כיצד לתכנן טיול
-
שלום אנחנו זוג פלוס תינוק
אנחנו מעוניין לעשות טיול של חודש כאשר הכוונה זה לשכור דירה או יחידה במקומות שנעים להיות בהם (נוף וכו)
למשך שבועיים בשני מקומות לדוג כמו שוויץ ויער השחור (גרמניה) או צפון ודרום איטליה
אנחנו לא באים בשביל אטרקציות התיירות יותר מידי אולי 2-3 ,צורת המחייה שאנחנו רוצים זה הרבה סופר ובתי קפה ופעם ביום יומיים מסעדה
כאשר הכוונה לתקציב של עד 20K לא כולל טיסה
אשמח להמלצות וגבי המדינות גם למקומות אחרים וגם לגבי התקציב זה ריאלי לדעתכם תודה
-
כיצד לתכנן טיולהי קובי
ברוך בואך
התכנון שלך צריך להיות הפוך - לבחור מקום שמעניין אותך/אתכם ואז לבדוק אם הוא עומד בתקציב שלכם.
גם אם לא מעניין אתכם ללכת לאטרקציות, אני בטוחה שאתם מתחברים יותר למקום א' מאשר למקום ב'.
כמה דברים חשובים:
יש הבדל בין העונות השונות - חשוב לדעת מתי אתם מתכוונים לנסוע, ובהתאם לכך להתאים גם את האתרים.
אתם נוסעים עם תינוק לזמן די ארוך - חשוב לא להתרחק יותר מדי ממקום יישוב כדי שיהיו רופא/מרפאה/בית מרקחת זמינים. סופרמרקט גדול במרחק נסיעה כדי להצטייד בחיתולים / מזון תינוקות וכו'.
אני הייתי בוחנת גם את התחבורה הציבורית במקום כי שכירת רכב לחודש היא לא עניין זול.
ואחרון חביב - ממליצה לכם לקרוא כאן באתר סיפורי טיולים, זה אולי יצית בכם חשק למקום מסויים, עיברו לפורום טיול משפחות - משפחות רבות טיילו שם עם תינוקות, אתה לא תאמין כמה מידע חשוב תוכל ללמוד משם.
בהצלחה
רבקה
-
כיצד לתכנן טיוללא יודע בן כמה התינוק, או כמה נסיון יש לכם בטיול איתו (בארץ) או בכלל בשהיה איתו.
קודם כל שאלה - בארץ אתם מסצדרים עם לשבת שבוע בבית בלי לעשות כלום, רק עם בתי קפה / מסעדה?
או שהקוצים בטוסיק דוחפים אתכם לשוטט, לראות או לעשות? (אגב אין תשובה נכונה- זה מאד אישי).
ובארץ יש לכם נסיון עם ללכת עם התינוק לבית קפה / מסעדה כל יום? שוב אין תשובה נכונה, אבל יש ילדים שלא ממש יתנו להורים לשבת על הקפה. הם בדיוק צריכים אוכל/חיתול/שעמום/בכי/... ברור שיש גם ילדים שלא, וזה נגזר גם מגיל התינוק.
למה אני כותב את זה? כי לפעמים יש לנו פנטזיות בראש. של לקום כל בוקר בוילה בהטוסקנה (או כל מקום אחר), לשבת על קפה במרפסת, לשוטט ברחוב, לשבת לצהריים אתם רוברטו (כשהתינוק ישן לידינו בעגלה), ללכת לפיאצה ושהפעוט יאכיל את היונים וכו'. ולעיתים הפנטזיות מתנפצות כשמתברר שקר, גשום, התינוק בוכה ברגע הכי לא נכון, כשיוצאים מהוילה סוחבים איתנו 3 קילו צעצועים ואוכל לתינוק, בערב אנחנו מבשלים כל ערב אוכל מתאים לתינוק וכו'. לא אומר שזה תמיד המצב, אבל האפשרות קיימת. וכן צריך לשקול את הנושא באופן ריאלי.
אם זה עדיין מתאים לכם - הייתי אכן מתחיל בלחשוב על מתי (אגב ככל שזה יהיה יותר רחוק התינוק ישתנה בצרכים וההתנהגות ביחס להיום), ויעד מתאים גם מבחינת מזג אויר. עלות זה לא השיקול העיקרי כרגע.
ואני מניח ש 20 אש"ח זה קצת גבולי אבל אפשרי.
בשביל להסתדר 30 יום על 20,000 ש"ח זה אומר 660 ש"ח ליום בערך.
האמת פחות כי יש הוצאות קבועות גם מעבר לטיסות) כמו דרכון לתינוק, מונית לנתב"ג, אוכל, תרופות, דיל לסלולרי (או כמה דילים), ביטוח וכו'. הדברים הללו יכולים גם להגיע ל-2000 ש"ח בקלות (אבל יתכן שישארו על פחות מ-1000).
כחודש ועם תינוק אני מניח שחשובה לכם דירה נוחה (כזו או אחרת). ואם מודבר על שבועיים בכל מקום, אני מניח שתקציב הדיור יאכל שליש עד חצי מהתקציב הכולל (החל מ-200 ש"ח ליום). זה כמובן מאד מאד תלוי ביעד העיתוי וסוג הלינה שתבחרו. אבל לרדת מתחת ל-40 אירו נראה לי בעייתי.
אוכל בלי מסעדות בכלל זה 100 ש"ח ליום הוצאות סופר וכו'. אבל אתם כן רוצים מסעדות, בתי קפה וכו'. שוב מאד תלוי ביעד. במזרח אירופה תוציאו פחות, במערב יותר. אז בקלות אפשר להגיע להוצאה יומית של 200-300 ש"ח על מזון. וזה ממש לא כולל שום מסעדה יוקרתית.
קצת אטרקציות כן, תחבורה ציבורית, גלידה, משהו שהולך לאיבוד, וכו' - והנה נגמר לנו התקציב.
-
כיצד לתכנן טיולמתייחסת רק לפן התקציבי
הסכום המוקצב 20.000 ש"ח - כ4200 € בקירוב
לא מספיק לשהות של חודש באירופה המערבית.
כלכלה יומית (בלי בתי קפה ומסעדות) שתכסה כלכלה-חניה ודלק.
אם הטיול ממוקד כולו או רובו בטבע, שוטטות בעיירות,מעט נסיעות והרבה ברגל וללא אתרים בתשלום כמעט-
בשקט אני מגיעה לסכום של 10.000 ש"ח במקרה ה"טוב" (על פי 70€ ליום) .
כלומר נותר לכם מחצית הסכום כדי לכסות את הרכב- ואת הלינה
בהנחה שמחיר רכב קטן 35€- ליום- עלות ל30 יום לא פחות מ1000€- כלומר עוד 4700 ש"ח
נותרו לכם כ5300 ש"ח עבור השכרת הדירה- משמע בחלוקה ל30 יום-סכום של 37€ ליום ,לא ריאלי למצוא דירה במחיר כזה שאינה לול תרנגולות. המחיר לרוב כמעט כפול.
וזאת בלי להתייחס לטיב הטיול,עונת השנה,צרכי התינוק (טיטולים,אוכל וכו).
-
מחירים ועלויות בשוויץ ,אולי יעזור לך,12 לילות 13 ימים זוג + 2 מתבגרים בן ובת .שכרנו צימר בחווה מדהימה 7 ק"מ מהעיירה meiringen ו- 5 ק"מ מהכפר והאגם ברינץ בעלות של 1100 פרנק 4318 ש"ח ל- 4 הנפשות . טיילנו באיזור האלפים הברניים ,בוקר וערב אכלנו בחווה ,צהריים קבוע במסעדה.קיבלנו בבוקר חלב ביצים וקוראסונים תמורת תשלום בבקרים שהיינו מעוניינים. רכב שכור לכל התקופה ,אופל זפירה 5+2 מקומות ,טיסת אל על הוזמנה מראש תמורת 8200 ש"ח לכולנו.
עלות הטיול 12 לילות 13 ימים כולל הכל הכל הכל (טיסה ,רכב,ביטוחים,כרטיסי הנחה ,אטרקציות,רכבלים,נישנושים, עלויות מחיה וכו כו כו )
26440 ש"ח ל אוגוסט 2014 .
זו פעם שניה שלנו בשוויץ,והיה מ-----ד-----ה------י------ם.
אביהו
-
מחירים ועלויות בשוויץ ,אולי יעזור לך,ברוך בואך לפורום,
בתור התחלה,כדי לענות לעצמך ואולי גם באשכול על השאלות של רקבה.
מאוד תלוי,עונה,אזור,תחומי עיניין.לתינוק או ילד קטן גם פארק עירוני או אגם קטן,נהר בעיר יהיה מתאים.לכן חשוב מה מתאים להורים.
לחודש בתקציב של 20.000 אלף יהיה צורך לכרטיסי טיסה מוזלים יותר,לינה במקום טוב ולא יקרה.
אפשר לשלב חלק ללא רכב,וחלק עם.תלוי בעלויות.
מזרח אירופאיות יהיו זולות יותר.זה נחמד מאוד להיות בכפר מבודד אך אם צריך התערבות רפואית חלילה,כדאי להיות קרובים לעיר או לפחות לעיירה מפותחת.
ביער השחור,אפשרי אם לא מתעקשים על העיירות היקרות יותר או עונה חמה במיוחד.
-
מחירים ועלויות בשוויץ ,אולי יעזור לך,תודה לכל המגיבים
אני חייב לציין שאנחנו לא מתכונים להשכיר רכב ככה שזה מוריד קצת מהוצאות
דבר שני בקשר לטיול במזרח אירופה איזה מדינות הייתם ממליצים כאשר הכוונה היא באמת להיות בייערה קטנה וטיול באזור.
תודה