשיו מסתבר שנצטרך לחכות עוד יומיים...
הילדה: הנה, הכנתי לכם שקית עם כמה דברים שמצאתי, אולי יוכלו לעזור...
ומושיטה לנו שקית עם משחות שיניים, מברשות, שמפו, סבונים ועוד כל מיני שמונצעס. יפה מצידה, אבל כבר די קנינו הכל. לקחנו בכל מקרה.
ליד הקבלה עמדה גברת - אולי חברה של הִילדה. ולמה אני מזכירה אותה?
כששאלה מהיכן אנחנו וענינו "ישראל" - פניה קצת התכרכמו.
הִילדה החביבה ישר שאלה איך מזג האוויר בישראל (?) אבל אני פתחתי בנאום חוצב להבות פרו-ישראלי אותו הכינותי מראש (כולל כמה משפטי מפתח בצרפתית).
אחר-כך, פניה של הגברת כבר היו יותר מחוייכים בחיוך קצת עקום.
וזאת היתה הצרפתיה היחידה שלא היתה כל-כך נחמדה.
סאבטקסט: אבל היא כבר שמעה ממני מה זה!!

סוף-סוף עלינו לחדר - שהיה די נחמד ומרווח, אך לא הכי מושקע או יפה. המיטות היו נוחות מאד. האמבטיה סבירה.
וזה המלון - Hotel Royal Vezer. החדר לשלושה עלה 110 אירו ללילה והמיקום של המלון - מעולה!
עשינו סיבוב לילה קצר בעיירה, ראינו את דעיכת מסיבת השוק הלילי ואיתרנו מקום שבו אפשר לקחת קפה בבוקר.
לילה טוב, נגמר היום

-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותבלי אוויר ... הגעתי עד לכאן.
אני לא אפספס סיפור שלך.
איזו התחלה קטסרופאלית.
איזו ארץ יפה.
שלא תדעי עוד דאגות
אלעד
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותאלעד,
ואתה מדבר על בלי אוויר עם הקניונינג שלכם??
ברוך בואך, שמחה לראותך כאן!
יהיה יפה ומעניין. ופרוע מעט כהרגלנו...
שירלי
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותסיכום היום :
אתרים : סיורים רגליים בעיירה קאהור ובעיירה דום. שתיהן יפהפיות. אהבנו.
אוכל: ארוחת בוקר טובה במלון בשדה התעופה. קרפ לא הכי בקאהור. גלידה טובה מאד בדום. מסעדה מצוינת בדום.
מזוודות: אין.

צרפתים נחמדים : הרוקחת בקאהור, הילדה מהמלון.
צרפתים אנטיפטים : חברה של הִילדה מהמלון. טופלה.
צחוקים מול עצבים: צחוקים היו, עצבים - לא.
ג'יפיאסים: הישראלי מתנהג יפה, הצרפתיה מתעקשת על סיבוב חצי פרסה (דמי-טור) ואי אפשר להפסיקה. בגללה לא שומעים רדיו.

הנאה: גדולה. אירופה הקרירה, צרפת יפה וציורית. כיף.
תמונת היום :
-
נהנתי מאוד מהיום הראשון - הנוף, האוכל וגם ההסברה

על התמונה המשפחתית בהודעה 56 ביג לייק

מחכה להמשך...
רובי
-
התאהבתי (כן, כן, המילה הזו...) בכתיבה שלך עוד מסיפור איטליה והאגמים, שקראתי בו כל מילה ולקחתי ממנו המון טיפים ואזהרות ומסלולים לקראת הטיול שלנו בצפון איטליה בסוכות שעבר... קראתי בשקיקה, צחקתי בקול, הייתי במתח, נרגעתי כשהכל הסתדר, הזדהתי עם כל סאבטקסט וחשבתי על כך שכנראה כל המשפחות דומות - אמא אחראית טיול ונווטת, אבא - נהג, ילדים נרגנים/מתרגשים/רעבים ... והדור הוותיק מאותגר הטכנולוגיה עם ההבחנות הדקות ...ונסיון החיים עם נקודת המבט המיוחדת שלהם....
ושוב אני כאן, נהנית מכל שורה, הטיול שלכם בדורדון, איך אפשר לא להתאהב שוב???
איזו אתנחתא חשובה מכל החדשות הקשות כאן, כמה טוב שיש לנו את החלומות, הזכרונות, הטיולים, החוויות...
-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותמזמן לא יצא לי להשתמש במושג תרתי משמע, אז הנה אני מודיע כאן קבל עם ועדה - מודה אני!
ראשית מודה באשמה שבגללי טסת לבודפשט!
עוד מודה שלקחתי אותך לפראג, בבלוג מודפס מנוילן .
מודה שהתגעגעתי למר, גברת, ילד והסאבטקס שבניהם
לא פחות מכך מודה לך על תמונות נהדרות.
אז אל תתני להודעות, להודאות ולהודיות שלי להפריע לך, אנא המשיכי

-
הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערותשירלי ,איזו תמונה משפחתית מקסימה
והבן החתיך.. הצליח לכם
כל הכבוד על הנאום חוצב הלהבות שהטחת בחברה של.. ועוד בשעה מאוחרת בסוף היום
יישר כוח!