המרוץ לשבת: נסיעה ברכב ממילאנו לונציה
-
מסיבות שלא תלויות בנו ככ אנחנו נוחתים ביום שישי בשעה 11 עם טיסת אל על במילאנו. שוכרים רכב במקום. בהנחה שניסע באוטוסתרדה-תוך כמה זמן נגיע לונציה? אנחנו שומרי שבת ואני חוששת שלא נספיק (שבת נכנסת בשבע וחצי) בעצם השאלה מחולקת: 1.כמה מתעכבים בדכ במילאנו מרגע הנחיתה? 2.האם יש פקקים בצהרי שישי? 3.האם נעמוד בזמנים?
טסים עם תינוקת בת שנה וחצי ואני בפחדים שמדירים שינה מעיני
תודה!
-
המרוץ לשבת: נסיעה ברכב ממילאנו לונציהלהגיע עד כניסת שבת אתם תגיעו, אבל עם הלשון בחוץ....
הייתי שוקלת לישון לילה אחד או שניים במילאנו. זה אמור להיות טיול כיף ולא עינוי.
אני אסביר:
מרגע הנחיתה ועד רגע קבלת הרכב (כולל קבלת המזוודות) יעברו כשעתיים ולפעמים מעט יותר (האיטלקים ידועים באיטיות שלהם). כלומר, השעה תהיה 13:00-14:00.
היציאה ממילאנו עלולה להיות פקוקה וכך גם הכניסה לונציה.
הנסיעה ממילאנו לונציה היא כ- 3 שעות ללא פקקים. תוסיפי לזה פקקים..... בקיצור, כדאי לשקול לילה או שניים במילאנו ולחסוך לעצמכם את המתח והלחץ האלה.
-
המרוץ לשבת: נסיעה ברכב ממילאנו לונציהאני מעט יותר אופטימי ומעריך את הזמן מרגע הנחיתה עד שהאוטו מותנע בשעה וחצי (כלומר 1 בצהריים).
אבל אני יותר פסימי בזמן הנסיעה.
גוגל אולי אומר 3 שעות, אבל זה בנסיעה רצופה בלי התברברות בכלל ובלי עצירות. אבל הפסקות שירותים ורענון, הסיעה ראשונה עם רכב שכור במדינה זרה, התרגלות ל GPS וכו' - לכל אלו יש מחיר מסויים שנמדד לטעמי בלפחות חצי שעה אם לא שעה לנסיעה כזו.
כלומר לכאורה צגיעו לאיזור ונציה אי שם בין 4 ל-5 אחה"צ.
איפה בונציה? בונציה עצמה אי אפשר להגיע עם האוטו לפתח המלון ולחנות שם. צריך לחנות מחות לעיר או בחניון בכניסה לעיר (שאגב די מלא) ומשם ללכת / לקחת סירת מונית. הדברים הללו לוקחים זמן. וגם כמובן קבלת החדר / דירה וכו'.
שלא לדבר על התארגנות לשבת, סופר או דברים אחרים.
בקיצור - מאד גבולי ולא משאיר ספיירים.
-
המרוץ לשבת: נסיעה ברכב ממילאנו לונציהאני מניחה שתגיעו עד כניסת השבת, אבל תהיו מאוד לחוצים וחבל.
צריך לזכור גם שהטיסה לא קלה. צריך להגיע לשדה לפנות בוקר, מה שאומר שתהיו עייפים, הילדה תהיה אולי עצבנית. לא פשוט.
ממליצה להתחיל את הטיול דווקא באיזור אגם מאג׳ורה, מרחק 40 דקות נסיעה משדה התעופה במילאנו, ולהיות שם בשבת.
אפשר למצוא מלון בעיירות על שפת האגם (סטרזה היא עיירה מרכזית) או בעיירה אורטה סאן גוליו באגם הסמוך ולהשאר שם בשבת.
-
המרוץ לשבת: נסיעה ברכב ממילאנו לונציהאני מניחה שאתם רוצים לבלות את השבת בוונציה בגלל הנוחות של האוכל הכשר הזמין והאפשרות לטייל ללא רכב.
לדעתי זה אפשרי אבל צריך להיות מאורגנים לחלוטין ולקחת בחשבון שתגיעו בדקה ה-90. כלומר, לא לבנות על לקנות אוכל לשבת בדרך (גם אין צורך כי יש ארוחות שם בחבד), ללמוד היטב מראש את דרכי ההגעה, את התפעול של הGPS, את מיקום המלון וההגעה אליו, לקחת מהארץ כל מה שצריך לילדה וכו. לא זכור לי פקקים מיוחדים ביציאה משדה התעופה במילאנו, נחתנו שם מספר פעמים אבל אף פעם לא בשישי.
בשדה תעופה כדאי שתתפצלו אחד ימתין למזוודות ואחד ילך לקחת את הרכב כדי לקצר זמנים.
הדבר העיקרי שיכול לקרות זה עיכוב משמעותי בטיסה, כדאי שיהיה לכם plan B למקרה כזה (אופציה ללינה קרובה יותר).
-
המרוץ לשבת: נסיעה ברכב ממילאנו לונציהומה אם יהיה איחור בטיסה???
אנחנו חווינו פעם איחור של שלוש שעות! נדיר, אבל זה גם קורה.
כמו שכבר אמרו כאן - זה טיול, לא עונש...
רבקה