אז מה איבדנו בארמניה???
-
אז מה איבדנו בארמניה???קטי יקירתי ברוכים השבים!!!
נהניתי לשוב לארמניה שכה אהבתי בטיול שאנו עשינו. זה היה תענוג לראות אותה דרך התמונות והסיפורים שלך.
היה מעניין לשמוע את בתכם שרה כל כך יפה!!! וגם איך הילדים גדלו מהטיול לאיסלנד.
שמחתי שהטיפ שלי על המסעדה בתוך מערה בקניון נרובאנק אימצת מבלי לדעת שאני כתבתי זאת וסעדתם שם.
אנו אז רק עצרנו לראות את קירות הקניון וללכת קצת לאורכו, אבל רפי ואני נכנסנו גם למסעדה והיא מאד מצאה חן. ציינתי בבלוג שאילו היינו מטיילים בזוג היינו סועדים שם.
אגב, השוק של הרוכלים ליד אגם סוואן הוא שוק אירני והם מייד זיהו אותנו שאנו מישראל.
מקום שלא ראיתי שהגעת אליו היא העיר גיומרי שהיא עיר הולדתו של שארל אזנבור שבאחת הכיכרות יש כמו שער נצחון עם פסל שלו. העיר בלילה מוארת באור יקרות מאד יפה!!!
החוויות שעברתם בלינות בצימרים אין ספק הרבה יותר חווייתיות מאשר לינה במלונות.
תודה על כל הספורים ששיתפת אותנו. ומחכה כבר לטיול הבא שלכם.
רחל לבון
-
אז מה איבדנו בארמניה???תודה לכולכם

לכל מי שנזכר, דרך הטיול שלנו, בטיול הפרטי שלו בארמניה, לכל מי שנפתח לו צוהר ליעד חדש ומוכר פחות ולכל מי שעוד ייסע לטייל במדינה הנהדרת הזאת.
אריה - קראתי את הבלוג שלך עכשיו (הגיע הזמן,לא?!
) וראיתי שגם אתם ביליתם לילה אצל נונה ולזר בדיליג'אן. איזה אנשים מקסימים הם... אחת החוויות הטובות ביותר שהיו לנו. ונונה היא אכן בשלנית צמרת!רחל - תודה רבה על המילים החמות.
בגיומרי אכן לא היינו. זה רחוק מידי צפונה למי שלא נוסע ל/מ גיאורגיה ומכיוון שאנחנו "עכברי כפר" העדפנו להשקיע עוד זמן במקומות עירוניים פחות.
המסעדה במערה, לא זכרתי שהייתם שם. הגענו אליה בעקבות טיפ מבלוג של בחור בריטי שטייל בין ירבאן לגוריס. הוא זה שנתן את ציון הדרך שהזכרתי, של "שלט עם משהו שקשור לציפורים" ממש לפני המסעדה. כשקראתי, זה הצחיק אותי, בשטח זה עזר
(אגב, יש לו סיפור טיול נחמד מאוד. אם תרצי, אשלח לך לינק) אני מוצאת שזה ממש נחמד שכולנו מתרשמים מאותם מקומות מיוחדים...

הילדים אכן גדלו. הטיול באיסלנד היה כבר לפני 3 שנים (וואו, איך שהזמן טס!!!). אם תרצי לקרוא איפה טיילנו מאז, את מוזמנת לדפדף באותו הבלוג שלנו. סיפורי הטיול במקומות השונים מופיעים בו ברצף.
וגם אנחנו מחכים כבר לטיול הבא שלנו

-
אז מה איבדנו בארמניה???קטי
עכשו אני מצטער מאוד שלא עשינו את ארמניה בזמנו עם גיאורגיה. הארמניה שלך נראית מעולה כמו יתר הטיולים שאת עושה.
בטח ישמש אותנו בעתיד
מוטי
-
אז מה איבדנו בארמניה???קראתי את הבלוג והוא פשוט מרתק.
איזה הרפתקנים ומהממים אתם.
-
אז מה איבדנו בארמניה???היי קטי
אשמח שתצרפי את הלינק לכתבה של הבריטי.
אשמח אם תצרפי לינק לכתבות האחרות שלך מאז איסלנד כי איני מתמצאת באתר תפוז לחפש. גם אני איני מאמינה שעברו כבר שלוש שנים.
אגב אהבתי מאד את התמונה של הפרחת היונים יש בה תחושה שעפים יחד איתן. גם אצלנו בקבוצה הפריחו כמה יונים כמיטב המסורת.
רחל לבון
-
אז מה איבדנו בארמניה???היי קטי,
גם אני קוראת בשקיקה.
מה מזג האוויר בקיץ בארמניה? יש מיזוג בכל מקום? (סליחה, אבל אני עדיין תחת הטראומה של החום בפריז)
אחוה
-
רחל -שלחתי הודעה, עם קישורים, בפרטי.

-
מזג האויר בארמניה...חם!
טוב, בעצם זה לא ממש מדויק... בגדול, חם. אבל זה משתנה ברחבי המדינה.
בירבאן, חם מאוד. 35 מעלות, חם. חייבים לבחור מקומות לינה עם מזגן. זה חום יבש ולא מעיק, אבל בכל זאת. מכיוון שירבאן יושבת נמוך, מוקפת הרים - כמו בתוך מין "קערה" - כל כיוון אליו תיסעו, תטפסו לגובה והטמפרטורות תרדנה.
כאמור, כל מקום מלבד ירבאן, הבירה, יהיה פחות חם. בגוריס היה נעים, גם ללא מזגן. בסוואן, בכלל נפלא (האגם גבוה, 1800 מ' מעל פני הים). גם דיליג'אן, שנמצאת ב"שוויץ של ארמניה" ממוקמת גבוה ומזג האוויר מצוין. אפילו היה דרוש סוויטשירט דק בערב.
בהר אראגטס, בגובה של כמעט 4000 מ', היו 15 מעלות מצוינות פלוס סופת ברד

שורה תחתונה, בסדר. לא קריר, אבל בטח לא זוועה. אוגוסט היא לא העונה המועדפת לטיול בארמניה. עדיף באביב או בסתיו (אבל לא להתרחק מדי מהקיץ כי הרבה כבישים סגורים בגלל שלג. חלקם אפילו עד מאי יוני...) אבל לנו, שמטיילים בחופשת הקיץ, אין הרבה אפשרויות.
-
אז מה איבדנו בארמניה???סיימתי לקרוא, אין מילים מקסים!
אני תוהה האם הטיול היה מתאים לילדים שלי (שאמנם רגילים לטיולים מיוחדים עם נוף וללא אטרקציות מערביות)... שווה בדיקה.
תודה על השיתוף
אחוה
-
אז מה איבדנו בארמניה???היי קטי
תודה רבה על משלוח המנות ששלחת לי - קוראת בעניין רב.
היי אחווה
מומלץ לבקר בארמניה במיוחד באביב הפריחות שאנו חווינו שם היו מהממות.
כדאי במיוחד בחודשים מאי - יוני אח"כ זה כבר חם מדי.
אם הילדים אוהבים טבע אז ארמניה יפיפיה. אם הם אוהבים אקשנים של פארקים כמו פארק אירופה, גארדלנד וכאלה אז לא ראינו כאלה ואולי צריך לחפור באינטרנט.
מקום שבטוח ימצא חן בעיניהם זה השוק של יום א' בירבאן שמלא במוצרים הזוייים.
ויש את המזרקות בלילה. אני בעד לחשוף אותם לתרבויות אחרות מאז שהם קטנים ושלך ברוך השם כבר ראו עולם אחר.
רחל לבון
-
אז מה איבדנו בארמניה???גם אני קוראת בשקיקה....איזה גיוון מיוחד וססגוני של טיולים יש לכם.