חזרנו , קצת טיפים
-
חזרנו מטיול בחוף המערבי + 5 ימים ניו יורק זוג + 3 (13,10,5) , הנה קצת טיפים למי שמתכנן טיול :
1. נחתנו ב L.A - הזמנו דרך אופרן רכב באלמאו , דוד'ג קרוון שעלה 1024 דולר ל 20 יום . שאלתי את המוכר , כמה יעלה לשדרג את הרכב לטויטה סיינה (מאופרן רצו 2029 דולר !!!!) , והוא ענה לי תוספת של 10 דולר ליום . היה שווה לשדרג במחיר הזה .המשכנו לקניות ראשוניות , קנינו צידנית וכל יום מילאנו אותה בקרח ושמנו מים קרים ושתיה קרה להמשך הדרך . טיפ לישראלים שבינינו , בסוף המסע , ניתן להחזיר את הצידנית ולקבל זיכוי מלא . אנחנו השארנו אותה במלון (לא יכולתי לעשות את זה , אך שמעתי שזה עובד )
2. לאס ווגאס , המופע של ONE של סירק דה סולייל , מדהים !!!! שווה כל שקל ששילמנו . הילדים מאוד נהנו .
3. יוסימיטי פארק , היינו שם רק יומיים . בדיעבד , הייתי נשאר שם עוד יומיים . מקום קסום לאוהבי טבע . יש שם עשרות מסלולים שפשוט חובה לעשות .
4.סן פרנסיסקו קסומה - היינו שם 3 ימים בהחלט מספיק למשפחה לכל האטרקציות . אלקטרז לא מקום לילדים !!!.
5. כביש 1 מופלא , עצרנו ללינה במונטריי ואח"כ בסן סמיון . אי אפשר לעשות את הכביש ביום אחד . הוא יותר מידי מפותל ויותר מידי עצירות מרשימות כדי לתצפת .
בדיעבד הייתי עושה את העצירה במורו ביי . נראה מקום יותר יפה מסן סמיון .
6. עשינו את הפארקים בסוף , וזה היה מושלם . דיסני וקליפרוניה אדוונג'ר מומלצים אבל מעל כולם יוניברסל !!!!! גם סי וורלד נחמד .
7. בניו יורק נחתנו והזמנתי שירות של כרמל לימו. שירות זוועתי .הביאו לנו נהג לא דובר אנגלית , לא הכיר את מהנטן . הסתובבנו באוטו שעתיים במקום חצי שעה נסיעה ובנוסף במקום 62 דולר שסגרתי איתם זה קפץ ל 79 דולר והוא עוד הכריח אותנו לתת לו טיפ (נעל אותנו באוטו ). יסלח לי אנשיםטובים , אסור לנסוע איתם .
בדרך חזרה לשדה , התקשרנו לאייזק . בחור חביב שגם לקח מחיר נמוך 60 דולר . כולל הכל וגם היה נחמד וטוב לב .
8. מנהטן - פסל החירות , מומלץ לנסוע ביום ראשון , הסאבווי ריק . תענוג .
תודה
-
ברוכים השבים ארצה !!! -
ברוכים השבים ארצה !!!תודה תודה .
מתכננים כבר את הטיול הבא.... רק נשאר לאסוף קצת כסף....

-
ברוכים השבים ארצה !!!סלחתי

סיפור זוועה לגבי הרכב!
-
חזרנו , קצת טיפיםברוכים השבים!!
טיפים נהדרים.
עזרת לי בהתלבטות אם לתת ליוסמיטי יומיים או שלושה.
רוצה לשמוע עוד
לימור
-
חזרנו , קצת טיפיםיופי של טיפים - ננסה את העניין עם שדרוג הרכב, תודה

-
חזרנו , קצת טיפיםהי. יש לך הטלפון של האיש החביב מניו יורק??יש לו רכב גדול???פסל החרות - עליתם גם לתוך הפסל או רק באתר עצמו?? תודה מראש על התשובה
-
חזרנו , קצת טיפיםתודה על הטיפים וברוכים השבים.
דנה
-
חזרנו , קצת טיפיםאייזק - 19174063171
יש לו רכב גדול אנחנו היינו 5 עם 7 מזוודות . נכנס בלי בעיה .
לפסל החירות לא היו כרטיסים עד הכתר . צריך להזמין מראש . רצוי חודשיים שלושה מראש .
עלינו עד הרגליים רק.....
-
חזרנו , קצת טיפיםברוכים השבים!
אם מישהו היה נועל אותי באוטו בשביל טיפ, הייתי מחייגת למשטרה ומקבלת פיצוי הוגן על חווית החטיפה (כי זה מה שזה).
לגבי ההמלצה על החזרת הצידנית בסוף הטיול. א. אני מאד שמחה שלא עשיתם את זה וב. מאד לא כדאי להמליץ הלאה. זה בעיני מעשה מכוער ביותר. האמריקאים מאפשרים להחזיר מתוך מערכת של אמון הדדי, שאומרת שכנראה לא היית מרוצה ממשהו ולכן אתה מחזיר. זה נורא מגעיל בעיני לנצל את זה ככה. השתמשת והיית מרוצה? שלם על הצידנית וזהו. זו לא ספריית השאלה בחינם.
שוב, שמחה שלא הייתם ישראלים מכוערים בהיבט הזה.
-
להחזיר צידנית?ראשית אני שמחה מאד שלא החזרת..ממש אבל..האמריקאים באמת מאפשרים להחזיר מתוך אמון. ולא יהיה פייר להפר את האמון שהם נותנים.
כבר נתקלתי בלאס וגאס בזוג ישראלים שהחזירו ברשת ROSS נעליים . ובקפה גיכחו בפני הקופאית ביניהם בעברית "איזה פראיירים האמריקאים האלה נעלתי את הנעליים כל השבוע..והם מחזירים לי כסף"...האמת התביישתי..ובחוץ אמרתי להם...אל תפרו את האמון שלהם זה לא יפה...אני לא רוצה לכתוב כאן מה היתה תשובתם.
-
אכן צודקות -
אכן צודקותכמובן שהטיפ הזה נאמר בציניות . כמובן שלא היה בכוונתי להחזיר את הצידנית . לא כך חונכתי ואני לא מתכוון להמליץ לאנשים לעשות כך . זה מכוער ולא לעניין .
-
חזרנו , קצת טיפיםזהירות אייזק !!!
אנחנו משפחה על 3 ילדים ו- 6 מזוודות , תיאמנו עמו לשעה 5 בבוקר על מנת שיקח אותנו ממנהטן לשד"ת jfk
הבחור הבריז !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא התקשר ולא ענה לשיחות , הטיסה הייתה השעה 8:15 בבוקר
אחרי 20 דקות נאלצנו לקחת הסעה יקרה יותר על מנת שלר נפספס טיסה לארץ
גדי