טיסה אחרי צבא ליפן
-
אני מתכננת כרגע את הטיול אחרי צבא שלי ואחד היעדים שלי הוא יפן אז אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על מספר שאלות:
אני בעיקרון מתכננת על חודשיים להיות ביפן אבל מה בדרך כלל הזמן המומלץ לשהות שם?
אם אני כן הולכת על חודשיים כמה כסף פחות או יותר אני צריכה סה"כ (בהתחשב שאני מחפשת בעיקר הוסטלים זולים ולא לאכול במסעדות כל היום)?
איזה זמן בשנה הכי מומלץ לטוס (לווא דווקא זמנים עם יותר מדי תיירים)?
ובכללי אם למישהו יש טיפים לגבי מקומות טובים ומומלצים אני אשמח:)
תודה מראש -
טיסה אחרי צבא ליפןזהבה שלום!
חודשיים נראה לי קצת מוגזם לטיול ראשון ביפן, אלא אם כן יש איזשהו אספקט מסוים במדינה (שפה, תרבות, דת וכו') שאת רוצה ללמוד לעומק. שלושה שבועות לטעמי יספיקו.
מבחינת כספים, אם את מטיילת בזול אבל בלי להתקמצן, סכום של 80-100$ ליום יכולים להספיק בלי קניות. אפשר גם בקצת פחות, אפשר גם בהרבה יותר. במדור הטיפים ואולי גם בחיפוש בפורום תוכלי למצוא פירוט יותר נרחב של הנושא.
זמן טוב בשנה לטוס הוא השלכת בסתיו בנובמבר. אני הייתי בחורף שעבר וגם היה מצויין. יחד עם זאת, זאת היא תקופה פחות טובה לטיול בצפון (האי הוקאידו) אבל עדיין טובה לשאר המדינה
-
טיסה אחרי צבא ליפןמצטרף לדעתו של בסאם 3-4 שבועות זה יותר הגיוני. אני גם רוצה להוציא קצת את הרוח מ"טיול זול".
כמו שאני מבין זה טיול ראשון שלך. על מנת לטייל זול ביפן צריך לדעת איך לעשות את זה כלומר צריך קצת נסיון בלטייל עצמאית. זה לא המזרח ולא הודו - שם קל יותר לטייל זול. לכן הייתי מגדיר את ההוצאה כ 120-150$ ליום.
-
טיסה אחרי צבא ליפןשלום זהבה,
אני חושב שהשאלה המרכזית צריכה להיות, למה יפן?
יפן, ואת זה רוני ובסאם יסבירו לך היטב (ולפחות מרוני קיבלתי הרבה טיפים בעצמי), היא מדינה שדורשת השקעה תכנונית ותקציבית, אפילו אני אגיד לך שיפן היא לא מדינה מתאימה כיעד "על הדרך".
אבל אם יש לך רצון אמיתי להגיע ליפן ואת יודעת מה בדיוק מעניין אותך בה ותהיי מוכנה להשקיע עבור זה את התכנון, התקציב (שיכול להיות הרבה יותר נמוך ממה שהציגו לך כאן אבל זה תלוי במידת המוכנות והביטחון שלך) והפשרות אני חושב שזה בהחלט אפשרי.
פרק הזמן תלוי, שוב, במה את מחפשת מהיפן שלך...
אני אישית, ואני כנראה לא ממש דוגמא טובה, מודה, תכננתי להגיע לכאן לשלושה שבועות אבל גיליתי כאן טבע שונה וייחודי ומדינה מיוחדת (שגם עולה לי על העצבים) ואני כאן כבר חודשיים (ואהיה כאן יותר מכל מדינה אחרת במסע שלי עד עכשיו). זה לא קל, זה בהחלט אפשרי.
מה שרוני אומר נכון גם כן, זה לא המקום לבא בלי ניסיון בכלל. אך תכנון מספיק מדוקדק מראש וביטחון זאת הסיבה. יפן בסך הכל היא מדינה שמאוד קל לטייל בה, הרבה יותר מסודרת מרוב שאר אסיה...