התייעצות
-
שלום,
אנחנו זוג ,מגיעות לקטמנדו דמישראל דרך דלהיי בשבוע האחרון של ספטמבר לשהייה של 7-10 ימים , משם מתכננות לטוס ל- לה ,
1.אני מבינה שרוב הסיכויים שהדרכים יסגרו כשנרצה לצאת, דרך אתר קייק מבינה שטיסה לדרמסללה למשל זה רק דרך דלהיי, למישהו יש מידע אחר? איך עושים את הדרך למטה בתנאי מזג אויר לא ברוורים? האם הנסיעה בת 17 שעות בנוף המדהים המתואר בטוחה בתאריכים אילו?
2. כרטיסי טיסה מקטמנדו ל-לה, לא ארצה להזמין מראש היות ולא ברור איך הדברים יזרמוהמחיר כ 235 $ כעת באתר ,האם קנית כרטיסים בקטמנדו יום יומיים לפני יקרים יותר?
3. למישהו המלצה ללינה מהעת האחרונה בקמנדו ? משהו בינוני פלוס ? שקט, נקי וכו'?
4. כסף, האם הכול במזומן? משיכת כספים במכונות האוטומטיות? מה מומלץ?
תודה
-
התייעצותאין טיסה ישירה מקטמנדו ללה. בכל מקרה תצטרכו לעבור דרך דלהי. גם טיסה לדרמסלה יש רק דרך דלהי. אבל נראה לי שאתם מבלבלים קצת... אתם רוצים לטוס לקטמנדו (שזה בנפאל) ואחר כך לחזור ללה (שזו הודו) ואחר כך לדרמסלה? משהו לא ברור כאן.
לגבי לינה בקטמנדו מציעה לכם להגיע לאיזור הטאמל ושם פשוט להסתובב בין הגסט האוסים, לראות חדרים, לשאול מחירים, ואז להחליט.
לגבי התנהלות עם כסף - אני בעד כרטיס אשראי בינלאומי שבעזרתו מוציאים כסף מהכספומטים במקומות השונים.
-
התייעצותהמסלול שלכן לא הגיוני....
העונה בלה מסתיימת באמצע ספטמבר ואילו העונה בקטמנדו מתחילה באוקטובר אז עדיף להתחיל קודם בלה ורק אחרי טיול בצפון הודו לעבור לטקמנדו שם העונה נמשכת עד סוף נובמבר.
עם הנחיתה בדלהי תמשיכו בטיסה ללה, משם אפשר להמשיך בנסיעה למנאלי/דרמסאלה ולאחר מכן מדלהי לקחת טיסה לקטמנדו.
-
התייעצות - לה , דהרמסאלה , קטמנדו ....הי
מצטרף למי שכבר ענה , ההגיון מכוון לכך שתתחילו מטיסה ללה , לאחר מכן טיסה חזרה לדלהי ועליה רכובה ( אפשר אוטובוס לילה ) ליעד השני שלכן - דהרמסאלה , ואז להתארגן לטיסה הבאה מדלהי לקטמנדו
אלא אם כן הלוח זמנים של קטמנדו קשיח ....
מה דעתכן ?
-
התייעצות - לה , דהרמסאלה , קטמנדו ....תודה מקרב לב לשלשת היועצים,
לצערי הזמנו כבר טיסה מדלהי לקטמנדו, החשש היה לנחות מיד בגובה של 5000 מטר- חשבנו שהסתגלות הדרגתית תיטב , לקחנו בחשבון את העונה ואת סגירת המעברים.
ברשותינו בהסכ 22 ימים נטו בניקוי טיסות וכו...
אכן הזמן לא יספיק בנאפל לקטמנדו ופוקרה וגם טרק קצר אחד כמו הפון היל או רויאל טרק וגם את צפון הודו, לא הייתי לא בצפון וגם לא בקטמנדו.
במצב הנתונים בהתחשב בנתונים הלא מזהירים מה הייתם מייעצים לי?
קחו בחשבון ששינוי טיסה עולה 100 דולר , האם לוותר על לה? ומקטמנדו לרדת למנלי ודרמסללה?
או אחר?
-
התייעצות - לה , דהרמסאלה , קטמנדו ....הי , הגובה של לה זה רק 3,500 מטר ...

-
התייעצות - לה , דהרמסאלה , קטמנדו ....הי שוב,
יש לנו נטו 22-23 ימים איך הייתם ממליצים לחלק את הימים?
מכוון שיש לנו כבר טיסה ישירה לקטמנדו מייד עם הנחיתה בדלהי, ההגיון טומר לוותר על לה ולרדת לדלהי ומשם מנלי ודרמסלה, אכן?
אודה לתשובתכם,
-
התייעצות - לה , דהרמסאלה , קטמנדו ....22 ימים סה"כ מתוכם כ 10 ימים לנפאל (לא מציע פחות מזה) משאירים לכם פחות משבועיים לצפון הודו. במקרה כזה אפשר ורצוי לוותר על לאדאק ולהסתפק במסלול אמריצר- דהרמסלה- מנאלי ופארוואטי וגם זה בלחץ. מציע לכם כדי לחסוך זמן לקחת גם טיסה חזרה לדלהי מקטמנדו. ומדלהי ברכבת שטאבדי לאמריצר וממנה באוטובוס לדהרמסלה. .מדובר בנסיעות קצרות במונחי הודו 5-6 שעות.
-
התייעצות - לה , דהרמסאלה , קטמנדו ....מצטרפת להמלצה של גולני, וותרו על לה.
אחרי טיול בנפאל תחזרו בטיסה לדלהי. מכוון שאין לכם הרבה זמן הייתי ממליצה מדלהי להמשיך בטיסה לדרמסאלה, לטייל בה 5 ימים, משם לנסוע לאמריצר ללילה ומשם ברכבת לרישיקש לארבע ימים. מרישיקש חוזרים ברכבת לדלהי.
אפשר גם להגיע יבשתית לדרמסאלה עם עצירה ללילה באמריצר ומדרמסאלה להמשיך למנאלי והאזור ולחזור בטיסה מבהונטר.