התמצאות עם GPS באמריקה
-
אני מתוכנן להשכיר רכב דרך חברת הרץ ולקבל מהם GPS כחלק מהחבילה.
האם מספיק לי לרשום בGPS מקומות ציון? (לדוג' BEAR MOUNTAIN STATE PARK) האם הGPS ימצא לי אותם?
או שאני צריך כתובת מדויקת? ולהתארגן בעצמי על הדרך?
-
התמצאות עם GPS באמריקהאין צורך בכתובת מדוייקת, בטח שלא למקומות כמו פארקים לאומיים ו State Parks. אני לא מכיר תוכנת GPS שאין בה רשימה של נקודות עניין. כדאי בכל מקרה להצטייד במפה של האיזור כגיבוי.
-
התמצאות עם GPS באמריקהכדאי להצטייד בכתובת מדוייקת !.
לעיתים לפארק כמה כניסות,
ואתה לא רוצה למצוא עצמך נוסע בלי לשים לב למקום שלא התכוונת.
אני אישית מכניס ל GPS שלי נקודות ועושה וידוא מול תמונה בגוגל מפס.
יש הרבה טעויות למכשירים הללו !
-
התמצאות עם GPS באמריקההשאלה היא האם לא מומלץ להביא מהארץ GPS עם מפות מעודכנות של ארה"ב?
-
התמצאות עם GPS באמריקהעלות שכירת GPS היא גבוהה למדי. לרוב שבוע-שבועיים של שכירות מספיקים כדי לקנות GPS כולל מפות.
אפשר גם להשתמש בסמטארטפון עם תכנת GPS לניווט (תכנה שלא מתבססת על חיבור לאינטרנט, כי בהרבה איזורים אין כיסוי סלולרי/דאטה). -
התמצאות עם GPS באמריקהלא יודע מה הסוג של ה-עפד שתקבל, כפי שהמליץ may east, עדיף שיהיה כתובת מדויקת כולל מיקוד. אז לדוגמה, אם רוצים להגיע לפארק שציינת שמו, מחפשים מראש כתובת של מלון במקום כולל מיקוד ומזינים את הפרטים ל-GPS. מסתכלים במפה שמופיעה ומוודאים שאכן זאת הדרך הנכונה. עדיף שיהיה מפות כגיבוי.
וכפי שגם נאמר, לרכוש GPS חדש כולל מפות עולה בד"כ פחות מהמחיר של השכירות שלו.
-
התמצאות עם GPS באמריקהמצטרף להמלצה שזה לא כדאי לשכור רכב עם GPS, עדיף לקנות מכשיר חדש בוולמרט או בטרגט בכ 80$, או להתקין על הסלולרי תוכנת ניווט שלא דורשת חיבור של האינטרנט, כמו osmand.
בנוסף אני בד"כ מדפיס כבר בארץ לפני הטיסה הוראות נסיעה מגוגל מפות למסלולים הארוכים לצורך גיבוי.
-
התמצאות עם GPS באמריקהכשכותבים בGPS שם של פארק מסויים הוא יבחר נקודה מסויימת בתוך הפארק וינווט אליה והיא יכולה להיות באמצע שום מקום )בתוך הפארק), ולכן חשוב להיות יותר ספציפיים ולכתוב בכתובת פרטים נוספים.
הדרך הכי קלה ופשוטה היא לציין בכתובת את מרכז המבקרים של הפארק ואז ברוב המקרים הgps ינווט למקום הכי נכון להתחיל ממנו את הטיול בתוך הפארק
-
התמצאות עם GPS באמריקהלא יודע איך בארה"ב (שם ניווטתי עם מכשיר GPS שקיבלתי מהמשפחה), אבל לאחרונה, באירופה התיידדתי עם SYGIC - תוכנת OFFLINE מצויינת מותקנת על אייפון או אנדרואיד. אפשר ברכישה אחת להתקין על עד 5 מכשירים...
את התוכנה מורידים חינם - מפות עולות (מעט) כסף.
היות ואת הטיול תכננתי ב- GOOGLE MAPS נעזרתי ביישומון (5 ש"ח מחירו) שנקרא MAPS TO CYGIC ובאמצעותו העברתי את נקודות העניין כמו שתכננתי מגוגל מפס ל- CYGIC.
ממליץ - אבל צריך לבדוק איך עובד בארה"ב.
-
התמצאות עם GPS באמריקהדרך אגב - ברכב שאנחנו קיבלנו (ג'יפ גרנד צ'ירוקי) היה GPS מובנה. יותר ויותר רכבים היום כבר מגיעים עם מערכת מולטמדיה שכוללת את ה-GPS